“Діставайте сонцезахисні окуляри”: синоптик розповіла про погоду на Водохреще

“Діставайте сонцезахисні окуляри”: синоптик розповіла про погоду на Водохреще
  • В Україну повертається теплий антициклон. 
  • На вулиці буде сонячно та сухо. 
  • Детальний прогноз у Хмельницькому, читайте далі.

Повноцінної зими українці поки не побачать. Найближчі вихідні  в Україну повертається теплий антициклон. Погода буде сухою та сонячною. Такий прогноз дає синоптик Наталка Діденко. 

“Сонце світить, трава - зелена, пташки співають, народ починає придивлятися до насіння квітів в магазинах, чорні окуляри, весняні світлі кросівки та демісезонні легкі пальта замість неоковирних товстих пуховиків та, ознаки розкоші й гламуру, песцевих жилеток зі шкіряними лосинами, дають практично весняну картину нашим вулицям. “І така картинка цілком буде доречною на святкові вихідні, на 18-19 січня”, - пише синоптик на своїй сторінці у Facebook.

Відео дня

Якою буде погода у Хмельницькому

У Хмельницькому час від часу буде хмарно. Сонце то визиратиме, то знову ховатиметься за хмари. 

18 січня: “До обіду у Хмельницькому протримається похмура погода, а у другій половині дня небо проясниться. Без опадів. 19 січня: Протягом усього дня небо буде вкрите хмарами. Без опадів”, - йдеться на sinoptik.ua

.

На сайті Укргідрометцентру вказано, що завтра, 18 січня, в Хмельницькому буде від -5 до +4 градусів. У неділю, 19 січня, прогнозують від -4 до +2.

Як повідомляє сайт Gismeteo, у суботу в місті буде від -3 до +2 градуси. У неділю, 19 січня, очікується від -3 до -1

Варто зазначати, що за період метеоспостережень у Хмельницькому були зафіксовані такі температурні рекорди:

18 січня:

Максимальна температура: 7.5° (1993, 2007 роки)

Мінімальна температура:   -25.0° (1963 роу)

19 січня: 

 Максимальна температура: 5.0° (1983, 2007 роки)

Мінімальна температура:  -25.2° (1963 року)

Що кажуть прикмети?

18 січня:

В цей день відзначається Водохресний святвечір, переддень Богоявлення. Люди дотримуються суворого посту, тому переддень Богоявлення називають ще Голодною кутею. Якщо цього дня заметіль, сніг і поземка — бути хорошому врожаю. Якщо зоряна ніч на Водохрещу — буде врожай ягід, гороху і хліба. Сильні південні вітри 18 січня передвіщають грозове літо, а заметіль на Водохрещу приносить заметіль на Масницю. Повний місяць цього дня обіцяє великий розлив річок навесні.

19 січня: 

У цей день відзначається свято Хрещення Господнього або Богоявлення. За погодою цього дня прогнозували погоду на літо. Якщо холодна, ясна погода — літо засушливим буде. Похмура і сніжна — на рясний урожай. У давнину говорили: “День теплий — хліб темний (густий)”, отже, варто було очікувати хорошого врожаю хлібів. Також на хороший врожай вказували сині хмари та сніг пластівцями.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Facebook, Telegram, Instagram, Viber та YouTube.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (1)
  • Алена Буркова

    окунулись 3 раза і загорати....
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
14:11 На Хмельниччині завершили сівбу цукрового буряка: скільки посіяли 13:22 На Хмельниччині рятувальники дістали кота із колодязя (ВІДЕО) 12:29 У Хмельницькому відбудеться забіг на підтримку «Сталевого кордону» 11:37 Працівники колонії на Хмельниччині знайшли «сюрприз» в помідорах Від читача 11:45 Підприємствам теплопостачання продовжили режим ПСО 10:46 Розстріл поліцейських у сусідній Вінничині: поліція шукає нападників 09:58 На Хмельниччині за добу сталось три пожежі: що горіло 09:13 На Хмельниччині з 2022 року затримали 86 нелегалів з росії: що з ними зробили 21:02 На Хмельниччині запрацював регіональний офіс “Зроблено в Україні”: мета проєкту 20:26 Команда хмельницьких архітекторів перемогла у конкурсі на меморіал Героїв у Львові (ФОТО) 19:23 У Хмельницькому будинок культури незаконно перебував у приватній власності, – прокуратура 18:37 На Хмельниччині засудили 18-річну дівчину, яка займалася шахрайством в інтернеті 18:06 На Хмельниччині будують 4 індустріальні парки: для чого це потрібно 17:33 У Хмельницькому попрощалися із захисником Олександром Перцем 17:01 Заморозки та вітер: прогноз погоди на вихідні на Хмельниччині 16:34 Хмельничанка Дар’я створює для загиблих вічні букети. Найбільший зробила для полеглого чоловіка photo_camera 16:02 На Хмельниччині ексдиректор відшкодує 330 тисяч за незаконне звільнення працівників 15:19 Аварія з чотирма травмованими: на Шепетівщині судитимуть винуватця
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up