В Україні хочуть прибрати рекламні борди з доріг

В Україні хочуть прибрати рекламні борди з доріг
Фото ілюстративне
  • Відповідний законопроєкт зареєстрували у ВР.
  • За словами ініціаторів, реклама відволікає водіїв.

У Верховній раді зареєстрували законопроєкт, який забороняє розміщення реклами на автошляхах. Про це пише "УП" з посиланням на повідомлення на сайті ВР та заяву віце-спікера парламенту Руслана Стефанчука.

Як зазначив Стефанчук, в умовах постійного зростання автотранспортних потоків небезпека від розміщення додаткових подразників уваги водіїв у формі рекламоносіїв тільки загострюється, тож це потребує вжиття невідкладних заходів реагування.

Ініціаторами законопроєкту стало кілька десятків нардепів. Вони пропонують заборонити розташовувати засоби зовнішньої реклами на автомобільних дорогах, вулицях, залізничних переїздах, зокрема:

Відео дня
  • на пішохідних доріжках та алеях;
  • на велосипедних доріжках;
  • у межах смуги відведення автомобільних доріг загального користування та на відстані менш ніж 10 метрів від краю такої смуги;
  • у межах смуги відведення вулиць і доріг населених пунктів та на відстані менш ніж 5 метрів від краю такої смуги;
  • над проїзною частиною автомобільних доріг;
  • на відстані менш ніж 50 метрів від місця перехрещення дороги із залізничними коліями.

Друзі, а як ви ставитеся до такої ініціативи?

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (21)
  • Igor Khemych

    Правильно зроблять коли приберуть.
  • Oksana Ostapchuk

    Так
  • Віра Кухта

    Тільки за.
  • Олег Гурман

    даво була пора
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
20:45 Вважались зниклими безвісти. «На щиті» повернулись троє військових з Хмельниччини 19:51 Хмельничанин відсудив у сусідів кошти за затоплення квартири 19:02 Тепло повертається: прогноз погоди на вихідні на Хмельниччині 18:18 Пережила голод, війну та смерть синів: жительці Хмельницького виповнилось 105 років Від читача 11:02 Переваги працевлаштування осіб з інвалідністю для роботодавців 17:29 Восьмий день у Хмельницькому шукають 70-річну Галину Кудлу 16:59 Шахрай представився поліцейським і ошукав хмельничанку на 38 тисяч 16:26 У Хмельницькому перекриють рух вулицею у центрі міста 16:04 Скорочення Хмельницького обласного ліцею. Що про це відомо 15:33 Судитимуть жителя Кам'янеччини за зрізані три десятки дерев у «Подільських Товтрах» 15:00 Новий сезон ВСІМ Бізнес-ліги: склад учасників і календар матчів 14:45 Скандал навколо лікарні в Старокостянтинові: вимагають звільнити директорку 13:59 За вбивство чоловіка жителька Хмельниччини сяде на 9 років за ґрати 13:23 У Кам‘янці-Подільському автівка збила пенсіонерку на парковці 12:44 Судили 19-річного жителя Полтавщини, який приїхав до Хмельницького розкладати «закладки» 11:48 На будівництві в Дубовому обірвалася люлька з працівниками: продовження історії photo_camera 10:39 У Кам’янці відкрили туристичний сезон-2024: програма 10:01 На Хмельниччині затримали водія, який перевозив тисячу пачок контрафактних сигарет 09:02 Сьогодні, 26 квітня – річниця аварії на Чорнобильській АЕС
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up