В Україні суттєво збільшили штраф за відмову в перевезенні пільговиків

В Україні суттєво збільшили штраф за відмову в перевезенні пільговиків
Фото ілюстративне
  • Штрафи зростуть у майже 7 разів.

Сьогодні, 3 жовтня, народні обранці ухвалили закон про внесення змін до статті 133-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо посилення відповідальності за безпідставну відмову у пільговому перевезенні окремих категорій громадян (№0893). Про це інформує УНІАН.

За рішення проголосували 303 депутати. Як зазначається, законом встановлюється, що безпідставна відмова від пільгового перевезення тягне за собою накладення штрафу на водіїв транспортних засобів, громадян — суб'єктів підприємницької діяльності в розмірі 50 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, тобто 850 гривень. До слова, раніше штраф становив 8 неоподатковуваних мінімумів.

Як уточнили, закон набирає чинності з дня, наступного за днем його опублікування.

Відео дня

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (2)
  • Сергей Попович

    И как всегда бездельники и дармоеды.
  • валерія

    Перелік пільгової категорії громадян, які мають право на безкоштовний проїзд у приміському транспорті загального користування:


    Інваліди Великої Вітчизняної війни, учасники бойових дій, учасники війни, сім’ї померлих (загиблих) ветеранів війни, особи, які мають особливі заслуги перед Батьківщиною, вдови (вдівці) та батьки померлих (загиблих) осіб, які мають особливі заслуги перед Батьківщиною, ветерани праці, жертви нацистських переслідувань, ветерани військової служби, ветерани органів внутрішніх справ, ветерани податкової міліції, ветерани державної пожежної охорони, ветеранам Державної кримінально- виконавчої служби, ветерани Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації України,

    вдови (вдівці) померлих (загиблих) ветеранів військової служби, ветеранів органів внутрішніх справ, ветеранів державної пожежної охорони та ветеранів Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації України, вдови (вдівці) померлих (загиблих) ветеранів податкової міліції та ветеранів Державної кримінально-виконавчої служби, особи, звільнені з військової служби, які стали інвалідами під час проходження військової служби, інваліди, діти інваліди та особи, які супроводжують інвалідів першої групи або дітей інвалідів (не більше одного супроводжуючого), пенсіонери з числа слідчих прокуратури, реабілітовані громадяни, які стали інвалідами внаслідок репресій або є пенсіонерами, громадяни, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи (села всіх 24 МІСТ області нашої), Революції гідності, дружини (чоловіки) та діти померлих громадян, смерть яких пов’язана з Чорнобильською катастрофою, судді у відставці з 200 000 пенсії, діти з багатодітних сімей.

    Тобто всі ті що мають і пенсію і безоплатний проїзд і "0" оплати за житло. А обласна рада, лікарі, організації цих зборищ , що видавали посвідчення на пільги БУДУТЬ ВІДШКОДОВУВААТИ З СВОГО КАРМАНА, чи знову гродяни міста за ВСЇХ халавщиків ОБЛАСТІ заплатять, тіки проїзд підимай????????????Чи водії бусиків з свого кармана на бензин халявщикам скинуться?

    Всі що вийшли на пенсію в 28-30-35-40 років - і пенсія і катайтесь безкоштовно і добра пенсія,що передається по наслідству вдовам.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
21:02 На Хмельниччині запрацював регіональний офіс “Зроблено в Україні”: мета проєкту 20:26 Команда хмельницьких архітекторів перемогла у конкурсі на меморіал Героїв у Львові (ФОТО) 19:23 У Хмельницькому будинок культури незаконно перебував у приватній власності, – прокуратура 18:37 На Хмельниччині засудили 18-річну дівчину, яка займалася шахрайством в інтернеті Від читача 11:45 Підприємствам теплопостачання продовжили режим ПСО 18:06 На Хмельниччині будують 4 індустріальні парки: для чого це потрібно 17:33 У Хмельницькому попрощалися із захисником Олександром Перцем 17:01 Заморозки та вітер: прогноз погоди на вихідні на Хмельниччині 16:34 Хмельничанка Дар’я створює для загиблих вічні букети. Найбільший зробила для полеглого чоловіка photo_camera 16:02 На Хмельниччині ексдиректор відшкодує 330 тисяч за незаконне звільнення працівників 15:19 Аварія з чотирма травмованими: на Шепетівщині судитимуть винуватця 14:51 Безкоштовні квартири від міськради. Звідки беруться та хто отримує 14:05 На Хмельниччині голову ВЛК спіймали на хабарі 13:12 Майже 120 тисяч гривень віддали аферистам мешканці Хмельниччини 12:24 На Хмельниччині чоловік наловив риби на 150 тисяч: в поліції відкрили провадження photo_camera 11:46 Сім’ям загиблих воїнів з Хмельницького району вручили нагороди: імена Героїв photo_camera 10:45 На авто хмельничанина впало дерево. Він відсудив в комунальників майже 80 тисяч
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up