У Городку з’явився пам’ятник коронавірусу

У Городку з’явився пам’ятник коронавірусу
Світлини зі стоірнки Краєзнавчого музею G-MUSEUM
  • Архітектурно - скульптурну композицію  VICTORIUM присвятили лікарям, які рятували людей під час пандемії.
  • Аналогів витвору не існує.

До Дня міста в Городку відкрили архітектурно - скульптурну композиції VICTORIUM. Встановили скульптуру біля оновленого Краєзнавчого музею G-MUSEUM, що на вулиці Шевченка в центрі міста.

За словами творців, вона уособлює …молекулу коронавірусу. Тож, городоччани так й нарекли витвір.

Відео дня

«Скульптура демонструє побитий, пошматований вірус у результаті дії різних ліків, антитіл, вакцини, - пояснює автор ідеї, власник однієї з фармацевтичних компаній Микола Гуменюк. - І вірусу все-таки не вдається проникнути всередину організму. Цим ми хочемо зміцнити у людей віру і вселити надію у те, що і теперішнє зло буде подолано, коли всі згуртовані».

Присвятили скульптуру, як наголошують на сайті музею, самопожертві вчених та лікарів, які в умовах всесвітньої пандемії COVID-19 уберегли мільйони українців від обіймів смертельної недуги.

Архітектор проєкту Миколи Ліфіренка працював над нею впродовж року. Роботу розпочав  ще в серпні 2021-го. Творив у співавторстві зі скульптором Валентином Дановським.

Вдалим поєднанням форм каменю, металу та різних кольорів скульпторам вдалос висвітлити момент невидимої людському окові драми боротьби організму з інфекцією. У вигляді гладкої відполірованої поверхні митцем було відтворено частину клітини людської крові, а грубою фактурою - передано фрагмент клітини легень. І над усією горизонтальною поверхнею, яка є втіленням гармонійності та розміреності процесів, що відбуваються в людському організмі, наче хижак, завмер у просторі головний антагоніст архітектурного комплексу - вірус COVID-19.

«У скульптурі увічнено момент перемоги над вірусом, що став можливим завдяки новітнім науковим фармацевтичним розробкам. А хімічні формули цих розробок висічено на кам’яному постаменті комплексу, зі збереженням місця під наступні фармакологічні відкриття», – зазначають у музеї.

Читайте також:

 

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (7)
  • Анюта Кищук

    Ідіотизм
  • Astronom Galaktika

    Вже логічніше пам' ятник сперматозоїду і яйцеклітині... Вони зробили користі більше ніж коронавірус...
  • Astronom Galaktika

    Краще б пам' ятник загиблим патріотам України встановили...
  • Иванна Комарницкая

    😆 який жах, ну серйозно - пам'ятник коронавірусу присвячений мед працівникам.... А кращий варіант вшанувати їхній вклад ви не придумали?

keyboard_arrow_up