Поширював прокремлівські наративи: судитимуть ворожого агітатора з Хмельницького

Поширював прокремлівські наративи: судитимуть ворожого агітатора з Хмельницького
Фото - ілюстративне, з відкритих джерел
  • Чоловік зводив наклепи на ЗСУ та прославляв кадирівців.

На Хмельниччині судитимуть викритого СБУ ворожого агітатора. Чоловік підтримував російську загарбницьку війну та надавав інформаційну підтримку державі-агресору в підривній діяльності проти України.

Про це інформують в Управлінні служби безпеки України у Хмельницькій області.

У забороненій в Україні соціальній мережі мешканець Хмельницького систематично оприлюднював ворожі наративи, мовляв, росія була вимушена напасти, щоб визволити російськомовних від «укронацистів».

Відео дня

Окрім того, зловмисник розповсюджував наклепи на Збройні сили України, а російських окупантів разом з кадирівцями виставляв «настоящими героями», які за його ствердженням «пришли спасать женщин, детей, стариков».

Чоловік також активно ділився контентом кремлівських пропагандистів, які заявляли про неспроможність української держави, дискредитували політичне керівництво та Сили оборони.

Поширював і відео з рашистських телеграм-каналів, де ЗСУ звинувачувались у вигаданих злочинах, а російські окупанти вихвалялись вбивствами українських захисників.

Слідчі СБУ повідомили фігуранту про підозру за статтею кримінального Кодексу України про колабораційну діяльність. Кримінальне провадження щодо ворожого агітатора вже скерували до суду.

До слова, викриття протиправної діяльності здійснювало УСБУ у Хмельницькій області за процесуального керівництва прокуратури.

Нагадаємо, що загалом від початку року СБУ викрила на Хмельниччині 9 осіб, яких підозрюють у колабораційній діяльності, ще чотирьом колаборантам винесено вироки.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (1)
  • Валерій Світельський

    Розповсюджував , гад. слухи, що ціни на ліки будуть дешевшати.
    І що    після  перемоги коли наші   Герої повернуться, то відберуть у панів землю.
    Тому він страшніший самого Кармелюка

keyboard_arrow_up