Шеринг авто на Хмельниччині: переваги та нова послуга для водіїв

Шеринг авто на Хмельниччині: переваги та нова послуга для водіїв
Фото - ілюстративне, з відкритих джерел
  • Дізнавайтеся, водій чи власник авто відповідає за порушення правил дорожнього руху, хто такі належні користувачів та де отрмити послугу з шерингу авто.

У «Дії» від 25 квітня можна скасувати шеринг авто.

Про це в соцмережах повідомив міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

«Якщо ви раніше поділилися техпаспортом у «Дії», можете відмінити шеринг. Без черг, паперів та довгих очікувань, - наголосив міністр. -  Послуга доступна як для власника авто, так і для належного користувача».

Відео дня
cript async src="https://telegram.org/js/telegram-widget.js?22" data-telegram-post="TrueUA_info/4778" data-width="100%">

Нагадаємо, належний користувач — це особа, яка на законних підставах користується авто, яке їй не належить.

А шеринг авто або призначення належним користувачем — це послуга сервісних центрів МВС, яка дозволяє людині користуватися чужим авто на законних підставах.

«Якщо ви власник і даєте ключі від свого авто комусь, то варто оформити призначення належного користувача, - акцентує начальник регіонального сервісного центру ГСЦ МВС в Хмельницькій області Володимир Степанов. - Адже за порушення правил дорожнього руху, якщо такі трапляться, має відповідати водій, а не власник транспортного засобу. Призначення належного користувача якраз і фіксує статус особи, що стає водієм авто».

Отримати послугу зі шерингу авто можна

  • завітавши особисто до сервісного центру МВС,
  • через Електронний кабінет водія,
  • через «Дію».

На один транспортний засіб може бути призначено тільки одного належного користувача.

«Призначення належним користувачем — це про користування транспортним засобом, але не про володіння, не про право розпоряджатися цим авто, - акцентує начальник регіонального сервісного центру ГСЦ МВС в Хмельницькій області Володимир Степанов. - Право власності переходить, при укладанні договору купівлі-продажу, наприклад в сервісному центрі МВС при перереєстрації транспортного засобу».

Від початку впровадження послуги сервісні центри МВС Хмельниччини вже призначили майже 1000 належних користувачів. Призначення відбувається завжди на якийсь період. Це може бути від 1 дня і до кількох років — залежить від того, про що ви між собою домовились.

«Ви самі обираєте період, - підкреслює Володимир Степанов. - Тепер у «Дії» додалась кнопка скасувати призначення належного користувача. Тобто, якщо ви передумали, якщо якісь життєві обставини змінились і ви, наприклад, повертаєте авто раніше, ніж вичерпався термін призначення належним користувачем, то тепер у «Дії» це теж легко скасувати — у кілька кліків. Це зручно, бо у наші буремні часи не завжди виходить планувати усе».

Додамо, що консультацію щодо таких послуг сервісних центрів МВС можна отримати

  • за телефоном (0982) 66-42-12;
  • на сторінці регіонального сервісного центру МВС в Фейсбук.

Відповіді на найпоширеніші питання можна знайти на сайті.

А ви вже користувалися послугою шерингу авто? Поділіться буь ласка, плюсами й мінусами!

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up