Півсотні пістолетів та рушниць принесли хмельничани до поліції

Півсотні пістолетів та рушниць принесли хмельничани до поліції
  • В області закінчився місячник здачі зброї. Хмельничани активно відгукнулися на пропозицію віддати боєприпаси та зброю. 
  • За це вони уникнули кримінальної відповідальності.

З 1 до 30 квітня в області тривав місячник добровільної зброї. Хмельничани мали змогу віддати зброю чи боєприпаси, на які немає відповідних документів, і тим самим уникнути покарання. До слова, тим, хто порушує умови зберігання зброї, може загрожувати ув’язнення на термін від 3 до 7 років. Таке покарання визначене відповідно до статті 263 Кримінального кодексу України "Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами".

Отже, як повідомили у ГУ НП області, за місяць хмельничани принесли до відділків 55 одиниць збої, з них:

  • 21 газові пістолети,
  • 34 мисливські рушниці.

Окрім того, здавали містяни й різноманітні ножі.Хтось таку зброю отримав у спадок, проте не захотів її переоформлювати, а хтось знайшов чи тощо. Тож, аби не мати потім проблем з законом, люди вирішили скористатися нагодою та принесли усе до відділків самі.

Відео дня

 Як додають правоохоронці, цьогорічній "урожай" трохи перевищив тогорічний. Адже під час минулого місячника вдалося зібрати 40 одиниць зброї. 

Надалі усю добровільно зібрану  зброю здавали на перереєстрацію та утилізацію.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (1)
  • Alexander Podolski

    Мабуть, несли переважно старий мисливський мотлох...
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
11:37 Працівники колонії на Хмельниччині знайшли «сюрприз» в помідорах 10:46 Розстріл поліцейських у сусідній Вінничині: поліція шукає нападників 09:58 На Хмельниччині за добу сталось три пожежі: що горіло 09:13 На Хмельниччині з 2022 року затримали 86 нелегалів з росії: що з ними зробили Від читача 11:45 Підприємствам теплопостачання продовжили режим ПСО 21:02 На Хмельниччині запрацював регіональний офіс “Зроблено в Україні”: мета проєкту 20:26 Команда хмельницьких архітекторів перемогла у конкурсі на меморіал Героїв у Львові (ФОТО) 19:23 У Хмельницькому будинок культури незаконно перебував у приватній власності, – прокуратура 18:37 На Хмельниччині засудили 18-річну дівчину, яка займалася шахрайством в інтернеті 18:06 На Хмельниччині будують 4 індустріальні парки: для чого це потрібно 17:33 У Хмельницькому попрощалися із захисником Олександром Перцем 17:01 Заморозки та вітер: прогноз погоди на вихідні на Хмельниччині 16:34 Хмельничанка Дар’я створює для загиблих вічні букети. Найбільший зробила для полеглого чоловіка photo_camera 16:02 На Хмельниччині ексдиректор відшкодує 330 тисяч за незаконне звільнення працівників 15:19 Аварія з чотирма травмованими: на Шепетівщині судитимуть винуватця 14:51 Безкоштовні квартири від міськради. Звідки беруться та хто отримує 14:05 На Хмельниччині голову ВЛК спіймали на хабарі 13:12 Майже 120 тисяч гривень віддали аферистам мешканці Хмельниччини 12:24 На Хмельниччині чоловік наловив риби на 150 тисяч: в поліції відкрили провадження photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up