Рада розгляне можливість скасування сезонного переведення годинників в Україні

Рада розгляне можливість скасування сезонного переведення годинників в Україні
  • Відповідне питання включили у порядок денний сьогоднішнього засідання.
  • Друзі, а ви за чи проти переведення?

 

Сьогодні, 3 березня, Верховна Рада України збереться на засідання. Розглянуть ряд важливих питань, серед яких проєкт закону про обчислення часу в Україні, яким передбачено скасувати перехід на зимовий та літній час.

Раніше відповідний законопроєкт уже затвердив парламентський комітет з питань економічного розвитку. Про це повідомила пресслужба Верховної Ради. 

За словами ініціатора законопроєкту, першого заступника голови парламенту Руслана Стефанчука, перехід на літній чи зимовий час негативно впливає на біоритми людини. Окрім того, він також додав, що ідею скасувати сезонне переведення годинників з 2021 року підтримав і Європейський парламент: кожна країна ЄС самостійно вирішуватиме, за яким часом — зимовим чи літнім — їй краще жити.

Відео дня

Також Стефанчук визнав, що економічна доцільність переведення стрілок годинників не доведена.

"Не існує досліджень, в яких було б доведено заощадження електроенергії. У разі необхідності при підготовці законопроекту до другого читання ми зможемо передбачити можливість надання деяким територіальним громадам права запроваджувати регіональний робочий час", — зауважив він.

Друзі, а ви за чи проти скасування переведення годинників?

Опитування

Що ви думаєте про сезонне переведення годинників?

Нагадаємо, переводити годинники почали у 1784 році. Робили це для ефективнішого використання денного світла. Ідея полягає у тому, що зсунувши влітку час людської активності на годину назад, ми отримуємо додаткове світло, а отже, економію електроенергії ввечері.

Нині в Україні годинники переводять відповідно до постанови уряду від 1996 року. Роблять це в останню неділю березня (вперед на годину) та останню неділю жовтня (назад).

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (30)
  • Наташа Сахарова

    Против. Надоел это геморой!!!!! Толку никакого !!!
  • Дина Кошелева

    О хто до нас прислухається?
  • Надія Олійник

    ДАВНО ПОРА СКАСУВАТИ!!!!!
  • Саша Легай

    На сьогоднішній день потрібно крутити мозгами в голові, а не стрілками годинника. Що від того зміниться Як обкрадали олігархи бідного українця по зимовому часі, так і по літньому будуть обкрадати. А літній час потрібно залишити.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
20:16 До 10 років ув’язнення загрожує кам’янчанину за п’яне ДТП 19:31 У Хмельницькому попрощалися з Романом Синіцьким та Максимом Лобановським 18:44 У Хмельницькому районі водій насмерть переїхав 8–річну дівчинку 18:09 «За побратимів стояв горою»: історія 25-річного воїна Андрія Сидорчука з Хмельниччини photo_camera Від читача 13:02 Медична рада за підсумками роботи у 2023 році відбулася у КНП «Хмельницький обласний серцево-судинний центр» 17:21 «Я стала в 70 років малювати», – у Шепетівці відкрили клуб для літніх людей 16:39 У смерті немовляти підозрюють лікаря–гінеколога на Хмельниччині 15:51 20–річний хмельничанин збив пішохідку на Шевченка 15:16 Залишаться без води через борги: кого і коли відключить «Хмельницькводоканал» 14:58 Робота у Хмельницькому: є 265 вакансій (СПИСОК) 14:09 На Хмельниччині є перші інфіковані від укусів кліщів 13:21 «Укрзалізниця» запустила додаткові поїзди до весняних канікул через Хмельниччину 12:42 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 12:03 Росіянин мав дві земельні ділянки на Хмельниччині. Їх конфіскували 11:16 BULKA маркет у зв’язку з відкриттям нового магазину шукає працівників (новини компаній) 11:07 Хмельницький комунальник може сісти на 10 років за хабарництво 10:02 Скільки коштує ванна гарячої води у Хмельницькому
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up