Порушення на 168 мільйонів у держзакупівлях виявили аудитори на Хмельниччині

Порушення на 168 мільйонів у держзакупівлях виявили аудитори на Хмельниччині
Фото демонстративне.
  • Закуплі стосувались медицини, навчання, опалення та постачання води.

Аудитори Хмельниччини в січні провели моніторинги закупівель. З витрачених на закуплі 267,1 млн грн  —  порушення законодавства виявили на 156,5 млн грн. Внаслідок перевірки скасували чотири закупівлі на 101,2 млн грн та розірвали три договори на 3,6 млн гривень.

Відтак, відміною торгів вдалося запобігти вчиненню порушень для наступних комунальних підприємств: КП «Хмельницький міський центр первинної медико-санітарної допомоги №1» Хмельницької міської ради, КП «Ізяславтепломережа» Ізяславської міської ради, КП по експлуатації теплового господарства «Тепловик» Старокостянтинівської міської ради, КП «Міськтепловоденергія»,  —  повідомили в Хмельницькій ОВА.

Аудитори зобов’язали розірвати укладені договори замовників: КП Комбінат комунальних підприємств Старокостянтинівської міської ради, АТ «Хмельницькобленерго», Нетішинська гімназія «Гармонія» Нетішинської міської ради.

Відео дня

На одну особу складено протокол про адміністративне правопорушення за частиною 1 статті 16414 КУпАП та накладено штраф 1700 гривень. Матеріали перевірки закупівель, яка завершена у січні, на суму порушення 1,7 млн грн передали хмельницьким правоохоронцям. Про встановлене порушення у сфері закупівель проінформували Окружну прокуратуру міста Хмельницького. 

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (4)
  • Ростислав Мельник

    А чому не вказали характер порушень? Ці порушення могли носити суто процесуальний характер та не мати ніякого стосунку до відмвання грошей. Таке теж буває.
  • Катя Блах

    І це під час війни,відмивали гроші ,треба робити посадки з конфіскацією.
  • Юрій Михайлович

    Хто черговий кандидат на поліграф???)))
  • Читач81

    Це не корупція. Випадкові помилки. Зеленський сказав, що в Україні корупції нема.

keyboard_arrow_up