У хмельницьких тролейбусах запроваджують нові правила проїзду для пільговиків

У хмельницьких тролейбусах запроваджують нові правила проїзду для пільговиків
  • Нові правила запрацюють уже від 1-го лютого.

Із 1 лютого для безкоштовного проїзду в комунальному громадському транспорті пільговики мають мати при собі відповідне посвідчення + електронний квиток. Про це йдеться у повідомленні КП "Електротранс".

  • "Саме ці два документи вони повинні мати, аби їхати у тролейбусах безкоштовно. Інакше доведеться платити або ж не їхати зовсім", - зазначили у повідомленні.

Нагадаємо, видачу е-квитків проводять:

громадські приймальні Управління праці та соціального захисту населення за місцем проживання:

Відео дня
  • вул. Перемоги, 10Б;
  • вул. Шевченка, 99;
  • вул. Інститутська, 18;
  • вул. Проскурівська, 56;
  • вул. Проскурівського підпілля 32

Центр надання адміністративних послуг:

  • вул. Соборна 16;
  • вул. Грушевського 86.

Документи, необхідні для отримання електронного квитка:

- паспорт громадянина України;

- індивідуальний податковий номер;

- документ, що підтверджує право на пільговий проїзд.

Читайте також: У хмельницьких автобусах збільшать кількість пільгових місць
 


 

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (8)
  • PutnickFree

    кілька слів щодо пільгового проїзду в громадському транспорті:
    "Будь-які обмеження щодо кількості пільгових пасажирів, які можуть одночасно перебувати в салоні транспортного засобу та користуватись відповідними правом на проїзд - відсутні."
    Тобто коли вам хамлять і намагаються вигнати з маршрутки - сміливо викликайте наряд поліції для складання протоколу адміністративного правопорушення на водія (кондуктора, перевізника), а якщо мовчки виходите тоді не треба тут скаржитися.
    У наступному повідомленні дам повний текст відповіді Сергія Шепурева начальника Управління транспорту та зв'язку Хмельницької міської ради.
    м. Хмельницький, вул. Сковороди, 12, тел.: 79-55-25, 79-55-77

    PutnickFree reply PutnickFree

    Ваше звернення щодо пільгового проїзду у міському громадському транспорті загального користування, розглянуто.
    Повідомляємо, що відповідно до ч. 1 ст. 37 Закону України «Про автомобільний транспорт» від 05.04.2001 № 2344-ІІІ (далі по тексту - Закон) пільгові перевезення пасажирів, які відповідно до законодавства користуються такими правами, забезпечують автомобільні перевізники, які здійснюють перевезення пасажирів на автобусних маршрутах загального користування.
    Види та обсяги пільгових перевезень установлюються замовленням, у якому визначається порядок компенсації автомобільним перевізникам, які здійснюють перевезення пасажирів на маршрутах загального користування, збитків від цих перевезень (ч. 4 ст. 37 Закону).
    Варто зазначити, що згідно із ч. 2 ст. 29 Закону органи виконавчої влади та органи місцевого самоврядування зобов'язані надати перевізникам, які здійснюють пільгові перевезення пасажирів та перевезення пасажирів за регульованими тарифами, компенсацію відповідно до закону.
    Донедавна, у Державному бюджеті України передбачались відповідні видатки на компенсацію за пільговий проїзд окремих категорій громадян, визначених законодавством.
    Відповідно до Закону України «Про внесення змін до Бюджетного кодексу України» від 20.12.2016 № 1789-VIII, частину 5 статті 102 Бюджетного кодексу України, якою передбачалось, що компенсація за пільговий проїзд окремих категорій громадян, визначених законодавством, повинна здійснюватися за рахунок субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам - виключено.
    Згідно прийнятих Верховною Радою України вказаних змін до Бюджетного кодексу України, видатки на пільговий проїзд окремим категоріям громадян включено до визначених ст. 91 Бюджетного кодексу України видатків місцевих бюджетів, що можуть здійснюватися з усіх місцевих бюджетів (ч. 1 ст. 91 Бюджетного кодексу України).
    Рішенням сьомої сесії Хмельницької міської ради від 20.07.2016 № 20 «Про затвердження Положення про порядок розрахунку компенсаційних виплат за пільговий проїзд автотранспортом окремих категорій громадян» затверджено відповідне Положення, яким передбачено механізм відшкодування перевізникам коштів, з місцевого бюджету, за пільгові перевезення автотранспортом загального користування.
    Вказане рішення передбачає розрахунок обсягу відшкодування за здійснене пільгове перевезення автотранспортом, який відбувається на підставі визначеної кількості пільгових місць до посадочних місць згідно технічних характеристик транспортних засобів: клас А (автобуси середньої місткості) - 3 пільгових місця, клас В (автобуси малої місткості) - 2 пільгових місця, клас I (автобуси великої місткості) - 7 пільгових місць. Будь-які обмеження щодо кількості пільгових пасажирів, які можуть одночасно перебувати в салоні транспортного засобу та користуватись відповідними правом на проїзд - відсутні.
    Відшкодування приватним перевізникам за здійснене автоперевезення пільгових категорій населення проводиться в межах виділених кошторисних призначень на відповідний період.
    Проте, сума передбачених коштів для зазначених потреб, не покриває фактичних витрат перевізників по пільгових перевезеннях. Дана обставина іноді може провокувати виникнення можливих спірних ситуацій між персоналом перевізників та пасажирами.
    У разі виникнення конфліктних ситуацій за участю перевізників (їх працівників), які надають транспортні послуги у місті Хмельницькому, просимо звертатись в управління транспорту та зв’язку Хмельницької міської ради за адресою: м. Хмельницький, вул. Сковороди, 12, тел.: 79-55-25, 79-55-77.
    В разі незгоди з викладеними у листі висновками, Ви маєте право звернутись до вищестоящого органу або безпосередньо до суду для захисту порушених прав, свобод чи інтересів.
  • Ruslan Zagoruyko

    А Виннице Тернополе Черновцах Киеве  мне тоже оформлять???дебилы
  • Майч Зущен

    Скажіть будь ласка а ті люди що з Хмельницької області
    Можуть тоже отримати електронний квиток
  • Маша Павловская

    Все для людей! "Працюємо далі"
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
21:17 Суд конфіскував у росіянки успадковану землю на Хмельниччині 20:45 На Хмельниччині попрощались з шістьма захисниками: імена 20:01 На Хмельниччині суд повернув водосховище громаді з приватних рук 19:15 У Хмельницькій міськраді провели чергове засідання виконкому: основні рішення Від читача 17:01 ЯКЩО ТИ НЕ МОЖЕШ ДОНАТИТИ СВОЇМИ СИЛАМИ АБО ФІНАНСАМИ, ТО МИ МОЖЕШ ДОНАТИТИ СВІЙ ЧАС! 18:22 На Хмельниччині повторно виставили на аукціон Нігинський кар’єр 17:36 На Хмельниччині двоє браконьєрів наловили риби на кримінал 16:49 Двоє мешканців Хмельниччини постануть перед судом за жорстоке вбивство 15:59 Жителька Хмельниччини, яка відзначила 100-річчя, розповіла про секрет довголіття 15:15 На Хмельниччині суд оштрафував члена ВЛК за хабарництво 14:38 У Хмельницькому попрощались із 31-річним військовим Романом Бочковським photo_camera 14:14 На Кам'янеччині затримали чоловіка, який встромив ножа у груди свого сина 13:46 Рекрутинговий пункт ЗСУ на Хмельниччині: що це таке і як працює 13:16 Алкоголю в 15 разів більше норми: на Шепетівщині водія притягнули до відповідальності 12:31 Шахрайство на криптовалюті: історія хмельничанки, яка хотіла навчитися заробляти 12:07 Коли у школах Хмельницького розпочнуться літні канікули 11:58 Валюти дорожчають. Курси в обмінниках та банках Хмельницького (ІНФОГРАФІКА) 11:32 На Хмельниччині п’яний чоловік стріляв у патрульних photo_camera 10:32 Середня пенсія на Хмельниччині – 4 870 гривень, – ПФУ 09:40 П’яний водій на смерть збив хмельничанина і тікав з місця події
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up