Гастрономічне різноманіття: які закуски поставити на стіл до шампанського (новини компаній)

Святкове застілля рідко проходить без пляшки шампанського. Ігристий напій вважається універсальним і здатен надати урочистості будь-якій події: від звичайної зустрічі з друзями до весілля.
Святкове застілля рідко проходить без пляшки шампанського. Ігристий напій вважається універсальним і здатен надати урочистості будь-якій події: від звичайної зустрічі з друзями до весілля. Головне, підкреслити його смакові характеристики закусками. І серед них не обов’язково мають бути фуа-гра або червона ікра. Напій можна поєднувати із супами, другими стравами, десертами. Неочікувано, але навіть із солоними снеками, наприклад, попкорном, горішками та чипсами, шампанське теж добре смакує. Щоб вибрати тип ігристого правильно, потрібно орієнтуватися на те, які закуски ви плануєте ставити на стіл.
Brut
Напій цінують за ідеальний баланс солодкості та кислотності, який доповнений освіжаючою фінішною фруктовою ноткою. У смаку домінують яблучні та цитрусові мотиви. Такий сорт підійде для подій, коли на столі зібрані солоні та жирні закуски:
- смажене курча;
- морепродукти та біла риба у вершковому соусі;
- крем-супи з курки та грибів;
- брускети з пікантними начинками — копчена риба, ікра, в’ялені помідори;
- картопля фрі та начос;
- піца — з грибною, рибною або м’ясною начинкою;
- солоний попкорн.
Не потрібно забувати про сири. Якщо полюбляєте пармезан, козячий, чедер чи гауду, тоді сухе шампанське — це ваш напій.
Medium-Dry
Напівсолодкий алкогольний напій має смак із фруктовими мотивами, а на фініші — відчувається освіжаюча груша з відтінками підрум'яненої булочки. До цього сорту можна подати:
- пісочне та сирне печиво;
- фрукти та ягоді — ананас, груша, персики;
- полуничні, шоколадні та горіхові десерти на вершковій основі;
- червону рибу — у якості начинки для канапок, тостів.
Полюбляєте блакитні сири, а також класичні тверді? Шампанське Medium Dry стане найкращим доповненням до вашого столу.
Rose
Якщо в компанії зібрались поціновувачі солоних та пікантних страв, то ідеальним доповнення стане шампанське Rose. У смаку відчуваються фруктово-ягідні відтінки, які стануть ідеальним компаньйоном до прошуто, копченого лосося, жареної індички та приготовленої на грилі свинячої або яловичої вирізки. Із сирів на такому столі має неодмінно бути насичений брі. Алкогольний напій можна придбати в МАУДАУ.
Blanc de Noirs
Таке шампанське виготовляється із чорного винограду та має тонкі нотки полуниці з білою малиною. Це гарний компаньйон до печені з реберець, овочів на грилі, шинки й твердих сортів сиру. Вибір закусок до шампанського вражає та залежить від його солодкості та сорту винограду. Головне, приготувати різноманітні блюда: починаючи від гарячих страв із сирними або фруктовими нарізками закінчуючи десертами. Щоб кожен міг вибрати страву згідно зі своїми смаковими уподобаннями.