Школярі з Хмельницького зустрілися з американським режисером та обговорили проблему булінгу

Школярі з Хмельницького зустрілися з американським режисером та обговорили проблему булінгу
Фото ілюстративне
  • Така ініціатива, за словами організаторів, допоможе в боротьбі з проблемою булінгу у школах.

Учні Хмельницького обласного ліцею поспілкувалися з американським режисером-документалістом Лі Гіршем. Таку нагоду вони отримали завдяки місцевому кіноклубу документального кіно. Захід, кажуть організатори, не лише знайомить учнів з документальним кіно, але й навчає розумінню прав людини, вчить захищати свої права, дискутувати, поважати одне одного. 

Спершу учням показали фільм «Булер». Він зацікавив дітей, вони обговорювали, ділились наболілим і порівнювали історію героя фільму з історіями у своїх школах. 

Тому у модераторки кіноклубу Ольги Яневич-Федишиної виникла ідея дати їм можливість поспілкуватися з режисером фільму.

Відео дня

Це був виклик для нас, адже учні мали спілкуватися з режисером англійською. На щастя, зустріч перевершила усі мої сподівання – хмельницькі школярі познайомилися з відомими режисером, попрактикували спілкування англійською мовою, поставили запитання, які цікавили саме їх, і обговорили досвід протидії булінгу в США та в Україні”, – ділиться модераторка кіноклубу. 

Учні говорили з режисером Лі Гірш про те, як допомогти одноліткам, які зазнають булінгу, як висловити їм свою підтримку. Йшлося і про те, чи існує спосіб вирішити проблему булінгу загалом. 

"Діти мають бачити ще щось, окрім шкільної програми. Вони повинні розуміти, що є світ поза школою, що у ньому є свої закони, свої проблеми, і їм треба навчитися ці проблеми вирішувати", – каже модераторка кіноклубу Ольга Яневич-Федишина.

«Щоб подолати булінг, учням потрібні знання і вміння себе захистити», каже Ольга Яневич-Федишина. А отримати потрібні навички, за її словами,  дітям може допомогти кіноклуб.  

«Хмельницький кіноклуб Docudays UA при ГО “Батьківська ініціатива міста Хмельницького” готовий завітати і в інші навчальні заклади міста. Запрошуйте!», додали організатори.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up