Знову з аномаліями. Синоптики розповіли, якою буде зима в Україні

Знову з аномаліями. Синоптики розповіли, якою буде зима в Україні
ua.depositphotos.com
  • Погода все більше дивує. За прогнозом синоптиків, взимку також не обійдеться без сюрпризів.

Метеорологи прогнозують теплу зиму в Україні з нетривалими періодами морозів. За словами синоптиків, збережеться тенденцій минулих років: скорочення тривалості зими і навіть можливі крижані дощі, пише Obozrevatel.

Як повідомила начальниця відділу агрометеорології Укргідрометцентру Тетяна Адаменко, є ймовірність, що зима буде безсніжною, як і минулого року. Також є ймовірність того, що взимку дощитиме. 

Синоптик Віра Балабух прогнозує, малосніжну зиму з крижаними дощами, відлигою і невеликими морозами.

Відео дня

Подібний прогноз дає народний синоптик Володимир Деркач. Він переконує, що в грудні буде плюсова температура, а ось похолодання прийде після Дня святого Миколая. За словами синоптика, невеликі заморозки і сніг можливий аж перед самим Новим роком.

Читайте також: Коли вдарять заморозки в Україні: прогноз народного синоптика 

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (2)
  • Владимир Стемпковский

    Метеорологи, политики, порошенко и его приемники -брыхуны
  • Марк

    Послушайте уважаемые метеорологи, я бы не стал с такой уверенностью говорить о аномально теплой зиме. Тенденция к потеплению увеличивается ,но характер зимы определяется активностью полярного вихря. Прошлой зимой 2019-2020 он был очень активным что провоцировало вовлечение в атмосферную циркуляцию атлантического тепла. Северо-атлантические циклона вытесняли на Европейский континент огромное количество тепла и влаги, препятствуя вторжению арктического воздуха с Северных морей. Северо-атлантические колебания носили положительную фазу, то есть не складывалось оснований для установления зимних процессов.
    Сейчас над Украиной Господствует Азорский антициклон, который блокирует атмосферу от циклонов. Предварительно первая половина октября в Украине удержатся температуры близкие к +20..+22 днём и до + 8 ночью. Осадки будут обусловлены влиянием близлежащих атмосферных фронтов, то есть они будут локальны.
    Во второй половине октября с большой вероятностью на территории Украины произойдет резкое похолодание с заморозками ночью и небольшими плюсами днем, но оно будет кратковременным. Но переломный момент в ходе тепла будет окончательным(начнется обычная осень и слабовыраженное предзимье), но в октябре правда днём будет стабильный плюс даже вплоть до +16.
    Ноябрь преподнесет в Украину сильное зимнее похолодание во второй декаде, температуры назвать не могу это не представляется возможным.
    А вот что касается зимы, то с вашим прогнозом можно согласиться на 50 %. Ее характер зависит от формы атмосферной циркуляции. Четко сказать нельзя что будет. Но с большой вероятностью декабрь будет холоднее прошедшего на 3-4 градуса в среднем, об этом позволяют судить математические модели мирового прогноза.  Естественно преимущество будет у плюсовых температур, но в ходе будущей зимы прогнозируется ультрополярное вторжение арктического холода, это может понизить температуры до -15...-20 градусов. В результате по средней температуре: зима 2020-2021 ожидается холоднее прошлой на 3-4 градуса. Удачи в вашей работе!! Коллега.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
18:10 Вербна неділя 2024: традиції та заборони 17:20 На Хмельниччині попрощались з п’ятьма захисниками. Історії Героїв 16:30 На Хмельниччині військові та чиновники обговорили питання мобілізації 15:44 На Хмельниччині чоловік підпалив будинок разом із братом. Його засудили Від читача 07:27 Фахівці КНП "ХОССЦ" взяли участь у конференції під егідою Асоціації інтервенційних кардіологів України 14:50 Капелан з Хмельниччини отримав нагрудний знак Головнокомандувача ЗСУ 14:01 На Хмельниччині засудили водія, який пропонував патрульним хабар 13:11 За 2024 рік на Хмельниччині у ДТП з мотоциклами загинули та травмувалися 17 осіб 12:24 На Шепетівщині насмерть переїхали чоловіка, який лежав на дорозі, – поліція 11:38 На Хмельниччині відкрили меморіальні дошки чотирьом захисникам 10:46 У Хмельницькому водій влетів в автівку і втік з місця аварії 09:58 На Хмельниччині судитимуть чоловіка, який кривдив дружину в присутності дітей 09:11 Їхав п’яний і без номерних знаків: на проспекті Миру затримали водія
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up