Найкраще освіжать у спеку: ТОП-3 рецепти холодних супів

- Спекотного дня мало кому хочеться їсти гарячий наваристий суп.
- Кращим вибором буде холодна перша страва - пікантний, легкий та вітамінний суп.
- Всім цим вимогам ідеально відповідають наші наступні страви.
Суп "від бабусі Наде":
- мацоні - 100 мл
- вода холодна кип'ячена - 100 мл
- сіль - 1 г
- редис - 30 г
- огірок - 30 г
- кріп, петрушка, зелена цибуля
- яйце (варене) - 1 шт.
У мисці змішати воду і мацоні. Посолити, ретельно перемішати. Редис і огірок нарізати соломкою, зелену цибулю, петрушку і кріп посікти. До мацоні додати овочі і подрібнену зелень, перемішати. Перелити суп в тарілку, викласти половинки вареного яйця жовтком вгору.

"Гаспачо"
- Помідори - 250 г
- оцет винний - 15 г
- стебло селери - 100 г
- базилік
- Сік томатний - 425 мл
- табаско - 1 г
- сіль - 4 г
- цукор - 17 г
- 2 свіжі огірки
- листя салату (айсберг) - 80 г
- майонез - 40 г
Помідори, оцет, селеру, базилік, табаско, томатний сік, сіль і цукор змішати в блендері до однорідної маси. Поставити в холодильник на 20 хвилин.
Салат і огірки дрібно нарізати, додати майонез, перемішати і викласти на тарілку. Залити "бульйоном", скропити оливковою олією і прикрасити базиліком.

"Крем-суп з червоного буряка"
- буряк запечений - 450 г
- олія - 30 г
- вода - 420 мл
- сіль, перець чорний мелений - щіпка
- цибуля ріпчаста - 80 г
- імбир - 5 г
- перець чилі
- вершки (автор використовує кокосові) - 450 мл
- 1 лайм
Заправка
- 1 авокадо
- васабі (за смаком)
- оливкова олія - 60 мл
- оцет рисовий - 3 ст. л.
- вода - 3 ст. л.
- сіль (морська) - за смаком
Буряк нарізати і обсмажувати у сотейнику в на половині олії протягом 2-3 хвилин. Налити в сотейник воду, довести до кипіння, посолити, поперчити.
Натерти на дрібній тертці корінь імбиру і цедру лайма, додати до них перець чилі. Цибулю нарізати півкільцями і обсмажити до м'якого стану. Засипати в імбирну суміш. Продовжуючи обсмажувати, додати лаймовий сік і вершки.
Додати все до буряка та довести до кипіння. Збити блендером до однорідного стану і ще раз довести до кипіння.
Приготувати заправку: м'якоть авокадо нарізати невеликими шматочками і з'єднати з рисовим оцтом, водою і васабі. Збити блендером, посолити. Додати олію і добре перемішати.
Крем-суп налити в тарілку, викласти заправку.
Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.