В “Дії” з’являться чотири нові соціальні послуги: деталі

В “Дії” з’являться чотири нові соціальні послуги: деталі
Ілюстративне фото
  • Дізнавайтесь, які ще послуги стануть доступними для українців. 

На порталі “Дія” запустять нові соціальні послуги. Вони стануть доступними вже з понеділка, 4 вересня. Про це розповів міністр соціальної політики Костянтин Кошеленко, передає “Українське радіо”. 

Які ще послуги з’являться в “Дії”:

  • допомога при усиновленні дитини;
  • допомога людині, яка доглядає за хворою дитиною;
  • допомога особам з інвалідністю дитинства та дітям з інвалідністю;
  • допомога на дитину одинокій матері або батьку.

- "Зараз в Україні, на жаль, багато дітей залишається без батьків. І такий комплекс послуг з усиновлення він актуальний, і його актуальність зростає. Прямо на порталі Дія зараз люди можуть податися і отримати первинну консультацію з усиновлення. А потім зареєструватись кандидатом на усиновлювача. Це спрощується один із найбільш бюрократичних непрозорих процесів. Ми продовжуємо працювати над тим, щоб він проходив швидко та ефективно. І зараз люди, які задумались про усиновлення, необов'язково повинні йти особисто в Службу у справах дітей, а можуть розпочати цей шлях на порталі Дія", - каже посадовець.

Відео дня

Як додав Костянтин Кошеленко,  зараз спеціалісти соціальної роботи використовують переважно застарілі методи для збору інформації і оформлення справ – більшість документів оформляється та зберігається на папері. Тому одна з ключових ініціатив — саме впровадження електронного кейс-менеджменту. Тобто, використання комп'ютерних процесів на всіх етапах - від аналізу потреб до оцінки результатів надання соціальних послуг. 

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up