Погіршення погоди та обстріли: на Хмельниччині прогнозують погодинні відключення світла

Погіршення погоди та обстріли: на Хмельниччині прогнозують погодинні відключення світла
  • В Укренерго розповіли про стан енергосистеми по областях.
  • Яка ситуація на Хмельниччині?

Російські масовані ракетні та дронові удари завдали шкоди енергосистемі України, в тому числі на Хмельниччині. Ситуацію ускладнили погодні умови. Тому у Хмельницькій області можуть вимикати світло по графіках.

Про це повідомили в Укренерго.

Стан енергосистеми

Наразі графіки відключень діють лише на Харківщині. Але із зростанням споживання можливі обмеження на Одещині та Хмельниччині, – розповіли в пресслужбі компанії.
Сильний вітер залишив без електроенергії 19 населених пунктів на Хмельниччині та 5 на Київщині.Тривають ремонтні роботи.

Відео дня

З інших причин без світла 389 населених пунктів.

Через бойові дії, кажуть в Укренерго, є знеструмлення в Донецькій, Запорізькій, Харківській та Херсонській областях.

Виробництво

На одній з теплових електростанцій після ремонту включили в роботу енергоблок. Завдяки вітряній та сонячній погоді працюють електростанції на відновлюваних джерелах енергії (ВДЕ), – йдеться в публікації.
Також енергетики запевняють, що електроенергії, виробленої українськими станціями, достатньо, щоб покрити потреби всіх споживачів. «Дефіцит в енергосистемі не прогнозується», написали в пресслужбі. З приводу таких заяв виникають суперечності і питання.

Аварійна допомога

Вчора, з 19:00 до 20:00 на запит польського оператора PSE, «Укренерго» надавало аварійну допомогу енергосистемі Польщі загальним обсягом 100 МВт*год.

Імпорт/Експорт

Зранку й далі протягом доби енергетики імпортували електроенергію з Румунії, Словаччини, Польщі, Угорщини та Молдови. Експорт не запланований, – додали в Укренерго.

Читайте також: У Хмельницькому призупинять опалювальний сезон

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (6)
  • Читач64

    Хто, як може так і на тому "наживається"... Коли ви вже нажеретися - ПІДЕРАСИ ??? СКОТИНЯКИ !!!
  • Натали Натали

    Тільки Одеса і Хмельницький, чому так?
  • Влад

    Розбомбили електростанції в Вінницькій та Івано-Франківській області, але там обмежень немає.  Пошкоджено підстанцію в Хмельницькому, але графіки застосовують до всієї області.  В обленерго розповідають стару байку про якісь тимчасові схеми живлення області, про те що сталося з основним схемами і коли їх відновлять чомусь мовчать.  Схоже що Хмельниччина просто стала "донором" е/е для іншого регіону або експорту за кордон.
  • Tereshenko

    Герман Галущенко сьогодні виступав в ефірі телемарафону з цього приводу, сказав що відключення наразі тільки в Харкові.

keyboard_arrow_up