Реставрує старі авто, щоб хмельничанам було чим пишатися

Реставрує старі авто, щоб хмельничанам було чим пишатися
Пенсіонер Юрій Головко вже десять років власноруч збирає радянські ретро-автомобілі. Машини – як нові, і на ходу, а чорна шикарна «Чайка» прикрасила не одне весілля. На реставрацію авто майстер витрачає кілька років, але каже – головне, щоб раділи люди.

Свою колекцію майстер жартома, але з гордістю називає «приколом» Хмельницького.
П’ятдесятирічні ретро-автомобілі, які ніби щойно зійшли з конвеєра, прикрашали весілля багатьох молодят нашого міста.


Наймолодшому авто у колекції Юрія Головка – 48 років. Саме стільки зим назад була спущена з конвеєра чорна «Чайка», на якій й досі катаються хмельницькі молодята. Всім іншим за 50 років. Червоно-чорний «Москвич» має 60 років.
- Ця машина — мій ровесник, - сміється Юрій Кирилович.

Для душі, а не за гроші
Давати раритетним авто нове життя чоловік став вже на пенсії. Спочатку сам, а згодом у реставрації авто почали допомагати друзі.
- В нас нормальні люди. Заходять, цікавляться. Якби не було підтримки, мені б складніше було. Я б робив би ніби «пустишку». А так – о, добре, допомагають, - розповідає майстер. - Освіти такої, спеціальної, я не маю. Це все Богом дане, мабуть. Роблю для душі. Якщо працювати для грошей, то ніколи толкової машини не вийде. А коли реставруєш для людей, для колекції, то ремонт йде як по маслу.

Відео дня
>
Раритетні автівки, що нині мають хмельницьку прописку, колись їздили у інших регіонах нашої країни. Так, наприклад, «Побєду» Юрій Головко привіз зі Львова. На відновлення одного автомобіля майстер витрачає від року до кількох.
- В принципі, в нас немає прикола в місті, розумієте? Все набридає. Рік-два, і треба щось новеньке людям давати, тоді воно цікаво, - каже Юрій Головко. – Зібрати з нуля, з кістяка, з основи, і повністю відреставрувати – ось це воно. При бажанні можна все робити. Але такі машини швидко не робляться.
Фотографуватись майстер соромиться – засмальцьовані рукавиці, старий светр.
- Хіба що біля кабріолета – він теж ще не «при параді», - сміється Юрій Кирилович.

Нехай люди радіють
Загалом у колекції майстра одинадцять авто. Попри солідний вік, всі на ходу.
- Вже одинадцятий рік я збираю. Першою зібрав «Чайку», потім «Москвича», потім «Запорожця»… Потім «ВАЗ», «інвалідку», «Волгу». Я люблю робити машини у ретро-стилі. Але це ще не всі. Деталі – дістаю. Домовлятись потрібно вміти. Але це ж роками робиться, і за десять років я вже знаю, де що можна дістати, - з посмішкою розповідає Юрій Головко.
На блискучих корпусах машин, які стоять у просторому гаражі-майстерні, ані пилинки.
- Для всього навіть не вистачає місця, - розповідає Юрій Кирилович, прибираючи з капоту помаранчевої «Побєди» гайкові ключі й ганчірки. – В мене є ще три машини, і вони стоять по інших місцях. А хотілося б десь їх презентувати, мати можливість поставити – нехай би всі дивились. Найцікавіше спостерігати за дітьми, коли вони сюди приходять. В них аж зіниці розширюються. Виставки ми робили, на День міста у параді їхали мої машини. Добре б було, якби салон виставковий зробили. Мені від цього ніякого зиску не треба, просто хочу, щоб люди раділи. А я б колекцію розширював би.

Ретро-весілля – мрія
Кабріолет, над яким зараз працює майстер, схований за ширмою – аби фарба й бруд не потрапляли на вже готові машини.


–У нас же в місті немає нічого ексклюзивного, щоб молодят возити. Всі позвикали – лімузини, лімузини… А кабріолет – це цікаво, - каже майстер. – З відкритим верхом. Сліпучо-білий, для дівчат. Почав збирати десь місяця півтора тому. Але тут роботи ще на місяців чотири-п’ять. До літа впораюсь - і буде по місту їздити.
Найчастіше на весілля обирають «Чайку». Причина – у великому просторому салоні авто нареченій не заважає пишний кринолін весільної сукні.
- У «Чайці» наречена — як королева. Їй зручно. І в кабріолеті зроблю так, щоб було багато місця. Це ж все треба продумати. Зйомка також. От сидять вони у лімузині, гарно. Але ж не видно нічого – хто поїхав. А відкритий верх – і люди бачать. Краса! Я хочу щоб дійсно ретро-весілля було, від «а до я».
Говорячи про весілля, майстер зітхає.
- От що таке ретро? Якщо ретро-весілля, то повинно бути три-чотири машини. От тоді це ретро. Йде покоління «ГАЗ», наприклад, три машини… Гарно, стильно. А то замовляють «Чайку» і до неї — лімузин. Ну це знущання якесь над смаком, - каже Юрій Головко.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (1)
  • Anonymous

    Соберем для Вас по интернет клиентскую базу (Все контактные данные) ! Узнайте об этом по тел +79137936342 Skype: s....8 ICQ: 6288862 Для получения бесплатной демоверсии заполните форму на странице http://prodawez.blogspot.ru/
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
20:49 На Хмельниччині попрощались з шістьма захисниками. Хто вони 20:15 Дев’ять тисяч доларів хотів заробити хмельничанин переправою чоловіка за кордон, — поліція. 19:41 У Хмельницькому районі шукають зниклого чоловіка: прикмети 19:05 Потрібна кров для 8-річної хмельничанки Лізи: як допомогти Від читача 17:26 Проект Брама вступив у боротьбу за чистоту медіа-простору 18:46 Зберігав наркотики, пропонував хабар: шепетівчанину загрожує тривалий термін ув'язнення 18:18 З якою швидкістю їздять тролейбуси у Хмельницькому (КАРТА) 17:56 В ОДА розповіли, скільки коштів отримали в кредит підприємці Хмельниччини у квітні 17:32 «Йому назавжди 25»: у Хмельницькому попрощалися із Максимом Ковальчуковським photo_camera 17:02 У дитсадку в Хмельницькому районі травмувалась 5-річна Єва. Деталі 16:33 Прокурори вимагають позбавити волі посадовицю з Хмельниччини, яка взяла хабар 15:54 Де не буде світла і води у Хмельницькому 8 травня (АДРЕСИ) 15:15 На в’їзді у Кам’янець водій на ВАЗ врізався у відбійник 14:36 Зеленський вручив «Хрест бойових заслуг» захиснику з Хмельниччини (ФОТО) 14:13 З крана тече іржава вода: яка причина і що робити 13:44 Як працюватимуть дитячі садочки влітку у Хмельницькому 13:20 Ціни на кавуни: за скільки продають у Хмельницькому і звідки везуть photo_camera 12:28 На Хмельниччині викрили групу «чорних» лісорубів, — ДБР photo_camera 11:57 Суди зобов'язали «Хмельницькобленерго» безкоштовно підключити електрику переселенці 11:27 Обласна ветлікарня незаконно купувала електровелосипеди у «свого» постачальника, — прокуратура
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up