В Україні заборонять використовувати пластикові пакети. Як ви до цього ставитеся?

В Україні заборонять використовувати пластикові пакети. Як ви до цього ставитеся?
Фото ілюстративне
  • Верховна Рада підтримала законопроєкт, який передбачає заборону на розповсюджування в Україні пластикових пакетів.  
  • Таким чином хочуть поліпшити стан довкілля та благоустрій територій.
  • Друзі, а ви підтримуєте подібні ініціативи?

На засіданні 1 червня Верховна Рада ухвалила у другому читанні та у цілому законопроєкт, яким забороняється розповсюджувати пластикові пакети крім біорозкладних у магазинах та закладах харчування. Законопроєкт №2051-1 підтримали 297 нардепів.

Заборона почне діяти з 1 січня 2022 року. Під обмеження потрапили тонкі, надтонкі та оксорозкладні пластикові пакети, пише ВВС Україна.

Тонкі пакети, за законом, - це ті, що мають товщину до 50 мікрометрів. Розповсюджувати їх не можна буде в закладах роздрібної торгівлі, громадського харчування та надання послуг.  Після завершення перехідного періоду такі пакети не можна буде розповсюджувати, вони підлягатимуть утилізації. За безоплатне розповсюдження пакетів передбачено штраф від до 3 400 гривень.

Відео дня

Використовувати можна буде біорозкладні пластикові пакети. Слід також зазначити, що на пластиковий пакет забороняється нанесення слів "біо", "біопакет", "біорозкладний", якщо пакунок не відповідає вимогам.

Як зазначили у ВР, закон спрямований на зменшення обсягу використання в Україні пластикових пакетів, обмеження їх розповсюдження з метою поліпшення стану довкілля та благоустрою територій.

Друзі, а ви підтримуєте таку ініціативу?

Опитування

Підтримуєте заборону на використання пластикових пакетів?

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (12)
  • Читач79

    Презервативи також треба заборонити. Українців стає все менше і загажувати природу пластиковими пакетами скоро буде нікому.
  • Читач30

    Давно уже надо было принять такой закон. А то позагаживали все кругом......
  • Lesya Bohonok

    Треба з чогось починати! Ініціатива достойна.  Дозволяють пакети для сміття, м'яса та риби. Поки немає альтернативи. Це вже зменшить кількість пластику в природі. Я сортую пакети, маю багаторазові сітки для овочів, сумки. Сортовані пакети приймає Центр поводження з побутовими відходами, відвожу туда. Так, до цього треба звикнути. Але за два місяця назбирується повний найбільший сміттєвий пакет,для будівельного сміття! І це обгортки, шуршики, упаковка віробника. Сортуйте, а не критикуйте! Можливо вашим нащадкам залишите чисту природу!

    Читач62 reply Lesya Bohonok

    Нащадки якраз і бережуть природу. Сходіть на вихідні і подивіться
  • ЧитачЧитачів

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
17:34 У Хмельницькому можна обмінятися кімнатними рослинами. Як це працює? 16:25 Експосадовицю обласної служби у справах дітей судили за вимагання хабаря 15:44 Поліграф для хмельницьких чиновників. Скільки посадовців пройшли перевірку? 15:08 Скорочення вишів на Хмельниччині. Скільки є зараз та яких може не стати Від читача 16:19 Хмельницький драмтеатр у лонглісті Всеукраїнського Фестивалю-Премії «ГРА» 14:48 Був зниклим безвісти з минулого літа. «На щиті» повертається військовий Андрій Ковалевський 14:06 Зростає захворюваність на кашлюк: що потрібно знати хмельничанам 13:49 Народні депутати з Хмельниччини мають 168 помічників. У Гереги найбільше 13:07 Смертельна ДТП у Хмельницькому районі: 36-річний водій в'їхав у дерево і загинув 12:47 Пішла на дачу і не повернулась. У Хмельницькому шукають 70-річну жінку photo_camera 11:53 У Нетішині розмістять модульне містечко для працівників Запорізької АЕС photo_camera 11:12 У Лезневому зупинили водія під наркотиками photo_camera 10:04 5 років тюрми дали хмельничанину, який обкрадав підвали й підсобки багатоповерхівок 09:25 24 квітня на трьох вулицях і провулку в Хмельницькому не буде води 21:18 На Хмельниччині попрощались з трьома захисниками. Хто вони 20:31 Пожежа у Хмельницькому районі: на місці знайшли тіло чоловіка 19:59 Отримала вирок водійка, яка збила літню жінку на електровелосипеді 19:13 Близько 350 кг сміття зібрали рибоохоронці на берегах трьох річок Хмельниччини
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up