Львів: місто мистецьких галерей та ексклюзивних сувенірів

Львів: місто мистецьких галерей та ексклюзивних сувенірів
Про архітектурні пам’ятки, музеї, театри та церкви Львова можна написати не одну книгу. Ми ж запропонуємо кілька варіантів зимових прогулянок старовинним містом Лева, під час яких можна відчути його душу та перейнятися його настроєм

- Львів – це місто, у яке хочеться повертатися знову і знову. Скільки разів я не блукала старим центрам, весь час знаходжу якусь нову для мене старовинну церкву чи цікавий музей, - розповідає хмельничанка Оксана Хорошко, яка приїздить до Львова на різноманітні культурні акції та фестивалі. – Люди тут теж дуже приємні, завжди підкажуть дорогу. Атмосфера у Львові неперевершена, вона сповнена затишку, і в той же час містики.

На свіжому повітрі
В першу чергу, Львів знаменитий своїм середньовічним центром, в серці якого – площа Ринок із міською ратушею. У холодну пору року прямо на площі заливають каток під відкритим небом. Тому тут можна поєднати приємне з корисним: під час катання насолоджуватися красою старих кам’яниць навколо.


Безпосередньо ратуша теж перебуває у зоні нашої уваги, адже на її вершечку є оглядовий майданчик, з якого як на долоні видно Старе місто.

Відео дня
>
А щоб побачити увесь Львів (а це і спальні райони, і промислова зона, і околиці) з висоти пташиного польоту, продовжити прогулянку слід у напрямку Високого замку. Він львівського замку залишилася лише назва, зате слово „високий” цілком себе виправдовує. Після тривалого підйому вгору (тривалість залежить від погоди та фізичної підготовки туриста) потрапляємо на оглядовий майданчик, над яким височіє синьо-жовтий прапор. Особливо гарним краєвид буде ввечорі, коли місто запалить свої вогні. До того ж поряд телевежа, яка досить вдало підсвічується багатьма кольорами.

Мистецька прогулянка
Після довгої прогулянки на морозі або під дощем (у Львові взимку це не рідкість), варто трохи погрітися. Для цього можна відправитися на екскурсію галереями та сувінірними магазинчиками Львова. У галереї „Дзига”, що на вул. Вірменській, завжди виставка чи живопису, чи фотографій, а то й інсталяцій або виробів ці скла. Ще одна галерея зі співзвучною назвою „Дзиндра” знаходиться у підвальчику на вул. Валовій. Що особливо радує туристів – вхід в обидві галереї безкоштовний.


А музеї навіть перераховувати не варто – їх тут понад 40. Найвідоміші та найпопулярніші серед них – це історичний (один з найбільших в Україні), етнографічний (єдиний у своєму роді), галерея мистецтв, музей під відкритим небом „Шевченківський гай”, музей-аптека тощо.


Футболки, сумки та значки з логотипами Львова, неймовірні прикраси ручної роботи, вишиванки, посуд з чорної глини, безліч дрібних та великих сувенірів можна придбати у численних крамничках та на Вернісажі (знаходиться в Старому місті біля Преображенської церкви). Навіть якщо ви нічого не збираєтеся купувати, завітайте сюди. „Сувенірній” Львів – це не гірша екскурсія, ніж Львів історичний чи мистецький.
 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
21:17 Суд конфіскував у росіянки успадковану землю на Хмельниччині 20:45 На Хмельниччині попрощались з шістьма захисниками: імена 20:01 На Хмельниччині суд повернув водосховище громаді з приватних рук 19:15 У Хмельницькій міськраді провели чергове засідання виконкому: основні рішення Від читача 17:01 ЯКЩО ТИ НЕ МОЖЕШ ДОНАТИТИ СВОЇМИ СИЛАМИ АБО ФІНАНСАМИ, ТО МИ МОЖЕШ ДОНАТИТИ СВІЙ ЧАС! 18:22 На Хмельниччині повторно виставили на аукціон Нігинський кар’єр 17:36 На Хмельниччині двоє браконьєрів наловили риби на кримінал 16:49 Двоє мешканців Хмельниччини постануть перед судом за жорстоке вбивство 15:59 Жителька Хмельниччини, яка відзначила 100-річчя, розповіла про секрет довголіття 15:15 На Хмельниччині суд оштрафував члена ВЛК за хабарництво 14:38 У Хмельницькому попрощались із 31-річним військовим Романом Бочковським photo_camera 14:14 На Кам'янеччині затримали чоловіка, який встромив ножа у груди свого сина 13:46 Рекрутинговий пункт ЗСУ на Хмельниччині: що це таке і як працює 13:16 Алкоголю в 15 разів більше норми: на Шепетівщині водія притягнули до відповідальності 12:31 Шахрайство на криптовалюті: історія хмельничанки, яка хотіла навчитися заробляти 12:07 Коли у школах Хмельницького розпочнуться літні канікули 11:58 Валюти дорожчають. Курси в обмінниках та банках Хмельницького (ІНФОГРАФІКА) 11:32 На Хмельниччині п’яний чоловік стріляв у патрульних photo_camera 10:32 Середня пенсія на Хмельниччині – 4 870 гривень, – ПФУ 09:40 П’яний водій на смерть збив хмельничанина і тікав з місця події
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up