609 чоловіків з Хмельниччини отримали дозволи на виїзд за кордон

609 чоловіків з Хмельниччини отримали дозволи на виїзд за кордон
Фото ілюстративне
  • Виїзд чоловіків погоджують Мінінфраструктури та Хмельницька ОВА.

  • Про категорії чоловіків, які можуть виїздити за кордон, дізнайтеся з матеріалу.

Хмельницька обласна військова адміністрація, від початку російсько-української війни, дозволила виїхати за кордон 609 чоловікам.

Метою їхніх поїздок є перевезення гуманітарного вантажу.

Про це Суспільному повідомив начальник Хмельницької обласної військової адміністрації Сергій Гамалій.

Відео дня

Надавати дозвіл на виїзд за кордон може Мінінфраструктури або обласна військова адміністрація.

"Ми дозволяємо виїзд водіям, які перевозять медичний або гуманітарний вантаж. Розроблена спеціальна форма. Заявник подає свої дані та вказує, який вантаж він перевозить і куди його спрямовує. Якщо це не цивільний вантаж, а військовий вантаж, то мають бути гарантійний лист від військової частини, куди цей вантаж має бути доставлений. Ми даємо дозвіл у легковому автомобілі виїжджати одній особі, у мікроавтобусі двом. Про те, якщо люди їдуть за автівками для ЗСУ, ми дозволяємо декільком людям переїхати кордон в одній машині", - розповідає Сергій Гамалій.

Проводиться ретельна перевірка для того, щоб чоловіки не користувалися дозволом у своїх власних цілях.

"Дані волонтерів надсилаємо на перевірку до правоохоронних органів та Служби безпеки України", - говорить начальник ОВА.

Дозвіл надається на пів року, але людина не може перебувати за кордоном понад 30 днів поспіль.

"Кожен раз людина коли повертається, вона повинна везти гуманітарний вантаж. Ми просимо документи, які це підтверджують. У нас були такі випадки коли людина говорила, що може привезти з-за кордону гуманітарний вантаж. Ми пропонували нашого водія, але чоловіки відмовлялися", - каже Сергій Гамалій.

Керівник пресслужби Західного регіонального управління Державної прикордонної служби України Роман Павленко повідомив, що право на виїзд за кордон можна отримати лише за умови реєстрації в інформаційній системі “Шлях”. Нею займається Міністерство інфраструктури. Обов'язковим також є рішення ОВА.

З травня залишати межі України можуть міжнародні перевізники, залізничники та спортсмени. Про терміни перебування за кордоном цих категорій чоловіків ми вже повідомляли.

Крім них мають право на виїзд за кордон:

“Є й інші категорії чоловіків,  виїзд  яким дозволено. Для кожного індивідуального випадку потрібен свій перелік документів,” - підкреслює Роман Павленко.

Детальніше дізнавайтесь з відео:

Читайте також:

Зняли обмеження на перетин кордону для зобов'язаних: кому можна виїхати

Чоловіки з Хмельниччини намагались перетнути кордон за “липовими” документами

Схема на 100 тисяч $: житель Хмельниччини організував незаконний перетин кордону

 

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (4)
  • Sergey Sergeevich

    Сижу з дитиною, а жінка в Польщі робе, ми виїхали з окупованої території, і нам ще не було виплат, виїзджати потрібно, бо в держави немає грошей, та й роботи теж не має.
  • Ksenija Winskowska

    , я проживаю  у Польщі і бачу як тут повно чоловіків, котрі утікли з східної України   да утікли, а там гинуть інші такі ж хлопці.Я прошу , благаю,  поверніть цих урядів,  бо я не можу на це бидло дивитися, як воювати то усім , а не так   що одні воюють і гинуть , а другі відсиджуються тут.....І ще жінки поводяться дуже не добре, учіть иову тут і польську і українську, а то понаєхало Вас тут і тільки чекають тих  грошей , що Польща дасть , сидять в хотелях  робити не хотять....а нащо....Не всі такі, бо багато спілкуючись, і бачу , що одні діють раду, а другі чекають подачок
  • Cawa Ortho

    Знаю особисто пару таких.., питання тільки в грошах! А, далі "рішали" все організують....
  • Юрій Марцінкевич

    У нас все дуже ретельно і чітко та відмінно. А по факту їдуть ті кому просто треба їхати для своїх цілей. І це 100%

keyboard_arrow_up