«Все добре, мам»: у Хмельницькому покажуть фільм про матерів загиблих захисників Маріуполя

«Все добре, мам»: у Хмельницькому покажуть фільм про матерів загиблих захисників Маріуполя
Колаж зі сторінки платформа пам'яті «Меморіал»
  • У стрічці - історії трьох жінок, чиї сини загинули, захищаючи Маріуполь.
  • Допрем'єрний показ у Хмельницькому відбудеться 12 травня. Вхід – вільний.
  • Читайте про деталі.  

До Дня матері платформа пам'яті «Меморіал» презентує документальний фільм Євгенії Мазур «Все добре, мам». Стрічка оповідає про трьох жінок, чиї діти загинули, обороняючи Маріуполь. 

«14 травня у світі відзначають День матері. Це свято, коли діти дякують найріднішій людині за подароване життя, любов та ласку. Та через війну в Україні тисячі жінок не почують теплих слів від синів і дочок. Адже їхні діти загинули, захищаючи всіх нас від російських окупантів», — зазначає редакторка «Меморіалу» Світлана Корженко.

Про що фільм

У фільмі - історії Зінаїди Гевак, Тетяни Демчук і Галини Ваховської.

Відео дня

«Вони виростили чудових синів та прийняли їхній вибір: стати воїном. Вони переживали, дбали і намагались захистити своїх синів. Завжди. І завжди чули у відповідь: «Все добре, мам!» Для кожної з них новина про загибель сина — момент, коли серце обпалило пекельним вогнем болю, - акцентують у «Меморіалі». - Вони намагаються жити із цим далі, але це вже зовсім інше життя».  

Де подивитися у Хмельницькому

У Хмельницькому допрем'єрний показ фільму відбудеться 12 травня, о 17.00 у «Woodmall Cinema», що на  вул. Трудова, 6А (ТРЦ Woodmall, 2-й поверх, зал №7). Вхід вільний, за попередньої реєстрації.

«У цьому фільмі – три дуже різні і дуже схожі історії. Про воїнів, яким ми зобов’язані тим, що маємо сьогодні, - наголошує авторка стрічки Євгенія Мазур. - Про хлопців, які дуже дбали про своїх мам навіть у пеклі боїв за Маріуполь. Про надзвичайних жінок, яких російська агресія закинула у безодню пекучого болю втрати. І про ціну майбутнього України. Ціну, пам'ять про яку обов’язково маємо зберегти».

Одна з серій

Додамо, що стрічка - одна з серії документальних фільмів платформи пам'яті «Меморіал», які мають на меті зберегти пам'ять про вбитих у війні. Інші стрічки можна переглянути на YouTube-каналі «Меморіалу»:

«Все добре, мам» можна буде переглянути на YouTube-каналі «Меморіалу» у неділю, 14-го травня. 

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (4)
  • Новини Хмельницького на vsim.ua

    ❗️Оперативна інформація, цікаві та важливі новини у нашому Telegram-каналі - https://t.me/+gtHqKqD7B0o3N2Uy

  • Людмила Мазур

    Ох як важко цим мамам. Наша Галя Соколова чекає дитину з полону вже рік і два місяці. Ще не внесений до списку  обміну. Що робити , коли серце материнське рветься на шматочки?
  • Shirley Andersen

    Slava Ukraine 🙏🏻🙏🏻🙏🏻🇺🇦🇺🇦🇺🇦🇺🇦💙💙💙💙🧡🧡🧡🧡🤘🤘🤘
  • Лена Банадига

    Ну, мам, все добре!
    Я чую вже другий рік! І коли бачу цих жінок і те, як вони співають на ринку, в місті душа кров'ю обливається, а серце не затихає. Біль, який в них не передати.

keyboard_arrow_up