Засуджені Райківецької колонії скаржаться на холод у камерах та шкідливу роботу

Засуджені Райківецької колонії скаржаться на холод у камерах та шкідливу роботу
  • Під час перевірки виявили, що у камери холодні та погано освітленні, також відсутня питна вода.
  • Ув’язнені працюють на шкідливому виробництві без належного захисту.
  • Такі висновки зробила уповноважена ВРУ з прав людини Валерія Лутковська.  

Нещодавно перевірили Райківецьку виправну колонію № 78, що у Хмельницькому районі. Заклад відвідали представники департаменту з питань реалізації національного превентивного механізму Секретаріату Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини. Результати перевірки установи повідомили у прес-службі омбудсмена.

Виявили, що більшість приміщень колонії потребують ремонту. У камерах холодно. У деяких вікнах немає скла. А опалення включають лише на одну годину в день, кажуть в'язні.

Приміщення погано освітлене. У камерах немає бачків із питною водою. Санвузли старі й незручні.

Відео дня

У штрафних приміщеннях, які розташовані у напівпідвалі, через невеликий розмір і надмірну заґратованість вікон бракує свіжого повітря.

Під час спілкування в'язні скаржилися на відсутність проведення з ними будь-якої правороз'яснювальної роботи. Також арештанти скаржилися низьку зарплату. Працівники не знають скільки вони отримують грошей й за що здійснюють відрахування.

Моніторингова група звернула увагу на шкідливі умови праці. Засоби індивідуального захисту засуджених були неналежної якості, брудними чи непридатними для використання.

Та перевірка відзначила належну організацію роботи медичної частини. Установа забезпечена основними необхідними групами лікарських засобів. Облікова медична документація ведеться охайно, за встановленими зразками. Санітарно-гігієнічний стан приміщень медичної частини задовільний. Водночас, у приміщеннях температура повітря становила лише +12°С.

"Особливе занепокоєння під час візиту викликало те, що при конфіденційному спілкуванні засуджені наголошували на можливі репресії з боку адміністрації установи до осіб, які спілкувалися із учасниками моніторингу", - додають у прес-службі.

Нагадаємо, перевіряли Хмельницьке СІЗО. Там виявили численні порушення. 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
18:08 «Буде оберігати своїх дівчаток». У Хмельницькому попрощаються з Олександром Перцем 17:39 Хмельничанка просить встановити світлофор з кнопкою для пішоходів на Панаса Мирного 16:45 Хмельничанин вимагав 100 тисяч гривень неіснуючого «карткового боргу», — прокуратура 16:17 Хмельницькі синоптики попереджають про заморозки Від читача 16:54 У Хмельницькому відбувся ярмарок молодіжного підприємництва Junior EXPO-2024 15:39 «Хмельницькводоканал» шукає працівників (СПИСОК ВАКАНСІЙ) 14:40 На Закарпатті затримали хмельничанина, який за 6 800 доларів хотів перетнути кордон 14:04 Яку крипту та скільки накопичують хмельницькі депутати (ІНФОГРАФІКА) 13:36 У хмельницькій криївці «Стінка» проведуть безкоштовну екскурсію 12:27 Чим закінчуються виклики про замінування: підбірка судових справ на Хмельниччині 11:33 Тричі за рік їздив за кермом нетверезим. Як покарали водія з Нетішина 10:58 9 років тому на Грушевського згоріла «Цукерня» (ВІДЕО) play_circle_filled photo_camera 10:19 Видворили молдованина, який нелегально перебував на Хмельниччині 09:26 Від початку квітня рибоохоронний патруль виявив на Хмельниччині 56 порушень
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up