Рідним трьох загиблих воїнів зі Славути передали посмертні ордени

Рідним трьох загиблих воїнів зі Славути передали посмертні ордени
Світлини зі сторінки Олексія Глушакова
  • Орденами Богдана Хмельницького та «За мужність» Володимир Зеленський посмертно відзначив трьох бійців зі Шепетівщини.

Трьох загиблих Захисників зі Славутської тергромади, що на Шепетівщині, Зеленський посмертно відзначив орденами.

За особисту мужність і самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі посмертно нагороджені:

  • орденом Богдана Хмельницького ІІ ступеня - капітан Назарій Васильович Приймак.

26-річний ко­ман­дир третьої ме­ха­ні­зо­ва­ної ро­ти вій­сько­вої час­ти­ни А4279 загинув 12 трав­ня 2022-го у бою з ро­сій­ськи­ми оку­пан­та­ми поб­ли­зу Тош­ківки, що на Луганщині. Героїчно захищаючи Україну, Воїн от­ри­мав по­ра­нен­ня не­су­міс­ні з жит­тям. Загиблий Захисник був випускником Сла­вутсь­кої гім­на­зії № 5, «Ко­зя­тинсь­кого між­ре­гі­ональ­ного ви­щого про­фе­сій­ного учи­ли­ща за­ліз­нично­го тран­спор­ту»,  На­ці­ональ­ної ака­де­мії су­хо­пут­них вій­ськ іме­ні геть­ма­на Пет­ра Са­гай­дач­но­го. За плечима в нього була служба в АТО\ООС.

Відео дня
  • орденом Богдана Хмельницького ІІІ ступеня – старший лейтенант Сергій Олександрович Глушанець.

39-річний Захисник був командиром взводу. Загинув у червні 2022-го, виконуючи бойове завдання на Луганщині. До війни працював у Славутському медичному центрі. Воїна поховали 15 червня на «Новому кладовищі» в Славуті.

  • орденом «За мужність» III ступеня – солдат Сергій Юрійович Сищук.

У 18 років добровольцем вступив до лав 95-ї Житомирської ДШВ. Загинув 12 липня 2022-го під час виконання бойового завдання на Донеччині. Поховали Захисника 18 липня у Славуті. До свого 20-річчя він не дожив всього 23 дні.

Мати загиблого Воїна 13 березня створила петицію, в якій просить Зеленського посмертно надати її сину найвищу державну відзнаку «Герой України», за його відданість, мужність та відвагу, проявлені в захисті держави.

Відповідні укази оприлюднені на Офіційному сайті Президента.

Високі посмертні державні відзнаки рідним загиблих Бійців 5 травня вручили очільник Шепетівської районної державної адміністрації Олексій Глушаков спільно зі заступником Шепетівського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки підполковником Віталієм Гарбарцем.

«Ці нагороди не повернуть наших воїнів, однак вони слугуватимуть згадкою про їх подвиг, героїзм та відданість своїм ідеалам, своїй державі, - зазначив Олексій Глушаков, звертаючись до родин загиблих Захисників. - Ми вічно будемо пам’ятати кожного, хто віддав своє життя за вільне та мирне майбутнє для наших дітей, які будуть нести згадку про своїх Героїв крізь віки. Пам'ятаємо кожного нашого Воїна! Вічна шана і слава!»

Нагадаємо, 2 травня родинам чотирьох загиблих військових з Хмельницького району вручили їхні посмертні ордени «За мужність» ІІІ ступеня.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up