У Новій Ушиці трирічний хлопчик пішов сам гуляти. Матір судили

У Новій Ушиці трирічний хлопчик пішов сам гуляти. Матір судили
Фото ілюстративне
  • Районний суд не побачив адміністративного правопорушення в діях жінки.

У Новій Ушиці 16 липня 2022 року місцева мешканка залишила трирічного сина без нагляду.  Хлопчик, як пишуть в поліцейському протоколі «пішов у невідомому напрямку, що могло завдати шкоди життю та здоров'ю дитини». На думку правоохоронців, мати ухилилася від виконання батьківських обов’язків.

Під час судового розгляду справи жінка пояснила: того дня залишила сина на свою матір й пішла до магазину у волонтерських справах. Через 20 хвилин їй зателефонувала мати і сказала, що дитина гралася на вулиці й кудись зникла. Обидві жінки одразу почали пошуки. Невдовзі з поліції повідомили, що хлопчик у них. 

Як саме син зник, жінка не знає. Вона запевнила, що він уперше пішов з дому.  До повномасштабної війни малюк ходив в садочок у Києві. Мати заявила, що про дитину дбає й своєї провини в ухиленні від виконання батьківських обов’язків не визнає.  

Відео дня

Бабуся хлопчика вважає свою доньку хорошою матір’ю, а зникнення онука – прикрою випадковістю. У суді пояснила, що він грався з іншими дітьми на вулиці. Вона покликала його їсти й зайшла до будинку. За кілька хвилин повернулася – дитини вже не було.

На думку суду, у протоколі про адміністративне правопорушення має бути зазначено, від яких саме обов'язків ухилилася особа, котру притягують до відповідальності.  Тобто слідство мало б довести, що батьки умисно не  виконували свої обов'язки.

«На переконання суду, залишення свого малолітнього сина під нагляд бабусі на нетривалий термін з метою відвідати магазин для придбання продуктів, жодним чином не свідчить про її ухилення від виконання своїх батьківських обов’язків… Інших доказів на підтвердження вказаних обставин суду не надано. Окрім того, такі обставини спростовуються показаннями свідка про належну турботу за сином та тим фактом, що [мати] одразу почала пошуки свого сина», – зазначає суддя.

Постанова ще не набрала законної сили та може бути оскаржена до апеляційного суду.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (1)

keyboard_arrow_up