Різнокольорові будинки і новий ТЦ. Як розбудовується Трудова

Різнокольорові будинки і новий ТЦ. Як розбудовується Трудова
  • Трудова у різні боки активно забудовується. Вже виросли кілька житлових будинків, планується відкриття торговельного центру.
  • З нового року по Трудовій пустили нові маршрути громадського транспорту.
  • Вулиця автомагазинів і автосалонів може стати центром молодого мікрорайону.

Трудова у багатьох асоціюється з автомагазинами, автосалонами та авторинком. Тут кілька АЗС, завжди багато автомобілів і зовсім мало пішоходів.  На ділянці від перехрестя з Вінницьким шосе і до мосту кілька років тому розпочалася активна забудова. Різнокольорові житлові комплекси виросли буквально на очах.  Будинки вже здані в експлуатацію, багато квартир продані. Відкрилися нові магазинчики, салони краси.

“Попитом не користуються”  

З нового року до діючих 40-го і 11-го маршрутів по вулиці пустили 19-ий (Ракове – Озерна ) і 55-ий (Лезневе – Ракове). Але, за словами в.о. начальника управління транспорту і зв’язку Хмельницької міськради Сергія Шепурева, возити немає кого.

Відео дня
На вулиці не вистачає обладнаних зупинок для пасажирів 

- Протягом місяця працювали маршрути і результати показали поганий - взагалі відсутність потоку людей. Перевізники, які на тимчасових засадах обслуговують дані маршрути, взагалі відмовляються брати участь у майбутніх конкурсах, - каже Сергій Шепурев. - 19 і 55 показали, що вони не користуються попитом. Новобудови є, а пасажира немає.

Управління транспорту і зв’язку поки що вивчає ситуацію. Нагадаємо, що влада готує чергові зміни в новій схемі руху громадського транспорту Хмельницького.  

Як розвиватимуть інфраструктуру

Більшість забудовників зводить будинки, прикрашають їх гойдалками та пісочницею, продають площі і забираються геть. Але пройде якийсь час, і люди, які придбали "дах над головою", захочуть влаштувати дитину в садочок, школу, позайматися на спортивному майданчику чи відпочити у зеленій зоні. Поки що таких об'єктів там і близько немає.

Замість тротуарів - витоптані стежки

За словами заступника мера Андрія Бондаренка, заклади соціально-культурної сфери таки є у планах. Щоправда, далекоглядних. Проектом змін до генерального плану міста заплановано будівництво навчального закладу на захід від вулиці Трудової в бік Старокостянтинівського шосе.

- Очевидно будівництво навчального закладу заплановане не раніше ніж у 2020 році, бо в нас і так одночасно відбувається багато будівництв. А по транспорту, якщо будемо бачити збільшення пасажиропотоку, до будемо додавати, - каже Андрій Бондаренко.

Потрібно оновити і розмітку 

Крім того, цього року Трудову внесли у список на поточний ремонт вулично-дорожньої мережі. Орієнтовна вартість - 1 мільйон 800 тисяч гривень.

На території нового ТЦ обіцяють парковку на 200 авто

Закінчується благоустрій нового торговельного центру “WoodMall”. Забудовник обіцяє, що на території буде облаштованно ще 2 зупинки громадського транспорту - безпосередньо на території ділянки забудови та на протилежному боці дороги. Всередині розмістяться супермаркет “Таврія”, новий багатозальний кінотеатр “SmartCinema” і кілька закладів харчування. 

З історії будівництва вулиці 

Пролягає від початку Вінницького шосе через залізничний міст в районі "Заготзерно", до масиву індивідуальної забудови на місці Старого Аеропорту. Вулиця прокладена згідно з планом забудови міста від 1888 року. Спершу вона мала вигляд невеличкої вулички поблизу цукрозаводу, чому й отримала назву Цукрова. У другій половині  XX століття її перейменували на Трудову.

В 1964 році, після побудови залізничного мосту, а також переправи через Південний Буг, вулиця з'єднала північну частину міста та Новий План і Ракове, чим значно збільшилася.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (12)
  • Андрій Юрчишин

    Район перспективний і дуже доречним там буде ТЦ. Як на мене краще ніж ракове  і гречани  (крім ближніх) і через пару років буде не гірше озерної.  А коли обживуть новобудови то і транспорту буде більше.  А до тих пір центр краще всього!
  • Катя Широкая

    Район досить затишний, нам подобається. З нетерпінням чекаємо відкриття нового ТЦ, а школи в принципі є в районі однієї в різних сторонах. А от щодо маршруток то не відчуваються зовсім нові маршрути, тому що поки вони доізжають до трудової - туди не можливо залізти і ходять зовсім не по графіку, тому тут питання до водіїв хочуть вони працювати чи ні.
  • Кенди Натали

    40 забитий,пішоходної частини немпє
  • Петро Груз

    доречно до котеджового містечка зробити дорогу, а з забудовників брати по 500 тисяч для інфраструктури
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
19:51 Хмельничанин відсудив у сусідів кошти за затоплення квартири 19:02 Тепло повертається: прогноз погоди на вихідні на Хмельниччині 18:18 Пережила голод, війну та смерть синів: жительці Хмельницького виповнилось 105 років 17:29 Восьмий день у Хмельницькому шукають 70-річну Галину Кудлу Від читача 11:02 Переваги працевлаштування осіб з інвалідністю для роботодавців 16:59 Шахрай представився поліцейським і ошукав хмельничанку на 38 тисяч 16:26 У Хмельницькому перекриють рух вулицею у центрі міста 16:04 Скорочення Хмельницького обласного ліцею. Що про це відомо 15:33 Судитимуть жителя Кам'янеччини за зрізані три десятки дерев у «Подільських Товтрах» 15:00 Новий сезон ВСІМ Бізнес-ліги: склад учасників і календар матчів 14:45 Скандал навколо лікарні в Старокостянтинові: вимагають звільнити директорку 13:59 За вбивство чоловіка жителька Хмельниччини сяде на 9 років за ґрати 13:23 У Кам‘янці-Подільському автівка збила пенсіонерку на парковці 12:44 Судили 19-річного жителя Полтавщини, який приїхав до Хмельницького розкладати «закладки» 11:48 На будівництві в Дубовому обірвалася люлька з працівниками: продовження історії photo_camera 10:39 У Кам’янці відкрили туристичний сезон-2024: програма 10:01 На Хмельниччині затримали водія, який перевозив тисячу пачок контрафактних сигарет 09:02 Сьогодні, 26 квітня – річниця аварії на Чорнобильській АЕС 21:17 Суд конфіскував у росіянки успадковану землю на Хмельниччині 20:45 На Хмельниччині попрощались з шістьма захисниками: імена
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up