Найкраще освіжать у спеку: ТОП-3 рецепти холодних супів

Найкраще освіжать у спеку: ТОП-3 рецепти холодних супів
Фото: Тhe-village. Рецепт шеф-кухаря Русіко Шаматава
  • Спекотного дня мало кому хочеться їсти гарячий наваристий суп.
  • Кращим вибором буде холодна перша страва - пікантний, легкий та вітамінний суп.
  • Всім цим вимогам ідеально відповідають наші наступні страви.

Суп "від бабусі Наде":

  • мацоні - 100 мл 
  • вода холодна кип'ячена - 100 мл
  • сіль  - 1 г
  • редис - 30 г
  • огірок - 30 г
  • кріп, петрушка, зелена цибуля
  • яйце (варене) - 1 шт.

У мисці змішати воду і мацоні. Посолити, ретельно перемішати. Редис і огірок нарізати соломкою, зелену цибулю, петрушку і кріп посікти. До мацоні додати овочі і подрібнену зелень, перемішати. Перелити суп в тарілку, викласти половинки вареного яйця жовтком вгору.

Фото: The-village. Рецепт від шеф-кухаря Констянтина Данковіча.

"Гаспачо"

  • Помідори - 250 г
  • оцет винний - 15 г
  • стебло селери - 100 г
  • базилік 
  • Сік томатний - 425 мл
  • табаско - 1 г
  • сіль - 4 г
  • цукор - 17 г
  • 2 свіжі огірки
  • листя салату (айсберг) - 80 г
  • майонез - 40 г

Помідори, оцет, селеру, базилік, табаско, томатний сік, сіль і цукор змішати в блендері до однорідної маси. Поставити в холодильник на 20 хвилин.
Салат і огірки дрібно нарізати, додати майонез, перемішати і викласти на тарілку. Залити "бульйоном", скропити оливковою олією і прикрасити базиліком.

Фото: The-village. Рецепт від шеф-кухаря Андрія Заварніціна. 

"Крем-суп з червоного буряка"

  • буряк запечений - 450 г
  • олія - 30 г
  • вода - 420 мл
  • сіль, перець чорний мелений - щіпка
  • цибуля ріпчаста - 80 г
  • імбир - 5 г
  • перець чилі
  • вершки (автор використовує кокосові) - 450 мл
  • 1 лайм

Заправка

  • 1 авокадо 
  • васабі (за смаком)
  • оливкова олія - 60 мл
  • оцет рисовий - 3 ст. л.
  • вода - 3 ст. л.
  • сіль (морська) - за смаком

Буряк нарізати і обсмажувати у сотейнику в на половині олії протягом 2-3 хвилин. Налити в сотейник воду, довести до кипіння, посолити, поперчити.

Натерти на дрібній тертці корінь імбиру і цедру лайма, додати до них перець чилі. Цибулю нарізати півкільцями і обсмажити до м'якого стану. Засипати в імбирну суміш. Продовжуючи обсмажувати, додати лаймовий сік і вершки.

Додати все до буряка та довести до кипіння. Збити блендером до однорідного стану і ще раз довести до кипіння.

Приготувати заправку: м'якоть авокадо нарізати невеликими шматочками і з'єднати з рисовим оцтом, водою і васабі. Збити блендером, посолити. Додати олію і добре перемішати.

Крем-суп налити в тарілку, викласти заправку.

 

0
0
0
0
Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні

Новини Хмельницького за сьогодні

09:00 Долар та євро значно подешевшали: курс НБУ на 25 березня 08:40 Великий піст: календар харчування на кожен день 08:01 25 березня — День СБУ 07:36 Смачний сніданок: готуємо ковбасу в яйці Від читача 15:48 Державна виконавча служба 22:01 Хмельницький у Facebook: що обговорювали цього тижня 21:10 До ПЦУ вирішила приєднатися церква в Славутському районі 20:00 Від візиту Порошенка до шаленого спринт-слалому: ТОП-5 новин тижня у Хмельницькому photo_camera 19:08 Похолодання, хмари та дощ: прогноз погоди у Хмельницькому на тиждень 18:00 У Хмельницькому чоловіку, що впав у канаву, знадобилась допомога рятувальників 17:00 У селі на Хмельниччині згорів гараж разом з автомобілем 16:00 На чотирьох вулицях у Хмельницькому не буде світла 25 березня 15:53 Завтра, 25 березня, більшість школярів Хмельницького йдуть на канікули 15:00 75-річниця визволення Проскурова: що запланували у місті 14:12 На фестивалі «Rock&Buh» у Хмельницькому виступатимуть іноземні гурти 13:37 Пробне ЗНО-2019 завершилося: скільки хмельничан склали тестування 12:53 Хмельницький в Instagram: найкращі фото міста та природи 12:08 Через паліїв сухостою поблизу Хмельницького згоріло 3 гектари трави 11:00 У Раковому бус збив чоловіка 10:00 За скільки купують і продають валюту у Хмельницькому 24 березня
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Афіша та квитки на Moemisto.ua Афіша:
keyboard_arrow_up