У Спецкомунтрансі не хочуть говорити про відстрілювання собак

У Спецкомунтрансі не хочуть говорити про відстрілювання собак
Волонтерка Катерина Голубнича каже, що бачила в ніч з 21 на 22 січня 2013 року, як працівники Спецкомунтрансу стріляли з гвинтівки в стерилізовану дворняжку. Працівники комунальної установи від коментарів ухиляються, а директор підприємства Владислав Кривенчук сказав, що немає часу спілкуватися з журналістами, бо у нього нарада.

Бачила на власні очі
- Близько дванадцятої ночі мені зателефонувала жінка, яка представилася працівником міськвиконкому, - каже радник голови правління Хмельницької міської організації захисту тварин «Врятуй життя» Катерина Голубнича - Сказали, що на Кам’янецькому мосту лежить травмована собака, встати тварина не може, лише повзає по землі. Мене попросили допомогти нещасній тварині.

Волонтери спочатку думали, що собаку збив автомобіль.

Очевидиця подій запам’ятала номер автомобіля, з якого стріляли. Дві собаки, яких травмували, залишилися просто неба. Вони скавуліли та корчилися від болю.

Відео дня

- Коли собаку покалічили, аптека була закрита на технічну перерву, тому в цей момент ліків я не придбала, - каже волонтерка. – Я йшла й постійно прокручувала номери авто у голові, а близько першої години ночі, коли ми знову підходили до аптеки, автомобіль з’явився знову. Він прямував у бік пам’ятника Богдану Хмельницькому, що біля філармонії.
Волонтерки кинулися вслід за автомобілем, який зупинився на стоянці. Дівчата почули постріли.


- Ми почули хлопок, наче вистріл. Собака лежить, ми почали кричали, а бусік від’їхав, - каже Тетяна. – Я зблизька бачила номер автомобіля, тому добре його запам’ятала – ВХ 9224 АМ. Саме з такими номерами знаходився автомобіль на території «Спецкомунтрансу».

Тетяна розповіла усе міліціонерам та запевнила в тому, що авто, з якого стріляли, бачили три свідки в одну ніч.


- Один із свідків – зовсім стороння людина, яка просто проходила повз, але може засвідчити цей факт.


Ветеринари пояснили волонтерам, що у тварин стріляли з травматичної зброї.
- Це була гумова куля, яка не вбиває, а лише роздроблює кістки й сильно калічить, - каже Катерина Голубнича. – У міліції нам сказали, що реєстрацію даного авто перевіряє ДАІ.

Не може рухатись

Собака, яка поки не має свого імені, вже два дні не може самостійно пересуватися. На тимчасовий притулок її взяла місцева жителька Іраїда, яка доглядає за нещасною твариною.
- Так, вона страждає від болю у задній частині тіла, яка фактично паралізована, - каже жінка. - Собака відмовляється їсти.

Волонтери сподіваються, що зможуть вилікувати тварину, в противному випадку її доведеться усипити.
 

Калічили на ринку
Цієї ж ночі були жертви й на речовому ринку. Працівники «Бартер-Сервісу» побачили багато крові на території свого ринку. З’ясувалося, що кров належить тваринам.
- Коли ми зранку прийшли на роботу, побачили кров, - розповідає працівниця ринку Олена. – Ми були шоковані, там було декілька песиків, яких покалічили. Я зв’язалася з волонтерами та розповіла їм про те, що відбувається.
Наразі Олена допомагає волонтерам перевозити травмованих собак до ветлікарні.
- Базарники підгодовують собак, ми добре ставимося до тварин, - каже жінка.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
19:59 Отримала вирок водійка, яка збила літню жінку на електровелосипеді 19:13 Близько 350 кг сміття зібрали рибоохоронці на берегах трьох річок Хмельниччини 18:42 Бурлик, Миколаїв та Мокрицький: які відомі хмельничани зараз на фронті photo_camera 18:05 На Хмельниччині збільшився попит на перереєстрацію транспортних засобів Від читача 13:43 Правоохронці провели 23 обшуки, в результаті яких затримали всіх дев’ятьох учасників злочинної схеми разом з організатором. 17:22 Вчителька з Хмельниччини отримала нагороду «Срібний щит» від поліцейських 16:54 Де і за скільки у Хмельницькому комфортно відпочити на свіжому повітрі та посмажити шашлик 16:37 У Кам’янець-Подільському районі на «тещиному язику» згоріло авто 15:54 Полеглих на війні захисників із Шепетівщини відзначили державними нагородами 15:09 На Шепетівщині поліцейські затримали молодика, який обікрав власного брата 14:23 У громаді на Хмельниччині замість пошкодженого обстрілом дитсадка побудують новий 13:40 Помідори та огірки: які ціни у Хмельницькому і звідки везуть photo_camera 13:17 На честь захисника Ростислава Остафійчука на Кам'янеччині відкрили меморіальну дошку 12:27 Рейтинг Opendatabot-2024: компанія «АТБ» увійшла до трійки найбільших роботодавців країни (новини компаній) 12:19 Через ремонт тепломережі Львівським шосе не їздитиме громадський транспорт 11:41 За добу шахраї виманили у мешканців Хмельниччини 230 тисяч гривень 10:36 У хмельницькому центрі зайнятості є 336 вакансій (СПИСОК) 09:45 Через борги «Укрпошта» перестала розсилати листи судів Хмельницької області
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up