Рецепти салатів на Новий рік: легко та швидко

Рецепти салатів на Новий рік: легко та швидко
Фото - ілюстративне, з відкритих джерел
  • Легкі та смачні рецепти для Нового року.
  • Подача сподобається дітям.

2023 рік за східним календарем - рік Чорного Водяного Кролика. Це означає, що новорічні салати мають сподобатися травоїдному господареві року.  А ще – бути корисними, смачними й легко готуватися.

Ловіть 15 простих, смачних і популярних новорічнх рецептів від учасників популярного «МастерШеф» та поварів з народу. 

Салат «Принцеса»

Відео дня

Складові:

  • 1 банка натуральної консерви лосося
  • ½ банки консервованої кукурудзи
  • 1 цибулина
  • 5 яєць
  • 150 г твердого сиру
  • 2 яблука
  • 2 ст. л. соку лимона
  • майонез
  • сіль, перець

Спосіб приготування:

  • Консервований лосось відкрити і злити зайву рідину. Рибу розім’яти виделкою.
  • Яйця зварити круто. Злегка остудити, почистити і відокремити жовтки від білків. Жовтки розім’яти виделкою, білки натерти на тертці. Також натерти на тертці сир.
  • Цибулю дрібно порубати. Яблука очистити від шкірки, натерти на тертці та збризнути лимонним соком.
  • Збираємо салат. Викладаємо шарами: лосось, цибулю, жовтки, майонез, яблука, сир, майонез, кукурудза, яєчні білки, майонез.
  • Готовий салат прикрасити слабосоленою фореллю, зеленню і майонезом.

До слова, замість натуральної консерви лосося можна використати консервований тунець.

Салат «Гніздо глухаря»

Складові:

  • 1/2 цибулини
  • 2 огірка
  • 1 пучок салатного листя
  • 3 варені яєчні білки
  • 500 г філе індички
  • 4 картоплини
  • 1 пучок кропу
  • 3 варені перепелині яйця
  • соняшникова олія
  • майонез
  • сметана
  • сіль, перець

Спосіб приготування:

  • Цибулю дрібно порубати. Огірки нарізати соломкою. Листя салату порвати. Білки яєць натерти на тертці.
  • Філе індички відварити до готовності і розібрати на волокна.
  • Картоплю нарізати тонкою соломкою і обсмажити у великій кількості соняшникової олії. Частину відкласти для прикраси готового салату.
  • Усі інгредієнти змішати. Додати сіль і перець. Заправити майонезом і сметаною до смаку. Прикрасити картоплею і рубаним кропом.

До слова, індичку можна замінити куркою, а перепелині яйця – курячими.

Салат «Гранатовий браслет»

Складові:

  • 300 г курячого філе
  • 1 цибулина
  • 4 картоплини
  • 1 буряк
  • 50 г волоських горіхів
  • 1 великий гранат
  • майонез
  • сіль

Спосіб приготування:

  • Філе відварити в підсоленій воді до готовності та розібрати на волокна.
  • Окремо відварити картоплю і буряк, а потім натерти овочі на дрібній тертці.
  • Цибулю дрібно порубати і обсмажити в невеликій кількості рослинного масла до золотистого кольору. Додати куряче філе і також злегка обсмажити.
  • Горіхи порубати ножем і змішати з буряком. Гранат почистити і розібрати на зерна.
  • Перш ніж збирати салат, у центр тарілки поставити склянку. По колу, промащуючи кожен шар майонезом, викласти терту картоплю, буряк з горіхами, куряче філе з цибулею. Останній шар – знову буряк з горіхами. Також промазати майонезом, а зверху викласти зерна граната. Прибрати склянку і покласти салат в холодильник на 1–2 години.

Салат з авокадо і лососем

Складові:

  • 200 г слабосоленої сьомги
  • ½ склянки рису
  • 1 авокадо
  • 100 г вершкового сиру (наприклад, «Філадельфія»)
  • 100 г твердого сиру
  • 2 ст. л. лимонного соку
  • 2–3 гілочки кропу
  • сіль, перець

Спосіб приготування:

  • Рис відварити до готовності та остудити.
  • Авокадо розрізати навпіл, видалити кісточку і очистити від шкірки. М’якоть нарізати кубиками і збризнути соком лимона. Такими ж кубиками нарізати філе сьомги.
  • Для соусу кріп дрібно порубати і з’єднати з вершковим сиром. Додати сіль, перець і перемішати.
  • Зібрати салат, викладаючи шарами: сьомга, рис, авокадо, соус, сьомга. Зверху присипати тертим твердим сиром і прикрасити за смаком.

Вегетаріанський салат з руколою і фруктами

Складові:

  • 1 пучок руколи
  • 300 г червоного винограду
  • 3 мандарина
  • 1 гранат
  • 100 г волоських горіхів
  • 2 ст. л. червоного винного оцту
  • 2 ч. л. гірчиці
  • оливкова олія
  • сіль, перець

Спосіб приготування:

  • Руколу розібрати на листя.
  • Виноград нарізати на половинки. Мандарини очистити від шкірки, видалити жорсткі волокна і розібрати на дольки. Розрізати вздовж тонкими пластинами.
  • Гранат очистити від шкірки, зерна відокремити. Волоські горіхи крупно нарізати.
  • Для заправки з’єднати винний оцет, гірчицю, сіль, перець і оливкову олію. Ретельно перемішати.
  • Змішати всі інгредієнти для салату і заправити.

Салат з буряком і курячою печінкою

Складові:

  • 400 г курячої печінки
  • 3–4 яйця
  • 3 солоні огірки
  • 2 буряка
  • 2 моркви
  • 1 цибулина
  • майонез
  • сіль, перець

Спосіб приготування:

  • Буряк і моркву відварити до готовності, очистити, а потім натерти на крупній тертці. Окремо відварити круто яйця і також натерти.
  • Печінку відварити до готовності і нарізати соломкою.
  • Цибулю нарізати дрібними кубиками. Огірки нарізати соломкою.
  • Зібрати салат. Викласти інгредієнти шарами, кожен промащуючи майонезом, в такому порядку: печінка, половина буряка, цибуля, морква, огірки, яйця, друга половина буряка. За бажанням прикрасити тертим сиром, кропом і гранатом.

Салат з крабовими паличками і сухариками

Складові:

  • 1 банка консервованої кукурудзи
  • 300 г крабових паличок
  • 3 помідори
  • 200 г твердого сиру
  • 2–3 скибочки батона
  • 2 зубчики часнику
  • рослинна олія
  • майонез
  • сіль, перець

Спосіб приготування:

  • Банку з кукурудзою відкрити і злити воду.
  • Помідори нарізати кубиками і змішати з дрібно рубаним часником.
  • Крабові палички нарізати кубиками. Сир натерти на тертці. Хліб також нарізати кубиками, злегка змастити олією і підсушити в духовці.
  • Зібрати салату порційних ємностях. Викласти шарами: помідори, майонез, кукурудза, крабові палички, майонез, сир, сухарики.

Салат «Нісуаз»

Складові:

  • 1 пучок листового салату
  • 1 банка тунця у власному соку
  • 300 г червонокачанної капусти
  • 10 помідорів чері
  • 3 яйця
  • 1 цибулина
  • 3 пера зеленої цибулі
  • оливкова олія
  • сіль, перець

Спосіб приготування:

  • Консервований тунець відкрити і злити рідину. Розім’яти виделкою.
  • Листя салату порвати. Капусту нашаткувати. Помідори чері розрізати на половинки. Цибулю дрібно порубати.
  • Яйця відварити, почистити і крупно нарізати.
  • Змішати всі інгредієнти, посолити, поперчити і заправити оливковою олією.

Салат «Кролик»

Складові:

  • 200 г шинка
  • 160 г рис
  • 150 г кукурудза консервованої кукурузки
  • 4 яйця
  • 60 ріпчастої цибулі
  • 30 г оргірків
  • 1 пучок (15 г) свіжий кріп
  • 80 г майонез
  • 1/2 ч. ложки солі
  • 1 щіпка перцю чорного меленого
  • 300 г твердого сиру
  • 1 маслина без кісточки
  • Кілька гілочок свіжої зелені
  • 1 морква

Спосіб приготування:

  • Зварити рис і яйця.
  • Нарізати шинку, цибулю, огірки, кріп, висипати їх у велику миску. Після того, як охолонуть яйця і рис, додати їх туди ж.
  • Яйця порізати дрібними кубиками.
  • Додати кукурудзу, сіль, перець за смаком і залити все майонезом.

Тепер ми переходимо до головного етапу - створення форми кролика. Викладіть ваш салат на блюдце, сформувавши тулуб і голову тварини. На дрібній тертці натріть сир і ретельно посипте все це. Потім виріжте з шинки вушка, носик і шию. З'єднайте їх з тулубом і головою кролика. Щоб зробити очі, вам досить розрізати маслинку навпіл. Прикрасьте все це морквою, яку так любить господар року.

Салат з копченою куркою і лавашем

Складові:

  • 300 г курячої грудки копченої
  • 1 тонкий лаваш
  • 1 морква
  • 0,5 пучка зеленої цибулі
  • 0,5 пучка свіжого кропу

Спосіб приготування:

  • Наріжте скибочками лаваш, варену моркву, копчену курячу грудку, зелену цибулю і кріп. Висипте все це в салатницю і залийте смачною заправкою з рослинної олії і гірчиці.
  • Додайте сіль і перець за смаком, зверху посипте кропом або петрушкою для краси. 

Салат «Анастасія»

Складові:

  • 0, 5 кг моркви 
  • 20 шт. волоських горіхів 
  • 0,5 пучка ріпчастої цибулі
  • 1 кг печериці
  • 250 г чорносливу
  • Рослинна олія - для обсмажування
  • Майонез пісний - за смаком

Спосіб приготування:

  • На олії обсмажте гриби з морквою і цибулею, подрібніть горіхи, дрібно наріжте чорнослив і змішати все це в одній мисці.  
  • Додайте майонез і сіль і перець за смаком.

Салат з мандаринами і морквою

Складові:

  • 500 г мандарин
  • 2 морквини 2 ст. л. кунжуту Кунжут 2 ст. л. оливкової олії
  • 2 ст. л. кунжутної олії 
  • Петрушка - невеликий пучок
  • Сіль - за смаком
  • Чорний перець - за смаком

Спосіб приготування:

  • Натріть моркву на крупній тертці. Подрібніть петрушку. Очистіть мандарини від шкірки і плівок. З одного мандарина відтисніть сік, а мандарини, що залишилися, розберіть на скибочки.
  • Для заправки змішайте сік мандарина, оливкову і кунжутну олію. 
  • Змішайте моркву, мандарини і петрушку, посоліть і поперчіть. Полийте заправкою, зверху посипте насінням кунжуту.

Салат «Коул Слоу»

Складові:

  • 500 капусти білокачанної
  • 500 г капусти червоної
  • 300 г моркви Морква
  • 3 ст. л. сметани
  • 1 ст. л. французької гірчиці французька
  • 1 ч. л. солі
  • 1 ст. л. цукру
  • 1 ст. л. оцту

Спосіб приготування:

  • Наріжте білу і червону капусту, натріть моркву на крупній тертці, змішайте. Посоліть і додайте цукор, перемішайте. 
  • Для заправки змішайте сметану, гірчицю, оцет і перемішайте.
  • Заправте салат і знову перемішайте. 

Салат «Їжачок» із копченою ковбасою

Складові:

  • 300 г сирокопченої ковбаси
  • 300 г моркви по-корейськи
  • 200 г маринованих опеньків
  • 200 г твердого сиру
  • 4 відварених курячих яйця
  • 1 цибулина
  • сіль, спеції та майонез за смаком
  • зелень і чорні оливки для прикраси
  • рослинна олія для обсмажування цибулі.

Спосіб приготування:

  • Ковбасу наріжте шматочками або соломкою.
  • Відварені яйця подрібніть будь-яким зручним способом.
  • Цибулю почистіть, наріжте соломкою, обсмажте в олії та остудіть. Сир натріть на крупній тертці.

Салат «Сонечко» з буряком і чорносливом

Складові:

  • 1 відварений буряк
  • 2 картоплини, відварені в мундирі
  • 1 яблуко
  • 150 г чорносливу
  • 3 відварені яйця
  • 70-80 г твердого сиру
  • 20 г будь-яких горіхів
  • 1/3 червоної цибулини
  • 1-2 зубки часнику
  • сіль, спеції, зелень, майонез і сметана за смаком.

Спосіб приготування:

  • Сметану і майонез змішайте за смаком, за необхідності додавши сіль, спеції та дрібно нарізану зелень.
  • Картоплю очистіть від шкірки, натріть на крупній тертці. Викладіть у салатницю нижнім шаром. Нанесіть соус.
  • Натріть на тертці яблуко з’єднайте з цибулею, нарізаною соломкою. Добре перемішайте і перемніть їх між собою. Покладіть у салат наступним шаром.
  • Третій шар – натріть на крупній тертці яйця, четвертий – волоські горіхи.
  • Можна промазати майонезом кожен шар або тільки деякі з них.
  • Наступним шаром покладіть натертий на крупній тертці сир і знову полийте та промажте салат соусом.
  • Використовуючи подрібнений чорнослив, змайструйте «голівку» і «хвостик» сонечка. Решту простору заповніть буряком, змішаним із соусом. Використовуючи соус і шматочки чорносливу, зробіть сонечку «очі». Під час подачі на стіл прикрасьте салат зеленню.

Салат «Червоні маки» з куркою

Складові:

  • 300 г відвареного курячого філе
  • 300 г сирих печериць
  • 150 г твердого сиру
  • 100 г чорних оливок без кісточок
  • 2-3 томати
  • 2 ст. л. рослинної олії
  • сіль, спеції та майонез за смаком
  • для прикраси – чорні оливки без кісточок, томати чері, кріп, насіння маку.

Спосіб приготування:

  • Печериці розріжте на кілька частин і обсмажте на сильному вогні в рослинній олії до хрусткої скоринки.
  • Відварене філе і томати для салату наріжте кубиками, сир натріть на крупній тертці. Злийте маринад з оливок і наріжте їх кільцями.
  • Викладіть салат шарами – філе, печериці, томати й оливки. Кожен шар або деякі з них (на вибір) промажте майонезом. Рясно посипте салат тертим сиром.
  • Кріп розділіть на гілочки, промиті томати чері тонко наріжте кружальцями, оливки для прикраси розріжте навпіл.
  • Із перерахованих компонентів викладіть на поверхні сиру «маки». Посипте «чашечки квіток» у центрі насінням маку.

Читайте також:

 

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up