Заборона масових заходів на Хмельниччині: Гамалій дав роз'яснення

Заборона масових заходів на Хмельниччині: Гамалій дав роз'яснення
  • Начальник обласної військової адміністрації роз’яснив наказ про заборону масових заходів на Хмельниччині. 
  • Які обмеження залишаються?

Мережу розбурхала новина про заборону проведення масових заходів на Хмельниччині. Відповідний наказ №368/474 від 14 вересня 2022 року видали керівник Хмельницької ОВА Сергій Гамалій спільно з начальником обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки Володимиром Возним. 

Багатьох мешканців обурив наказ. Адже в тексті документу йшлося про те, що відтепер не можна буде збиратись на мітинги, збори, поховання та інші масові заходи. А перед його проведенням потрібно буде отримати дозвіл від Ради оборони. 

Сьогодні, 16 вересня, очільник обласної військової адміністрації вирішив дати роз'яснення. Його він опублікував у своєму Telegram-каналі. 

Відео дня

Зокрема, Гамалій зазначив, що заборона стосується вуличних масових заходів з великою кількістю осіб, до прикладу, понад 100 людей.

Обмеження ж не стосуються тих заходів, які уже погоджені ОВА, весіль, поховань, заходів, пов’язаних із вшануванням загиблих воїнів, тощо, а також заходів, які проводяться в закладах харчування, закладах культури, освіти, спорту, релігійних споруд, за умови наявності укриття для всіх учасників заходу.

  • Усі ми слідкуємо за успіхами наших воїнів на фронті, але ці успіхи викликають лють у рашистів. Вони прагнуть нам помститися і б’ють по цивільних об’єктах. У зв’язку з цим, щоб запобігти можливим трагедіям відтепер масові заходи в області будуть відбуватися лише за погодженням обласної військової адміністрації.
  • Отримати погодження на проведення заходу потрібно, звернувшись з відповідним листом до Департаменту інформаційної діяльності, культури, національностей та релігій ОДА не пізніше, ніж за 10 днів до початку заходу, - зазначив Сергій Гамалій. 

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (3)
  • Оксана Столярчук

    Такий досконалий наказ, що до нього треба роз'яснення у телеграм каналі надавати!!!!
  • Олекса Шумейко

    А де був цей гамалій, коли лаптєногі московські попи з своїми прибічниками тисячним кагалом розповзалися по Хмельницькій області?  Якби гамалій дійсно так піклувався за українців.
  • Валенина Нечипорук

    А дітям в школу можна  йти? Там не буде ,,масове" зібрання і ігнорувати повітряну тривогу? Нічого?

keyboard_arrow_up