Зі снігом чи без? Яку зиму прогнозують синоптики в Україні

Зі снігом чи без? Яку зиму прогнозують синоптики в Україні
ua.depositphotos
  • Погода не перестає дивувати.
  • І хоча українці уже звикли до її капризів та все ж, більшість із нас сподівається на справжню казкову зиму — зі снігом та морозом.
  • Чи буде вона такою?

В Україні взимку буде переважати область високого тиску, але з південними потоками, які принесуть теплу і суху повітряну масу. Про це повідомила завідувачка відділу прикладної метеорології і кліматології Українського гідрометеорологічного інституту Віра Балабух в коментарі "Апострофу".

  • "Атлантичний і Північний Льодовитий океани мають зараз дуже високу температуру, а саме вони впливають на клімат в Європі. Все це впливає на атмосферні процеси, що врешті-решт призведе до збільшення меридіональності процесів, тобто посиляться більш південні і північні потоки. Очікується, що на території Південно-Східної Європи, в тому числі і України, будуть переважати більш теплі і сухі повітряні маси, що надходять з Африканського континенту і Азії", — пояснила вона.

За її прогнозом, зима 2020 – 2021 навряд буде теплішою за попередню, але в середньому температура буде вищою на 2 градуси.

  • "Коли ми говоримо, що нас очікує тепліша зима, ми говоримо про загальні тенденції. Так, десь на 60% переважатиме тепла погода, вище за норму. Але певна кількість днів буде потрапляти в кліматичну норму, і ймовірність, що буде похолодання, звичайно є", - додала Балабух.  

Прогноз Укргідрометцентру

Начальниця відділу агрометеорології Укргідрометцентру Тетяна Адаменко зазначає, ймовірність того, що зима буде дуже холодною, становить менш ніж 10%.

Відео дня
  • "Відлиги та невеликі морози, крижані дощі змінюватимуть одне одного", — зауважила вона.

За словами Адаменко, зима може бути безсніжною, проте не виключає, що в зимовий період будуть дощі. 

Що прогнозує народний синоптик

Народний синоптик Леонід Горбань спрогнозував три "плюсових" і два "мінусових" періоди у перший місць зими. За його розрахунками, "перша семиднівка грудня буде з плюсовою температурою, +4...+5 градусів". 6 грудня пройде сніг із дощем, пише Оbozrevatel.

За його прогнозом, з 8 по 14 грудня встановляться морози на рівні -9... -11 градусів, а з 13 грудня прийде нове потепління. Вже з 18 грудня очікується тривалий морозний період. Але за кілька днів до Нового року почнеться відлига.  

  • "У січні буде три відлиги і три періоди морозів, але сильних морозів не очікується", – додав Горбань.  

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (4)
  • Анатолий Остапенко

    На слеющий не могут угадать а-то на зиму
  • Михайлина Клим

    Кожен прогнозує по своєму і немає кому вірити !!!!!
  • Віталій Киналь

    Да буде в Луганській області сніг випав
  • Тамара Кумялова

    Все "ймовірно"...
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
17:22 Вчителька з Хмельниччини отримала нагороду «Срібний щит» від поліцейських 16:54 Де і за скільки у Хмельницькому комфортно відпочити на свіжому повітрі та посмажити шашлик 16:37 У Кам’янець-Подільському районі на «тещиному язику» згоріло авто 15:54 Полеглих на війні захисників із Шепетівщини відзначили державними нагородами Від читача 13:43 Правоохронці провели 23 обшуки, в результаті яких затримали всіх дев’ятьох учасників злочинної схеми разом з організатором. 15:09 На Шепетівщині поліцейські затримали молодика, який обікрав власного брата 14:23 У громаді на Хмельниччині замість пошкодженого обстрілом дитсадка побудують новий 13:40 Помідори та огірки: які ціни у Хмельницькому і звідки везуть photo_camera 13:17 На честь захисника Ростислава Остафійчука на Кам'янеччині відкрили меморіальну дошку 12:27 Рейтинг Opendatabot-2024: компанія «АТБ» увійшла до трійки найбільших роботодавців країни (новини компаній) 12:19 Через ремонт тепломережі Львівським шосе не їздитиме громадський транспорт 11:41 За добу шахраї виманили у мешканців Хмельниччини 230 тисяч гривень 10:36 У хмельницькому центрі зайнятості є 336 вакансій (СПИСОК) 09:45 Через борги «Укрпошта» перестала розсилати листи судів Хмельницької області 20:48 Де в Хмельницькому не буде світла 23 квітня (АДРЕСИ) 20:21 Школярі з Хмельницького зустрілися з американським режисером та обговорили проблему булінгу 19:38 1,4 мільярда на сміття. Головне з інвестиційної програми «Спецкомунтрансу» 19:08 У Хмельницькому патрульні знайшли наркотики у пасажирки авто 18:23 Бійка у розважальному закладі Шепетівки закінчилась реанімацією
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up