В Україні дозволили відкрити продуктові ринки під час карантину

В Україні дозволили відкрити продуктові ринки під час карантину
Фото ілюстративне: news.vn
  • Кабмін ухвалив рішення, яке дозволяє відкрити продовольчі ринки під час карантину.

 

Кабінет міністрів України дозволив відкрити продовольчі ринки в умовах карантину. Відповідне рішення прийняли сьогодні, 29 квітня, на засіданні уряду. Про це повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль у своєму Telegram-каналі.

Він уточнив, що основною умовою роботи продовольчих ринків є рішення відповідного територіального органу Держпродспоживслужби про дотримання протиепідемічних вимог.

  • "Робота продовольчих ринків під час пандемії має регламентуватися чіткими санітарними нормами. Сьогодні уряд підтримав критерії, розроблені МОЗ та Мінекономіки, які дають змогу ринкам відновити свою діяльність", - йдеться у дописі.

Відео дня

У Хмельницькому сьогодні має відбутися засідання міської комісії ТЕБ і НС. Там будуть приймати рішення по відкритті ринків на основі того, що вирішив уряд. Про це під час брифінгу повідомив міський голова Олександр Симчишин. Він додав, що сьогоднішня епідеміологічна ситуація в місті дозволяє відновити роботу продуктових ринків. Але можливо це буде лише за умови дотримання на ринках вимог головного санітарно лікаря України Віктор Ляшка. Ось фрагмент із його допису у Фейсбук.

❗️Буде здійснюватися щоденний контроль Державною службою України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів.
📌Щодня буде надаватися дозвіл на роботу наступного дня.

❗️Якщо ринок порушить правила – наступного разу він зможе відкритись та здійснювати свою діяльність тільки через тиждень.

Світлина від Віктора Ляшка.

Нагадаємо, раніше прем'єр повідомив, що йдеться про відкриття 281 продовольчого ринку по всій території України, які зможуть функціонувати в режимі не гірше, ніж супермаркети, з дотриманням жорстких санітарних норм. Їх порушення будуть суворо каратися, аж до закриття роботи ринків на певний період.

Через карантин в Україні ввели ряд обмежень та закрили ринки. 22 квітня Кабмін схвалив рішення про продовження карантину у зв'язку з протидією поширенню коронавірусної інфекції COVID-19. Карантин в Україні буде тривати по 11 травня.

Читайте також: Шмигаль назвав для України три сценарії життя в умовах пандемії

 Слідкуйте за новинами Хмельницького у Facebook, Telegram, Instagram, Viber та YouTube.

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (9)
  • Алла Томашевська

    Під кожним під'їздом ринок і дешевше
  • Таня Киричук

    Если открывается рынки значит все прошло?просто кому то мало денег
  • Льоня Блажко

    Фігня добиратись , за шо купляти?

    Олена Тіткова reply Льоня Блажко

    Льоня Блажко 100%
  • Олена Тіткова

    Цікаво,а як добиратися до тих ринків?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
21:18 На Хмельниччині попрощались з трьома захисниками. Хто вони 20:31 Пожежа в Хмельницькому районі: на місці знайшли тіло чоловіка 19:59 Отримала вирок водійка, яка збила літню жінку на електровелосипеді 19:13 Близько 350 кг сміття зібрали рибоохоронці на берегах трьох річок Хмельниччини Від читача 13:43 Правоохронці провели 23 обшуки, в результаті яких затримали всіх дев’ятьох учасників злочинної схеми разом з організатором. 18:42 Бурлик, Миколаїв та Мокрицький: які відомі хмельничани зараз на фронті photo_camera 18:05 На Хмельниччині збільшився попит на перереєстрацію транспортних засобів 17:22 Вчителька з Хмельниччини отримала нагороду «Срібний щит» від поліцейських 16:54 Де і за скільки у Хмельницькому комфортно відпочити на свіжому повітрі та посмажити шашлик 16:37 У Кам’янець-Подільському районі на «тещиному язику» згоріло авто 15:54 Полеглих на війні захисників із Шепетівщини відзначили державними нагородами 15:09 На Шепетівщині поліцейські затримали молодика, який обікрав власного брата 14:23 У громаді на Хмельниччині замість пошкодженого обстрілом дитсадка побудують новий 13:40 Помідори та огірки: які ціни у Хмельницькому і звідки везуть photo_camera 13:17 На честь захисника Ростислава Остафійчука на Кам'янеччині відкрили меморіальну дошку 12:27 Рейтинг Opendatabot-2024: компанія «АТБ» увійшла до трійки найбільших роботодавців країни (новини компаній) 12:19 Через ремонт тепломережі Львівським шосе не їздитиме громадський транспорт 11:41 За добу шахраї виманили у мешканців Хмельниччини 230 тисяч гривень 10:36 У хмельницькому центрі зайнятості є 336 вакансій (СПИСОК) 09:45 Через борги «Укрпошта» перестала розсилати листи судів Хмельницької області
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up