Відпочинок на природі у Хмельницькому: цікаві місця, ідеї розваг і перелік необхідного (новини компаній)

Відпочинок на природі у Хмельницькому: цікаві місця, ідеї розваг і перелік необхідного (новини компаній)

Хмельниччина — це мальовничі краєвиди, географічні цікавинки, старовинні унікальні маєтки, замки, церкви та пам’ятники, які розбурхують уяву. Проте чудово відпочити погожими літніми та весняними днями можна й в самому місті та недалеко за його межами. Хочете гарно розважитися з друзями чи відпочити з дітьми? У цій статті розповідаємо про найкращі локації Хмельницького, ділимося ідеями, як провести дозвілля та пропонуємо перелік того, без чого відпочинок на природі не обходиться!

Парки — ідеальні локації для відпочинку у Хмельницькому

Парк культури і відпочинку імені Михайла Чекмана — це парк-пам’ятка садово-паркового мистецтва місцевого значення в Україні. Розташований у місті Хмельницький, на правому березі Бузького водосховища. На його території зростає понад 30 видів дерев та чагарників, є впорядкована мережа природних і штучних каналів.

Цей мальовничий парк знаходиться на березі Бузького водосховища. Без перебільшення, це  ідеальне місце для побачень, фотосесій та відпочинку. А ще в парку розташовані літній театр, естрада і танцмайданчик, атракціони та багато інших локацій.

Ще одне чудове місце для відпочинку — парк імені Івана Франка. Він добре знаний, як «спортивний» і «книжковий» парк Хмельницького. Це давній парк, що розмістився між вулицями Франка і Проскурівською та залізничною колією. Це місце чудово підходить для дозвілля з дітьми: тут встановлені дитячі майданчики та є розгалужена рекреаційна зона.

Яким розвагам на природі надати перевагу?

Пікнік — це завжди чудова ідея для відпочинку на свіжому повітрі. Візьміть з собою килимок або плед, а також пляшку з водою, соком чи іншими напоями. Закуски, зокрема, сендвічі, фрукти, сир та овочі, також будуть відмінним доповненням до вашого пікніка. Знайдіть затишне місце під деревом або біля озера, розстеліть плед і насолоджуйтеся сонцем, квітучою природою та смаколиками.

Якщо ви відпочиваєте з дітьми або в компанії друзів, візьміть з собою на природу захопливі ігри, які можна знайти на https://eva.ua/ua/. Виконання різноманітних завдань, зокрема, пов’язаних з фізичною активністю, допоможе гарно повеселитися та провести час максимально насичено й корисно.

Любителям спортивних активностей напевне сподобається ідея велосипедної прогулянки мальовничими берегами Бузького водосховища. Тож орендуйте велосипед та вирушайте у міні подорож вздовж зелених алей та мальовничих стежин, дихайте свіжим повітрям та насолоджуйтеся неймовірними подільськими краєвидами.

Обов’язково збережіть приємні спогади про ваш відпочинок та зробіть принаймні кілька чудових фотографій у мальовничих парках Хмельницького. Знайдіть цікаві ракурси, квіткові клумби та величні дерева, щоб фото були ще гарнішими та передавали атмосферу локації. Якщо ви відзначаєте на природі якусь знаменну подію, наприклад, річницю весілля чи день народження дитини, радимо влаштувати виїзну фотосесію. Світлини, зроблені на відпочинку будуть максимально невимушеними та яскравими через велику кількість природного світла.

Що з собою взяти для відпочинку на природі?

Важливо мати на увазі, що коли ви будете на відкритому повітрі, тому обирайте зручні взуття та одяг, які для прогулянок та активного відпочинку. Також подбайте про те, щоб мати з собою такі речі:

  • Захисні засоби від сонця та комарів. Включіть до свого списку сонцезахисний крем з високим SPF, щоб захистити шкіру від сонячних променів. Також не забудьте про репелент від комарів, особливо якщо ви плануєте вечірні прогулянки або пікніки.
  • Пляшка з водою та закуски. На природі важливо мати можливість пити в будь-який момент. Також приготуйте закуски, наприклад, фрукти, овочі, сухофрукти або сендвічі, щоб смачно та корисно втамувати голод після активних розваг.
  • Килимок або плед. Якщо ви плануєте пікнік або відпочинок на траві, візьміть з собою килимок або плед, щоб мати комфортну поверхню для сидіння або лежання. Важливо, щоб тканина не була дуже тонкою, адже на ній буде некомфортно сидіти.
  • Головні убори. Якщо ви відпочиватимете тоді, коли сонце активне, варто подбати про відповідний головний убір. Він запобігатиме перегріву голови, захищатиме очі від ультрафіолетового випромінювання.

Хмельницький та його околиці славляться красою природи, розкішними парками та лісами, які створюють ідеальні умови для відпочинку та відновлення енергії. Активні ігри з дітьми та друзями, смачний пікнік, тематична фотосесія — вибір, як провести дозвілля, тільки за вами. Бажаємо вам відпочинку, який подарує позитивні емоції та подарує хороший настрій!

keyboard_arrow_up