У ботанічному саду ХНУ висадили 75 сакур

У ботанічному саду ХНУ висадили 75 сакур
Фото з сайту Суспільного
  • 75 сакур висадили у ботанічному саду Хмельницького національного університету, на майбутнє планують висадити ще 20 яблунь. 

Захід з висадження японської вишні, вона ж - сакура, відбувся з метою оновити фасад ботанічного саду Хмельницького національного університету. Про це розповіли на Суспільному.

«Сьогодні ми садимо сакури різних видів. Є білі та червоні сакури, які дуже гарні на вигляд, коли квітнуть. Разом зі студентами прикрашаємо нашу територію і зробимо сакуровий сад, щоб сюди приходили всі, хто забажає відпочити», - розповідає доцент вишу.

Японські вишні садять на місцях викорчуваних кленів, що віджили своє й становили небезпеку для відвідувачів. 

Відео дня

Облаштування партерної частини території Хмельницького національного університету почалось ще у 2021 році. Тоді дерева садили у лівій частині території. Тепер облаштовувати праву - каже керівниця ботанічного саду Людмила Казімірова.

«Ми вирішили все ж таки омолодити й посадити по двох локаціях, як справа, так і зліва, біля центрального входу саме сад сакур. Перший етап завершився ще минулого року, а другий етап ми змушені були розпочати в цьому році у зв’язку з тим, що ми отримали дозвіл на зрізання тих дерев. І, власне, на їхнє місце ми посадили нові дерева, які, я думаю, прикрашатимуть і радуватимуть не тільки Хмельницький національний університет, але й усю громаду міста Хмельницького», - говорить ректор університету Сергій Матюх.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (4)
  • Nataliya Ivanovna

    Молодці!
  • Svitlanaschevchuk Schevchuk

    Молодци
  • Игорь Емельянов

    Молодцы
  • Новини Хмельницького на vsim.ua

    ‼️Коротко про головне — долучайся до нашого Telegram-каналу: https://t.me/vsimnews

keyboard_arrow_up