Турецькі помідори з небезпечними шкідниками хотіли продати хмельничанам

Турецькі помідори з небезпечними шкідниками хотіли продати хмельничанам
Фото ілюстративне - footage.framepool.com
  • До області намагалися завезти заражені південноамериканською томатною міллю овочі.
  • Вантаж надійшов із Туреччини для подальшого продажу.
  • Як запевнили, усі 20 тонн помідорів повернули власнику.

Майже 20 тонн заражених томатів виявили під час перевірки на митному посту "Хмельницький - центральний". В овочах виявили личинки південноамериканської томатної молі. Про це повідомили у прес-службі ГУ Держпродспоживслужби в області.

"На початку червня на митному посту "Хмельницький - центральний" під час проведення фітосанітарного контролю у вантажі свіжих помідорів вагою 19,7 тонни, який надійшов із Туреччини, було виявлено південноамериканську томатну міль (Tyta absoluta Meyr) - личинки в живому стані", - йдеться у повідомленні.

Як запевнили у прес-службі, заражені овочі повернули власнику, тобто турецькій фірмі.

Відео дня

Також у Держпродспоживслужбі додали, що південноамериканська томатна міль є небезпечним карантинним шкідником. Вона поки що відсутня на території України, але поширена у багатьох країнах Європи, Африки та Південної Америки. Головною "стравою" цієї молі є томат. Проте, вона може також пошкоджувати баклажан, картоплю та інші рослини.

"Гусениці шкідника можуть живитись на всіх частинах рослин. Вони утворюють великі плями на листі, так звані "міни", вигризають довгі ходи в стеблах і пагонах, зелених і зрілих плодах. Всередині "мін" знаходяться як сама гусінь, так і продукти її життєдіяльності (екскременти темного кольору)... Доросла гусінь сягає розміру приблизно 9 мм, рожевого кольору. Томатна міль швидко розмножується", - зазначили у повідомленні.

Фото з сайту Держпродспоживслужби

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
15:54 Полеглих на війні захисників із Шепетівщини відзначили державними нагородами 15:09 На Шепетівщині поліцейські затримали молодика, який обікрав власного брата 14:23 У громаді на Хмельниччині замість пошкодженого обстрілом дитсадка побудують новий 13:40 Помідори та огірки: які ціни у Хмельницькому і звідки везуть photo_camera Від читача 13:43 Правоохронці провели 23 обшуки, в результаті яких затримали всіх дев’ятьох учасників злочинної схеми разом з організатором. 13:17 На честь захисника Ростислава Остафійчука на Кам'янеччині відкрили меморіальну дошку 12:27 Рейтинг Opendatabot-2024: компанія «АТБ» увійшла до трійки найбільших роботодавців країни (новини компаній) 12:19 Через ремонт тепломережі Львівським шосе не їздитиме громадський транспорт 11:41 За добу шахраї виманили у мешканців Хмельниччини 230 тисяч гривень 10:36 У хмельницькому центрі зайнятості є 336 вакансій (СПИСОК) 09:45 Через борги «Укрпошта» перестала розсилати листи судів Хмельницької області 20:48 Де в Хмельницькому не буде світла 23 квітня (АДРЕСИ) 20:21 Школярі з Хмельницького зустрілися з американським режисером та обговорили проблему булінгу 19:38 1,4 мільярда на сміття. Головне з інвестиційної програми «Спецкомунтрансу» 19:08 У Хмельницькому патрульні знайшли наркотики у пасажирки авто 18:23 Бійка у розважальному закладі Шепетівки закінчилась реанімацією 17:42 На Хмельниччині оголосили підозру чоловіку, який відрубав голову собаці 17:09 Зеленський вручив орден «Золота Зірка» дружині полеглого Героя Руслана Пруса 16:46 Померла 8-річна Каріна з Кам’янця. Рідним треба допомога photo_camera 16:16 За необережне вбивство двох лісівників житель Шепетівщини отримав вирок
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up