В Україні можуть з’явитися нові свята й вихідні: деталі

В Україні можуть з’явитися нові свята й вихідні: деталі
Фото - ілюстративне, з відкритих джерел
  • Дізнавайтеся, які свята хочуть перейменувати, а якими планують доповнити календар.  

Зробити 7 січня робочим, а 25 грудня – вихідним, перейменувати кілька свят та запровадити нові пропонує голова комітету Верховної Ради з питань соцполітики Галина Третьякова.

Відповідний законопроєкт 9009-3 уже опублікували на сайті Верхвоної Ради. Його мета, як йдеться в пояснювальній записці, «встановлення українських свят та усунення спадщини колоніального минулого у культурному житті».

Нардепка від «Слуги народу» пропонує, зокрема, 1 січня, 25 грудня та Великдень зробити вихідними, а ось 7 січня, 9 травня та 8 березня – робочими днями.

Відео дня

Окрім того 8 березня радить задля дотримання гендерної нейтральності перейменувати на «День весни», а 1 травня – на «День подяки праці».

Також нардепка вважає за доцільне запровадити в Україні нові свята й вихідні:

  • 06 червня – «День цвітіння української вишні», як символ рідної землі та України,
  • 10 листопада – «День поваги до віку» з метою розвитку в суспільстві почуття шани та прихильного ставлення до усіх вікових категорій населення.

Депутатка також пропонує парламенту запровадити 21 вересня свято й вихідний на честь перемоги у війні з росією ще до її закінчення. Назвати його  хоче «Днем миру».

Могло в країні з’явитися й свято «День збору строкатих пурпурових огірків» як символу врожаїв з вихідним 29 червня, і його запровадження підтримали однопартійці Третяченко, проте цей пункт зі законопроєкту прибрали.

Нагадаємо, парламентарі також пропонують встановити 25 лютого «Днем української жінки» та зробити вихідний, 9 березня визначити як Шевченків день, а за Днем матері офіційно закріпити другу неділю травня.

А що ви думаєте про такі зміни?

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (23)
  • Инна Пшеничная-Малкис

    Найбільше мене вразив вираз - гендерна нейтральність. Поясніть,це як? Чому одна людина,яка до того,як попасти в Раду,взагалі була ніким,має таке вирішувати?А може варто зробити опитування?І ,взагалі, більших і важливіших питань нема?
  • Lidija Banashko

    дехпутантка обкурилась?обпилась? це повний капець та позор або як казала одна МУДРА ЛЮДИНА ПОВАЖНОГО ВІКУ :"БОЖЕ. Яке кончане..."
  • Віктор Бондар

    Яке тупе жах
  • Владимир Бекас

    И,что они там курят?

keyboard_arrow_up