Суп "від бабусі Наде":
У мисці змішати воду і мацоні. Посолити, ретельно перемішати. Редис і огірок нарізати соломкою, зелену цибулю, петрушку і кріп посікти. До мацоні додати овочі і подрібнену зелень, перемішати. Перелити суп в тарілку, викласти половинки вареного яйця жовтком вгору.
"Гаспачо"
Помідори, оцет, селеру, базилік, табаско, томатний сік, сіль і цукор змішати в блендері до однорідної маси. Поставити в холодильник на 20 хвилин.
Салат і огірки дрібно нарізати, додати майонез, перемішати і викласти на тарілку. Залити "бульйоном", скропити оливковою олією і прикрасити базиліком.
"Крем-суп з червоного буряка"
Заправка
Буряк нарізати і обсмажувати у сотейнику в на половині олії протягом 2-3 хвилин. Налити в сотейник воду, довести до кипіння, посолити, поперчити.
Натерти на дрібній тертці корінь імбиру і цедру лайма, додати до них перець чилі. Цибулю нарізати півкільцями і обсмажити до м'якого стану. Засипати в імбирну суміш. Продовжуючи обсмажувати, додати лаймовий сік і вершки.
Додати все до буряка та довести до кипіння. Збити блендером до однорідного стану і ще раз довести до кипіння.
Приготувати заправку: м'якоть авокадо нарізати невеликими шматочками і з'єднати з рисовим оцтом, водою і васабі. Збити блендером, посолити. Додати олію і добре перемішати.
Крем-суп налити в тарілку, викласти заправку.
Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.