Як в потязі обрати вагон з кондиціонером: інструкція від Укрзалізниці

Як в потязі обрати вагон з кондиціонером: інструкція від Укрзалізниці
Фото ілюстративне
  • Як отримати місце у вагоні з кондиціонером та подорожувати влітку з комфортом.

 

Купуючи квитки на поїзд, можна перевірити наявність кондиціонера у вагоні. Наразі майже половина вагонів "УЗ" обладнана системами кондиціонування. Як зазначають у повідомленні "Укрзалізниці", такі системи встановлюються в усіх нових вагонах, які купує товариство, а також тих, що пройшли модернізацію.

У системі booking.uz.gov.ua вагони без кондиціонування мають відповідну позначку на сторінці вибору місця, поряд із типом вагона. Також пасажири можуть уточнити наявність кондиціонера, купуючи квиток у касі.

У вагоні з кондиціонером температура має бути від +22 до +26 °C. На початку подорожі вона може бути більшою, адже кондиціонування вмикається після відправлення поїзда і потрібен час (близько 20 хвилин) на охолодження повітря у вагоні.

Відео дня

Вагони, які не обладнані кондиціонерами, мають систему вентиляції. Також повинні відчинятися вікна (окрім аварійних виходів та найстаріших вагонів з дерев'яними рамами, кількість яких з кожним роком зменшується при модернізації парку). 

Якщо за час поїздки виникли проблеми або у вагоні підвищена температура, пасажири можуть звертатися до провідника або начальника поїзда. Вони мають вжити всіх заходів для усунення проблем, а за можливості пересадити пасажирів до інших вагонів. За необхідності пасажири можуть звернутися до контактного центру за номером 0800 503 111 або написати на сторінку "Укрзалізниці" у Facebook.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (10)
  • Крістіна Тіна

    Їхали в 2019 році з Києва в Мукачево. Вагон купе був з кондиціонером, датчиками руху в туалеті, все чистенько, жодного запаху. Самі в шоці були, що таке є в Україні.
  • Pavel Kondrashov

    Инструкция??? Законы не хотят соблюдать, а тут инструкции. Складывается впечатление, что железнодорожники это отдельная украинская нация.
  • Діма Ямковий

    Дуже проста інструкція - "Ніяк"😂
  • Dimon Ogorodnijchuk

    Дуже просто інструкція:
    1) забрати премії у керівничого складу
    2)купити кондиціонери
    3) виграти тендр на установку( вивести відкатні)
    P.s і вовки ситі і кондиціонери у вагонах
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
21:02 На Хмельниччині запрацював регіональний офіс “Зроблено в Україні”: мета проєкту 20:26 Команда хмельницьких архітекторів перемогла у конкурсі на меморіал Героїв у Львові (ФОТО) 19:23 У Хмельницькому будинок культури незаконно перебував у приватній власності, – прокуратура 18:37 На Хмельниччині засудили 18-річну дівчину, яка займалася шахрайством в інтернеті Від читача 11:45 Підприємствам теплопостачання продовжили режим ПСО 18:06 На Хмельниччині будують 4 індустріальні парки: для чого це потрібно 17:33 У Хмельницькому попрощалися із захисником Олександром Перцем 17:01 Заморозки та вітер: прогноз погоди на вихідні на Хмельниччині 16:34 Хмельничанка Дар’я створює для загиблих вічні букети. Найбільший зробила для полеглого чоловіка photo_camera 16:02 На Хмельниччині ексдиректор відшкодує 330 тисяч за незаконне звільнення працівників 15:19 Аварія з чотирма травмованими: на Шепетівщині судитимуть винуватця 14:51 Безкоштовні квартири від міськради. Звідки беруться та хто отримує 14:05 На Хмельниччині голову ВЛК спіймали на хабарі 13:12 Майже 120 тисяч гривень віддали аферистам мешканці Хмельниччини 12:24 На Хмельниччині чоловік наловив риби на 150 тисяч: в поліції відкрили провадження photo_camera 11:46 Сім’ям загиблих воїнів з Хмельницького району вручили нагороди: імена Героїв photo_camera 10:45 На авто хмельничанина впало дерево. Він відсудив в комунальників майже 80 тисяч 09:35 На Хмельниччині прощаються із військовим і начальником ТЦК Павлом Джигуном
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up