Схема на мільйон. Чиновники Пенсійного фонду Хмельниччини попалися на привласненні коштів

Схема на мільйон. Чиновники Пенсійного фонду Хмельниччини попалися на привласненні коштів
  • Посадовці розробили злочинну схему, за якою протягом тривалого часу незаконно отримували чималі кошти.

Правоохоронці викрили злочинну схему привласнення коштів працівників Головного управління Пенсійного фонду області. Як виявилося, начальник управління домовившись з іншими підлеглими посадовцями, зловживаючи своїми обов'язками, упродовж тривалого часу надавала вказівки щодо нарахування премій окремим працівникам, Ті у свою чергу зобов’язувались повернути частину отриманих коштів готівкою своєму керівництву.

Внаслідок зазначених протиправних дій лише у червні та липні цього року керівництво Головного управління Фонду заволоділо коштами підлеглих працівників на загальну суму 211 700 гривень. Частину коштів в розмірі 30 тисяч гривень привласнено начальником фінансово-економічного управління – головним бухгалтером Головного управління Пенсійного фонду України в області, решту – начальником Головного управління. Про це повідомляє пресслужба прокуратури Хмельницької області. 

Під час невідкладного обшуку у службових кабінетах керівників управління виявлено та вилучено 104 600 гривень. Окрім того, в кабінеті начальника Головного управління виявлено та вилучено понад 32 тисяч євро. Загалом з кабінетів посадовців вилучено грошові кошти у різній валюті на суму понад 1 млн гривень.

Відео дня

Правопорушників затримано в порядку ст. 208 КПК України. Викритим особам повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 191 (привласнення чужого майна шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчинене за попередньою змовою групою осіб) Кримінального кодексу України.

Наразі обох фігурантів відсторонено від посад та обрано запобіжні заходи у виді тримання під вартою з правом внесення застави.

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (75)
  • Анонім

    Такі схеми були завжди у всіх Держ. Структурах. Це капля в морі.
  • Вікуся Коваль

    І  коронавірус не завадив   так ,, працювати "" а це мабуть  наслідки хвороби на них подіяв ?

    Анонім reply Вікуся Коваль

    На її місці так би робив кожен. Такі  взаємостосунки між людьми в Україні. Інші на подібних роботах ще не попалися. І цю відпустять.
  • Анонім

    Не засуджуйте її. Ця жінка реалізувала таку собі українську мрію. Тихенько тягнути собі до хліва добро без огляду на інших людей і моральні принципи.
    А що поробиш, як Україна по менталітету ще в 19 столітті.
  • Богдан Хмель

    От гарно З завершила кар'єру. Молодець
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
11:40 Чи буде сніг? Прогноз погоди у Хмельницькому на 20-23 березня 11:14 П’яний водій насмерть збив хмельничанку і втік: що йому загрожує 10:22 Смертельна ДТП у Старокостянтинові: водій врізався у дерево 09:05 Негода на Хмельниччині: водіїв просять утриматись від далеких поїздок Від читача 13:02 Медична рада за підсумками роботи у 2023 році відбулася у КНП «Хмельницький обласний серцево-судинний центр» 20:16 До 10 років ув’язнення загрожує кам’янчанину за п’яне ДТП 19:31 У Хмельницькому попрощалися з Романом Синіцьким та Максимом Лобановським 18:44 У Хмельницькому районі водій насмерть переїхав 8–річну дівчинку 18:09 «За побратимів стояв горою»: історія 25-річного воїна Андрія Сидорчука з Хмельниччини photo_camera 17:21 «Я стала в 70 років малювати», – у Шепетівці відкрили клуб для літніх людей 16:39 У смерті немовляти підозрюють лікаря–гінеколога на Хмельниччині 15:51 20–річний хмельничанин збив пішохідку на Шевченка 15:16 Залишаться без води через борги: кого і коли відключить «Хмельницькводоканал» 14:58 Робота у Хмельницькому: є 265 вакансій (СПИСОК) 14:09 На Хмельниччині є перші інфіковані від укусів кліщів 13:21 «Укрзалізниця» запустила додаткові поїзди до весняних канікул через Хмельниччину 12:42 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 12:03 Росіянин мав дві земельні ділянки на Хмельниччині. Їх конфіскували
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up