«Військовослужбовці цього елітного підрозділу – правдиві легенди» - Гамалій

«Військовослужбовці цього елітного підрозділу – правдиві легенди» - Гамалій
Свілини зі сторінки Хмельницької ОВА
  • Річницю відзначив 8-ий полк спецпризначення, що дислокується в Хмельницькому.

Вони – незламні та безстрашні, професійні та міцні духом!Вони – гроза ворога і гордість не лише Хмельниччини, а й усієї України. Про їхні подвиги наші діти та онуки складатимуть пісні та легенди.

Усе це про бійців 8-го полку спецпризначення, що дислокується в Хмельницькому. 15 грудня вони відзначили річницю з дня створення своєї військової частини.

Зі святом спецпризначенців привітав начальник обласної військової адміністрації Сергій Гамалій.

Відео дня

«Сьогодні день заснування легендарного 8 полку. Недарма кажу «легендарного», тому що дійсно військовослужбовці цього елітного підрозділу – правдиві легенди, - наголосив. - Хочу побажати хлопцям та дівчатам з 8-го полку робити те, що вони вміють робити найкраще – бити ворога, захищати територіальну цілісність нашої держави, захищати свободу, виганяти окупанта з наших земель. І – разом до перемоги!»

За проявлену особисту мужність і самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України і вірність військовій присязі, очільник краю вручив спецпризначенцям державні нагороди й відзнаки ОВА.

«На жаль, серед цих нагород є й ті, яких бійці вже ніколи не зможуть отримати особисто, адже віддали свої життя у бою, - акцентували в Хмельницькій ООВА. - Вічна пам’ять Героям та щирі співчуття рідним… Низький уклін вам, наші славні воїни!»

На річницю підрозділу також завітали режисер Ахтем Сеітаблаєв та актор Олексій Тритенко, які  не лише особисто представили їм уже легендарний український фільм «Кіборги», а й презентували пісню, що написала українська поетеса Тетяна Власенко та композитор Андрій Пономарьов.

Ця пісня – справжній гімн цієї військової частини, зазначили й висловили сподівання, що після перемоги всі жителі Хмельниччини знатимуть його слова й співатимуть спільно з бійцями під час урочистих заходах.

«Характерники, міцною славою сповиті,

Разом нашу Україну будем боронити!

Сильна і непереможна наша люта зграя,

Клятий ворог хай боїться, хай тут помирає!

Нескоримі і запеклі вийшли у дорогу…

Буде мати Україна славну Перемогу!», - співається в ній.

«Віримо, що ці слова пророчі!, - зазначають в Хмельницькій ОВА та додають: - Слава воїнам 8-го полку! Україна переможе!»

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (1)
  • Юрій Гудок

    Молодці. Слава Україні!

keyboard_arrow_up