Пошкоджені будинки та аварійні відключення: наслідки негоди на Хмельниччині

Пошкоджені будинки та аварійні відключення: наслідки негоди на Хмельниччині
  • Напередодні ввечері в області вирувала негода. 

  • Сильні пориви вітру обірвали лінії електропередач. 

  • Без світла залишилися мешканці 101 населеного пункту.

Ввечері 1 липня 2024-го на Хмельниччині вирувала негода. Сильні пориви вітру, гроза, проливні дощі наробили чимало лиха: повалені дерева, пошкоджені приватні домоволодіння та обірвані лінії електропередач. Екстрені служби та комунальники продовжують ліквідовувати наслідки. 

Повалені дерева й пошкоджені будинки 

Через повалені дерева на трасах був ускладнений рух транспорту. У Службі відновлення та розвитку інфраструктури у Хмельницькій області повідомили:  проводять розчищення доріг для забезпечення безперебійного руху автомобільного транспорту вздовж різних ділянок автошляхів: М-30 Стрий – Умань – Дніпро – Ізварине та Н-03 Житомир – Чернівці. 

Відео дня

Ввечері сильні пориви вітру обвалили десятки дерев, деякі з них були в аварійному стані й рятувальникам доводилося їх зрізати. За інформацією ДСНС України у Хмельницькій області, надзвичайники здійснювали роботи у Хмельницькому та Кам’янець-Подільському районах. До ліквідації наслідків негоди залучили 18 осіб особового складу та 4 одиниці техніки. 

Зокрема, лише в Копистині зрізали 7 дерев. Староста села Лілія Панчук розповіла журналістці vsim.ua: пошкоджені близько 20-30 приватних будинків. Вони вже провели обстеження в тих домоволодіннях, де пошкоджений шифер й попадали дерева. 

– Зараз близько 4-5 години мають привести шифер, щоб люди мали змогу його полагодити. Пошкоджених будинків може бути й більше, але частину люди самі ще вчора ввечері перекривали. 

Щодо ситуації зі світлом Лілія Панчук повідомила: наразі ситуація складна. Багато де електроенергії ще немає, адже чимало пошкоджених ліній електропередач. 

 

Без світла поза графіками 

В АТ «Хмельницькобленерго» повідомили: станом на 9 ранку 2 липня через пошкоджені лінії електропередач знеструмлено 101 населений пункт області, 72 з них – частково. Загалом без світла залишилися понад 18 тисяч споживачів. Енергетики продовжують відновлювані робити. Заразом в обленерго зазначили: на одній з підстанцій спрацювала протиаварійна автоматика, в результаті – частина Хмельницького була знеструмлена.

– Затримка у відновленні розподілу електричної енергії мешканцям міста, у яких діяли погодинні відключення, була пов`язана з аварійною ситуацією, а не з самими погодинними відключеннями, – йдеться у повідомленні.

Зауважимо: попри аварійні, графіки погодинних відключень продовжують діяти. 

Читайте також: 

Хмельницький побив температурні рекорди: скільки градусів зафіксували синоптики

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (1)
  • Аліна

    Вітаю всіх небайдужих людей  і прошу будь ласка допомогти зібрати кошти на операцію моєму чоловіку Новікову Ярославу🙏 З 2016 року захищав Україну у зоні АТО. Ніс службу у полку оперативного призначення 3029. У 2019 році в зв'язку з воєнними діями був травмований і відправлений на лікування та подальшу реабілітацію. З початком війни України з терористичною федерацією під назвою "росія" став інструктором з навчання Хортицького полку ТРО тактики ведення бою.  На даному етапі стан Ярослава погіршився і терміново потрібні кошти на хірургічне лікування( ендопротезування кульшових суглобів). Всі необхідні документи,  висновки лікарів та рентгенівський знімок додаються. Будь ласка допоможіть нашому Захиснику повернутися до своїх професійних обов'язків і продовжувати нищити погань, яка прийшла до нашої країни чинити геноцид і руйнувати життя.

    Картка для допомоги:
    4323347382698766

    Поширення це також допомога!

keyboard_arrow_up