Вибори у хмельницьких ОТГ: "чорний піар" і підрахунки з ліхтариками

Вибори у хмельницьких ОТГ:  "чорний піар" і підрахунки з ліхтариками
  • Вчора, 29 жовтня, у Хмельницькій області в семи громадах відбулися перші вибори ОТГ.
  • Обирали голів громад і голосували за депутатів місцевих рад.
  • Спостерігачі зафіксували кілька порушень, а вночі бюлетені рахували без світла. 

Перші вибори ОТГ завершились. Голосували за голів міських громад у Городку та Красилові, за селищних - у Грицеві та Антонінах, сільських голів обирали в Олешині, Солобківці та Слобідка-Кульчієвецькій. Крім того, громадяни обирали депутатів даних рад.

Під час голосування без інцидентів не обійшлося. Спостерігачі громадської мережі «ОПОРА» фіксували порушення.

Голова і член ДВК без прописки

У селі Мукша Китайгородська, що належить до Слобідсько-Кульчієвецької сільської ОТГ, дільниця розпочала роботу із запізненням. З’ясувалося, що голова і один із членів ДВК на час формування комісії не мали місцевої реєстрації. Зранку обов'язки голови взяла на себе заступниця. 

Відео дня

Через поминки перенесли дільницю

В день виборів з'ясувалося, що дільниця № 680599 у селі Велика Салиха, що належить до Антонінської селищної ОТГ, розташована не за офіційною адресою.

Дільниця мала б розташовуватися у сільському будинку культури, на вулиці Центральній, 16. А голосування відбувалося у сільській раді, що знаходиться поруч.

За інформацією спостерігачів ОПОРИ, замість голосування в сільському клубі відбуваються поминки. Саме через це і перенесли дільницю.

"Чорний піар" у Красилові

Листівки з ознаками «чорного піару» розповсюджували у Красилові. В одному з мікрорайонів міста в поштових скриньках будинків знайшли листівки з інформацією про кандидатку на міського голову Нілу Островську («БПП «Солідарність»). 

Про цей факт представники штабу кандидатки повідомили в правоохоронні органи.

"Забули" про УКРОП

У Красилові в день виборів передрукували бюлетені. У списку був відсутній восьмий номер – політична партія «Українське об'єднання патріотів – УКРОП». Хоча спостерігачі кажуть, що в затвердженому тексті бюлетеня такої помилки не було. Всі бюлетені були передані дільничній комісії у п'ятницю, тому не зрозуміло, чому помилку не помітили раніше. 

Міська виборча комісія вирішила передрукувати бюлетені для округу №1. В 15:15 їх привезли на дільницю вже без друкарського браку. Але за бюлетенями з помилкою проголосували близько 200 осіб (загальна кількість бюлетенів - 846). 

Рахували з ліхтариками

Вночі з 29 на 30 жовтня, під час підрахунку голосів, через негоду в селі Мукша Китайгородська, що належить до Слобідсько-Кульчієвецької громади, на ДВК зникло електропостачання. Комісія вирішила продовжити роботу при світлі ліхтариків.

Вибори у зведеннях поліції  

У поліції ж заявляють, що за період виборів та передвиборчої кампанії на території 7 ОТГ області було зареєстровано 15 повідомлень про різного роду порушень, пов’язаних з виборчим процесом.

7 зафіксовано на території обслуговування Красилівського відділу поліції, 4 – Кам’янець-Подільського відділення, 3 – Хмельницького відділення та 1 – Шепетівського відділу поліції. 

В Городоцькій та Ярмолинецькій громадах звернень до поліції про порушення не було. 

За результатами розгляду поданих заяв за 2 фактами (у Красилівському та Хмельницькому районах) внесено відомості до єдиного реєстру досудових розслідувань, за ознаками кримінального правопорушення передбаченого ч. 2 ст. 160 КК України «Підкуп виборця, учасника референдуму».

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
18:22 На Хмельниччині повторно виставили на аукціон Нігинський кар’єр 17:36 На Хмельниччині двоє браконьєрів наловили риби на кримінал 16:49 Двоє мешканців Хмельниччини постануть перед судом за жорстоке вбивство 15:59 Жителька Хмельниччини, яка відзначила 100-річчя, розповіла про секрет довголіття Від читача 17:01 ЯКЩО ТИ НЕ МОЖЕШ ДОНАТИТИ СВОЇМИ СИЛАМИ АБО ФІНАНСАМИ, ТО МИ МОЖЕШ ДОНАТИТИ СВІЙ ЧАС! 15:15 На Хмельниччині суд оштрафував члена ВЛК за хабарництво 14:38 У Хмельницькому попрощались із 31-річним військовим Романом Бочковським photo_camera 14:14 На Кам'янеччині затримали чоловіка, який встромив ножа у груди свого сина 13:46 Рекрутинговий пункт ЗСУ на Хмельниччині: що це таке і як працює 13:16 Алкоголю в 15 разів більше норми: на Шепетівщині водія притягнули до відповідальності 12:31 Шахрайство на криптовалюті: історія хмельничанки, яка хотіла навчитися заробляти 12:07 Коли у школах Хмельницького розпочнуться літні канікули 11:58 Валюти дорожчають. Курси в обмінниках та банках Хмельницького (ІНФОГРАФІКА) 11:32 На Хмельниччині п’яний чоловік стріляв у патрульних photo_camera 10:32 Середня пенсія на Хмельниччині – 4 870 гривень, – ПФУ 09:40 П’яний водій на смерть збив хмельничанина і тікав з місця події 09:21 На Львівському шосе 25 квітня не буде води
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up