З величезним хрестом та світлинами загиблих воїнів у Хмельницькому відбулась молитовна хода

З величезним хрестом та світлинами загиблих воїнів у Хмельницькому відбулась молитовна хода
  • Більше сотні хмельничан пройшлися центральними вулицями міста, щоб вшанувати загиблих на Сході військових.
  • Попереду колони несли хрест,  учасники тримали портрети загиблих воїнів.
  • Молилися за мир в Україні, припинення війни на Сході, а також Героїв Милосердя.

Розпочався захід о 12:00 з літургії на майдані Незалежності. Тут зібралися військові, рідні та друзі тих, хто загинули на війні. Бійці приїхали на ходу з усієї області. На захід також кликали представників влади, проте запрошення вони проігнорували.

Присутнім роздали фотографії загиблих в АТО жителів області та жовто-блакитні стяги. Бійці принесли прапори батальйонів. Колона вишикувалася і рушила по вулиці Соборній до пам’ятника Героям Небесної Сотні. Попереду несли велетенський хрест. 

- Цей великий хрест символізує всі біди українського народу. Кожне стояння під час нашої ходи дасть нам зрозуміти, чим є цей біль, - сказав настоятель римо-католицького храму Христа Царя Всесвіту отець Анатолій Білоус.

Відео дня

Під час молитовного ходу, який тривав кілька годин, духовенство, учасники АТО та рідні загиблих військових, просити у Господа миру і кращої долі нашій країні.

Організатори пояснили, чому молитовну ходу проводять на початку листопада.

- З 1 по 9  у всіх конфесій - поминальні дні, коли моляться за всіх померлих. Така сама хода пройшла сьогодні у Львові. Ми хочемо пояснити, що війна для нас є, вона нікуди не ділася. Нагадуємо людям, що до неї не можна звикати, - каже координатор центру допомоги учасникам АТО у Хмельницькій області  Володимир Шрубковський.

Учасники спустилися до Прибузької, далі піднялися по Бандери до храму Христа Царя Всесвіту. Там відбулася свята літургія разом з військовими капеланами та поминальний обід.

 Ходу пам’яті у Хмельницькому влаштовують другий рік поспіль.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
16:41 У Хмельницькому затримали двох юнаків з наркотиками, – поліція 15:51 Кам’янчанин лаявся на стареньку матір і отримав за це вирок 15:03 На Хмельниччину “на щиті” повернулися четверо військових: хто вони 14:11 На Хмельниччині завершили сівбу цукрового буряка: скільки посіяли Від читача 11:45 Підприємствам теплопостачання продовжили режим ПСО 13:22 На Хмельниччині рятувальники дістали кота із колодязя (ВІДЕО) 12:29 У Хмельницькому відбудеться забіг на підтримку «Сталевого кордону» 11:37 Працівники колонії на Хмельниччині знайшли «сюрприз» в помідорах 10:46 Розстріл поліцейських у сусідній Вінничині: поліція шукає нападників 09:58 На Хмельниччині за добу сталось три пожежі: що горіло 09:13 На Хмельниччині з 2022 року затримали 86 нелегалів з росії: що з ними зробили 21:02 На Хмельниччині запрацював регіональний офіс “Зроблено в Україні”: мета проєкту 20:26 Команда хмельницьких архітекторів перемогла у конкурсі на меморіал Героїв у Львові (ФОТО) 19:23 У Хмельницькому будинок культури незаконно перебував у приватній власності, – прокуратура 18:37 На Хмельниччині засудили 18-річну дівчину, яка займалася шахрайством в інтернеті 18:06 На Хмельниччині будують 4 індустріальні парки: для чого це потрібно 17:33 У Хмельницькому попрощалися із захисником Олександром Перцем
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up