Спалах сальмонельозу у Нетішині: стало відомо, чим отруїлися малюки у дитячому садочку

Спалах сальмонельозу у Нетішині: стало відомо, чим отруїлися малюки у дитячому садочку
Фото ілюстративне: dozor
  • З нудотою та підвищеною температурою до лікарні потрапили понад 55 осіб, 44 з них діти.
  • Усі хворі це вихователі та вихованці одного із садочків міста. У них діагностували сальмонельоз.
  • Наразі у поліції відкрили відповідне провадження за фактом отруєння.
  • Спеціалісти обстежили заклад та знайшли джерело отруєння.

За кілька днів з отруєнням до інфекційного відділення нетішинської лікарні забрали 31 дитину та ще 7 дорослих. Всі вони - вихованці та працівники ДНЗ № 6 "Райдуга". У хворих спостерігаються такі симптоми як підвищення температури до 38-40 градусів, нудота, блювота, пронос, загальна слабкість, болі в животі.

Як повідомляють у Державній установі "Хмельницький обласний лабораторний центр МОЗ України", станом на 12-ту годину 9 жовтня загалом кількість хворих становить 55 осіб, з них 44 дітей. Наразі 17 із них знаходиться на амбулаторному лікуванні. У 30-ти хворих виявили сальмонелу ентерітідіс.

Наразі провели епідеміологічне розслідування щодо ситуації. За результатами бактеріологічних обстежень знайшли й джерела зараження інфекцією. Сальмонелу виявили у 4 зразках продуктів, а саме у капусті, моркві, овочевому рагу та яблуках та у харчоблоці на дошці “М’ясо сире”, ножеві “М’ясо сире”, на столі “Овочі сирі”; на дверній ручці, дверях до туалету, ручці водопровідного крана.

Відео дня

Епідеміологічне розслідування та комплекс протиепідемічних заходів тривають.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
14:52 На вулиці Хмельницького повернувся велопатруль 14:09 Авто, яке розшукує Інтерпол, «знайшлося» в Кам’янці-Подільському 13:24 За зґвалтування власної доньки судитимуть жителя Хмельниччини 12:51 Судитимуть водія, який в Хмельницькому районі на смерть збив 8-річну дівчинку Від читача 16:47 Кіберполіція запускає проєкт "БРАМА" для боротьби з ворожими фейками 12:04 У Хмельницькому проведуть благодійну фотосесію за донат 11:41 Повідомили про підозру підполковнику, який перейшов на бік ворога, – прокуратура 11:11 Курси валют в обмінниках та банках Хмельницького 2 травня (ІНФОГРАФІКА) 10:57 Водій з ознаками сп’яніння скоїв ДТП на Березневій і намагався втекти 10:13 Найбільш забрудненою виявилася річка Південний Буг, – результати аналізу центру гідрометеорології 09:41 На Чорновола і Шевченка 2 травня буде ускладнений рух 09:05 У Хмельницькому підробляли одяг відомих брендів: у поліції розповіли деталі photo_camera 19:25 ВСІМ Бізнес-ліга 2024 - відеоогляди матчів 1-2 туру play_circle_filled 18:06 Великодній ярмарок у центрі Хмельницького: збиратимуть гроші на турнікети 17:27 Працівник судової охорони обіцяв підслідному поліцейському «вирішити» питання з кримінальною справою, — ДБР 16:52 Яка зарплата у головного поліцейського Хмельницького району. Огляд декларації Василя Птащука 16:14 У хмельницькому «Електротрансі» є 88 вакансій (СПИСОК)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up