Найкраще освіжать у спеку: ТОП-3 рецепти холодних супів

Найкраще освіжать у спеку: ТОП-3 рецепти холодних супів
Фото: Тhe-village. Рецепт шеф-кухаря Русіко Шаматава
  • Спекотного дня мало кому хочеться їсти гарячий наваристий суп.
  • Кращим вибором буде холодна перша страва - пікантний, легкий та вітамінний суп.
  • Всім цим вимогам ідеально відповідають наші наступні страви.

Суп "від бабусі Наде":

  • мацоні - 100 мл 
  • вода холодна кип'ячена - 100 мл
  • сіль  - 1 г
  • редис - 30 г
  • огірок - 30 г
  • кріп, петрушка, зелена цибуля
  • яйце (варене) - 1 шт.

У мисці змішати воду і мацоні. Посолити, ретельно перемішати. Редис і огірок нарізати соломкою, зелену цибулю, петрушку і кріп посікти. До мацоні додати овочі і подрібнену зелень, перемішати. Перелити суп в тарілку, викласти половинки вареного яйця жовтком вгору.

Фото: The-village. Рецепт від шеф-кухаря Констянтина Данковіча.

"Гаспачо"

  • Помідори - 250 г
  • оцет винний - 15 г
  • стебло селери - 100 г
  • базилік 
  • Сік томатний - 425 мл
  • табаско - 1 г
  • сіль - 4 г
  • цукор - 17 г
  • 2 свіжі огірки
  • листя салату (айсберг) - 80 г
  • майонез - 40 г

Помідори, оцет, селеру, базилік, табаско, томатний сік, сіль і цукор змішати в блендері до однорідної маси. Поставити в холодильник на 20 хвилин.
Салат і огірки дрібно нарізати, додати майонез, перемішати і викласти на тарілку. Залити "бульйоном", скропити оливковою олією і прикрасити базиліком.

Фото: The-village. Рецепт від шеф-кухаря Андрія Заварніціна. 

"Крем-суп з червоного буряка"

  • буряк запечений - 450 г
  • олія - 30 г
  • вода - 420 мл
  • сіль, перець чорний мелений - щіпка
  • цибуля ріпчаста - 80 г
  • імбир - 5 г
  • перець чилі
  • вершки (автор використовує кокосові) - 450 мл
  • 1 лайм

Заправка

  • 1 авокадо 
  • васабі (за смаком)
  • оливкова олія - 60 мл
  • оцет рисовий - 3 ст. л.
  • вода - 3 ст. л.
  • сіль (морська) - за смаком

Буряк нарізати і обсмажувати у сотейнику в на половині олії протягом 2-3 хвилин. Налити в сотейник воду, довести до кипіння, посолити, поперчити.

Натерти на дрібній тертці корінь імбиру і цедру лайма, додати до них перець чилі. Цибулю нарізати півкільцями і обсмажити до м'якого стану. Засипати в імбирну суміш. Продовжуючи обсмажувати, додати лаймовий сік і вершки.

Додати все до буряка та довести до кипіння. Збити блендером до однорідного стану і ще раз довести до кипіння.

Приготувати заправку: м'якоть авокадо нарізати невеликими шматочками і з'єднати з рисовим оцтом, водою і васабі. Збити блендером, посолити. Додати олію і добре перемішати.

Крем-суп налити в тарілку, викласти заправку.

 

0
0
0
0
Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні

Новини Хмельницького за сьогодні

09:00 20 жовтня - Міжнародний день кухаря 08:00 Рецепт вихідного дня. Готуємо капустяний пиріг 19:22 Вакансії тижня у Хмельницькому: ТОП-10 пропозицій з найбільшими зарплатами 18:17 "Не перемерзайте": яку погоду прогнозують на вихідні у Хмельницькому Від читача 19:19 Комісія з питань розгляду скарг у сфері державної реєстрації, як інститут захисту права на здійснення державної реєстрації 17:30 Прикордонники обмінялися досвідом з правоохоронцями: про що говорили за зачиненими дверима play_circle_filled photo_camera 17:11 Четверо хмельничан заплатили за товари в інтернеті, але замовлення так і не отримали 16:25 Чи здавати гроші на ремонт у школі: думки хмельницьких матусь та коментар юриста photo_camera 16:08 У Летичеві "Renault" збив 21-річну дівчину. Вона у лікарні photo_camera 15:55 За рік 344 хмельничанина проставили апостилі на документах 15:05 Куди піти у вихідні 20-21 жовтня. ВСІМ рекомендує photo_camera 14:25 Через смертельну ДТП на Дунаєвеччині водія посадили на 8 років 14:01 Фанати “Поділля”: “Хочеться, щоб Хмельницький був кращим на полі і на трибунах” 13:34 У галереї «MASLO» відкриють виставку сучасного київського художника 13:01 Коли розпочнеться опалювальний сезон у Хмельницькому? Відповідь влади 12:44 Двох крадіїв-рецидивістів спіймали на Білогірщині 12:16 У пожежі в Ярмолинцях врятували 10-річну дитину 11:36 8 січня розпочнеться реєстрація на пробне ЗНО 11:17 Точка зору: «З точки зору мажоритарника, займати позицію «не голосую за бюджет, бо я в опозиції» – неправильно», - Сергій Лабазюк 11:17 У кінотеатрі Шевченка покажуть історичне фентезі
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Афіша та квитки на Moemisto.ua Афіша:
Не пропускай новини — долучайся до нас на Facebook
keyboard_arrow_up