Трагедія на воді. На Хмельниччині втопився підліток та 3-річна дитина

Трагедія на воді. На Хмельниччині втопився підліток та 3-річна дитина
Фото ілюстративне
  • Під час купання в річці Південний Буг в обласному центрі потонув 15-річний хлопець.
  • На Шепетівщині вода забрала життя 3-річного хлопчика. Його старшу сестру врятували очевидці, а ось його не встигли. 

У понеділок, 12 липня, на водоймах Хмельниччини загинули двоє дітей. Про це повідомили у Секторі комунікації поліції області.

У Хмельницькому під час купання в річці Південний Буг втопився 15-річний підліток, а на Шепетівщині у річці Горинь загинув 3-річний хлопчик.

  • "12 липня близько 18 години до Служби порятунку надійшло повідомлення про те, що в селі Михля Шепетівського району в річці Горинь загинула дитина... Як з’ясувалося, сестра разом із братом відпочивали на водоймі, через сильну течію вони почали тонути. Дітей побачили очевидці, які негайно кинулися на допомогу. 16-річну дівчину вдалося дістати відразу, а її меншого брата врятувати не вдалося. Ще до прибуття рятувальників громадяни підняли тіло хлопчика на поверхню. Всі причини й обставини даного інциденту з’ясовують правоохоронці",- поінформували у Головному Управлінні ДСНС області.

 

Відео дня

Як додали у поліції, з початку купального сезону на водоймах області загинуло 20 людей. Громадян закликають бути вкрай обережними та обов’язково дотримуватись правил безпечного відпочинку на воді.

Пам'ятайте, під час відпочинку біля водойм заборонено:

  • купатися в місцях, які не визначені місцевими органами влади та не обладнані для купання людей;  
  • вилазити на попереджувальні знаки, буї, бакени;  
  • стрибати у воду з човнів, катерів, мостів, споруджень не призначених для цього;
  •  купатися наодинці;
  •  використовувати для плавання такі небезпечні засоби, як дошки, колоди, камери від автомобільних шин та інші знаряддя, не передбачені для плавання;
  •  плавати на плавзасобах біля пляжів та інших місць, які не відведені для купання;  
  • вживати спиртні напої до та під час купання;
  • підпливати близько до плавзасобів, які йдуть неподалік від місць купання;
  • допускати у воді небезпечні ігри, які пов’язані з обмеженням руху рук і ніг;
  • подавати помилкові сигнали небезпеки, жартувати, пустувати;  
  • дітям, які не вміють плавати, заходити глибше, ніж до пояса.  

 Нагадаємо, лише за добу, 11 липня, на водоймах Хмельниччини загинуло три людини. Так, вранці з річки Дністер поблизу села Слобідка-Малиновецька Кам’янець-Подільського дістали тіло затонулого 22-річного хлопця. Згодом у ставку поблизу села Жижниківці Шепетівського району знайшли тіло 38-річного чоловіка. Ввечері у цьому ж районі загинула ще одна людина. 59-річний чоловік потонув у водоймі  поблизу села Комарівка. 

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (7)
  • Світлана Ковальчук

    Чого пускати дитину 16років і 3 до води .Боже батьки самі на себе кличуть біду немає чого пускати дитину з дитиною купатися .Йти тільки з дорослими !Не вмієш купатися будь біля береге !Толкуйте дитям показуйте новини говоріть з ними я вже не знаю як вам не дохожить бачте скільки трагедій на воді чого ви думаєте що вас це не каснеться всіх каснеце промто БЕРЕЖЕНОГО БОГ БЕРЕЖЕ !
  • Тетяна Шевчук

    Страшна трагедія для батьків😥
  • Алена Стрельбицкая

    Людська байдужість ціною дитячого життя.Вчора на пляжі в Хмельницькому стався  трагічний випадок де втопився підліток.Незважаючи на те,що людей там було багато .Ніхто з дорослих не відгукнувся на прохання мого  сина, що просив врятувати друга.Мене дуже вразила відповідь рятувальників які приїхали на катері,що рятувальник який сидить на вишці немає права покидати пост бо це дитячий пляж,де купаються дітки.В мене питання,,,,,,,,,чому він там сидить?чому він не побіг спасати дитину?а почав звонити рятувальникам ,але цеж згаяний час.
    чому в пляжний сезон в цей час на воді не було рятувальника ,який патрулює на воді?????Але вечері після трагедії він справно   вже  патрулював.Особисто я звертаюсь до чоловіка ,який в цей час стояв на березі з телефоном ,і коли його син просив допомогти він відправив його до вишки ,але це все згаяний час .Не будьте байдужими!!!!

    Маріанна Микитюк reply Алена Стрельбицкая

    Михайло Хоменко А Ви впевнені ,що своїх всього навчили,і вони роблять ,все правильно,так ,як ви повчаєте????Покійний Валентин ,був навченим,спокійним та слухняним хлопчиком,про якого всі гарної думки,і я впевнена ,що якби була б потрібна Вам його допомога, він би мимо не пройшов.Шкода і сумно,що в той день,зібрались поряд люди,подоби Вашої,вели себе по принципу"моя хата з краю" ,і яких ,свого часу батьки не навчили,допомагати  ближньому свому,не привили в душі і серця тієї доброти та милосердя.Можливо ,Ви і є ,той самий чоловік,який не допоміг в ту важливу хвилину,якщо так висловлюєтесь.А можливо і не Ви,але щось  мені підказує,що вчинили б так само.Здоров'я Вам та вашим рідним,хай Ангели охоронці Вас бережуть.

    Михайло Хоменко reply Алена Стрельбицкая

    Алена Стрельбицкая сумно що ви не навчили своїх дітей правил поведінки на воді і непотрібно інших звинувачувати почніть  з себе

    Читач30 reply Михайло Хоменко

    Ну, а если ребенок не умеет плавать? Как он может помочь утопающему? Только звать на помощь. Например, моя дочка плавать не умеет. Поэтому далеко в воду не заходит.

    Марина Юрчук reply Алена Стрельбицкая

    Який жах... Щирі співчуття родинам!

keyboard_arrow_up