Відбили селезінку: солдат з Хмельниччини стверджує, що став інвалідом через знущання командирів

Відбили селезінку: солдат з Хмельниччини стверджує, що став інвалідом через знущання командирів
Фото: стоп кадр з відео
  • Справжній скандал розгорівся навколо 45-ї артилерійської бригади на Львівщині.
  • Один із солдатів розповів про побиття та приниження, які відбуваються у частині. Каже, старшина ударив його так, що в нього розірвалася селезінка.
  • І поки керівництво на відріз заперечує подібні звинувачення, ще п’ятеро свідків переконують, що це правда. 

В’ячеслав Явний родом із Хмельниччини. Служить у 45-й окремій артилерійській бригаді. Зараз ці військовослужбовці дислокуються у Старичах. 

Військовий стверджує, що старшини знущалися з нього та зробили інвалідом.

Чоловік розповідає, як два місяці тому повертався до Львова з запізненням на три дні. На пероні його зустріли двоє: начальник штабу і старшина. Замість покарання, вони вирішили влаштувати йому "вилазку на природу". Біля дачного масиву солдата поставили на коліна, приставили пістолет та змусили копати яму.

Відео дня

"Для себе я копав яму. Щоб мене закопали", – розповідає В'ячеслав місцевим кореспондентам.

Далі було ще гірше. Адже, за словами В'ячеслава, після того інциденту, на заняттях старшина його ще й побив – за те, що солдат задрімав.

"Підійшов просто збоку, вдарив мене з усієї сили. Згодом мені стало зле на шикуванні. На другий день начальник частини приїхав і забрав мене у Новояворівськ, у лікарню", – розповідає солдат.

У лікарні медики сказали, що ще б кілька годин, і чоловік міг померти. А так – став інвалідом.

За словами В'ячеслава, після цього майор частини пропонував йому гроші, однак він вирішив не мовчати. Слова В'ячеслава підтвердили ще п'ятеро свідків. Після чого на зовні "вилізло" ще кілька цікавих фактів, зокрема про вимагання коштів у солдатів.

Однак, керівництво частини називає таку розповідь солдата - фантазіями. За версією старшин, чоловіка побили цивільні, коли він відпочивав у місті.

Справу наразі розслідують. Як повідомляють у військовій прокуратурі Західного регіону України, проводиться досудове розслідування в кримінальному провадженні за фактом перевищення військовою службовою особою влади.

"Установлено, що в липні 2018 року військовослужбовець однієї з військових частин Львівщини, застосувавши насильство до підлеглого, спричинив бійцю фізичний біль та моральні страждання. Зокрема, умисно наніс солдату тілесні ушкодження в ділянку селезінки й, як наслідок, ушкоджений орган довелося видалити. Окрім того, установлюється факт вимагання та одержання неправомірної вигоди від трьох військовослужбовців, серед яких є вказаний потерпілий солдат", - йдеться у повідомленні прокуратури.

Наразі призначено ряд експертиз, за результатами яких фігурантам справи буде повідомлено про підозру.

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (1)
  • Олекса Шумейко

    Армія як була совковою, так і залишилася.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
20:16 До 10 років ув’язнення загрожує кам’янчанину за п’яне ДТП 19:31 У Хмельницькому попрощалися з Романом Синіцьким та Максимом Лобановським 18:44 У Хмельницькому районі водій насмерть переїхав 8–річну дівчинку 18:09 «За побратимів стояв горою»: історія 25-річного воїна Андрія Сидорчука з Хмельниччини photo_camera Від читача 13:02 Медична рада за підсумками роботи у 2023 році відбулася у КНП «Хмельницький обласний серцево-судинний центр» 17:21 «Я стала в 70 років малювати», – у Шепетівці відкрили клуб для літніх людей 16:39 У смерті немовляти підозрюють лікаря–гінеколога на Хмельниччині 15:51 20–річний хмельничанин збив пішохідку на Шевченка 15:16 Залишаться без води через борги: кого і коли відключить «Хмельницькводоканал» 14:58 Робота у Хмельницькому: є 265 вакансій (СПИСОК) 14:09 На Хмельниччині є перші інфіковані від укусів кліщів 13:21 «Укрзалізниця» запустила додаткові поїзди до весняних канікул через Хмельниччину 12:42 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 12:03 Росіянин мав дві земельні ділянки на Хмельниччині. Їх конфіскували 11:16 BULKA маркет у зв’язку з відкриттям нового магазину шукає працівників (новини компаній) 11:07 Хмельницький комунальник може сісти на 10 років за хабарництво 10:02 Скільки коштує ванна гарячої води у Хмельницькому 09:01 Постраждала жінка та пошкоджено будинок: наслідки атаки на Хмельниччині
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up