Грози, град та шквали. Синоптики оголосили штормове попередження у деяких областях України

Грози, град та шквали. Синоптики оголосили штормове попередження у деяких областях України
bezikus/depositphotos
  • Погіршення погоди варто очікувати у західних регіонах.

Синоптики прогнозують у західних регіонах країни грози, град та шквали. У зв’язку з цим оголосили штормове попередження. Про це свідчать дані Укргідрометцентру

  • "Вдень 29 липня у західних областях грози, подекуди град та шквали 15-20 м/с (I рівень небезпечності, жовтий)", - повідомили синоптики.

 

Зокрема погіршення погоди у середу, 29 липня, прогнозують і на Хмельниччині. 

Відео дня

Під час грози варто бути вкрай обережним. Ось 10 правил, яким варто слідувати у негоду, від фахівців Центру громадського здоров'я:

- Якщо ви перебуваєте вдома, зачиніть всі вікна та двері, у приміщенні не повинно бути протягу. - Також краще вимкнути усі електроприлади з мережі. 

- Автомобіль у жодному разі не можна паркувати під деревами або високими конструкціями, потрібно зачинити вікна авто, бажано опустити/зняти антену, зупинитися і перечекати негоду.

- Не ховайтеся від зливи під деревами.  Уникайте металевих парканів, стін, біля яких ростуть великі дерева, вуличних ліхтарів, металевих веж, опор електропередач.

- Якщо ви опинилися в лісі, не ховайтеся від грози на підвищенні. Тримайтеся місця, де низькі дерева. У жодному разі не біжіть. Дуб, тополя, сосна та ялина найбільш проводять розряд електрики, найменше – верба, клен та кущі.

- Якщо ви опинилися в полі, знайдіть заглиблення в землі. Бажано, щоб місце було сухим. Не лягайте, краще присісти, щоб мати якомога менше площі прилягання до землі.

- Якщо у вас із собою є парасолька, не розкривайте її. Чому? Металеві прути притягують розряди.

- Не можна купатися у водоймах під час грози. Якщо гроза застала вас на воді, намагайтеся якнайшвидше дістатись до берега.

- Не телефонуйте з мобільного під час грози, а краще одразу його вимкніть, адже є велика загроза влучання блискавки.  

Також пам'ятайте, у разі посилення вітру варто дотримуватися таких правил:

- усі вікна у будинку мають бути щільно закритими, з балконів слід прибрати речі, які можуть випасти назовні;

- на вулиці варто триматися якомога далі від рекламних щитів, електропередач, великих дерев.

 

Читайте також: Повалені дерева, зірвані дахи та затоплені угіддя: Хмельниччиною пронеслася негода (ФОТО, ВІДЕО) 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (1)
  • Люда Мізерна

    Хай це не зачепить Зубівку
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
12:44 Судили 19-річного жителя Полтавщини, який приїхав до Хмельницького розкладати «закладки» 11:48 На будівництві в Дубовому обірвалася люлька з працівниками: продовження історії photo_camera 10:39 У Кам’янці відкрили туристичний сезон-2024: програма 10:01 На Хмельниччині затримали водія, який перевозив тисячу пачок контрафактних сигарет Від читача 11:02 Переваги працевлаштування осіб з інвалідністю для роботодавців 09:02 Сьогодні, 26 квітня – річниця аварії на Чорнобильській АЕС 21:17 Суд конфіскував у росіянки успадковану землю на Хмельниччині 20:45 На Хмельниччині попрощались з шістьма захисниками: імена 20:01 На Хмельниччині суд повернув водосховище громаді з приватних рук 19:15 У Хмельницькій міськраді провели чергове засідання виконкому: основні рішення 18:22 На Хмельниччині повторно виставили на аукціон Нігинський кар’єр 17:36 На Хмельниччині двоє браконьєрів наловили риби на кримінал 16:49 Двоє мешканців Хмельниччини постануть перед судом за жорстоке вбивство 15:59 Жителька Хмельниччини, яка відзначила 100-річчя, розповіла про секрет довголіття 15:15 На Хмельниччині суд оштрафував члена ВЛК за хабарництво 14:38 У Хмельницькому попрощались із 31-річним військовим Романом Бочковським photo_camera 14:14 На Кам'янеччині затримали чоловіка, який встромив ножа у груди свого сина 13:46 Рекрутинговий пункт ЗСУ на Хмельниччині: що це таке і як працює
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up