Рецепти салатів на Новий рік: легко та швидко

- Легкі та смачні рецепти для Нового року.
- Подача сподобається дітям.
2023 рік за східним календарем - рік Чорного Водяного Кролика. Це означає, що новорічні салати мають сподобатися травоїдному господареві року. А ще – бути корисними, смачними й легко готуватися.
Ловіть 15 простих, смачних і популярних новорічнх рецептів від учасників популярного «МастерШеф» та поварів з народу.
Салат «Принцеса»
Складові:
- 1 банка натуральної консерви лосося
- ½ банки консервованої кукурудзи
- 1 цибулина
- 5 яєць
- 150 г твердого сиру
- 2 яблука
- 2 ст. л. соку лимона
- майонез
- сіль, перець
Спосіб приготування:
- Консервований лосось відкрити і злити зайву рідину. Рибу розім’яти виделкою.
- Яйця зварити круто. Злегка остудити, почистити і відокремити жовтки від білків. Жовтки розім’яти виделкою, білки натерти на тертці. Також натерти на тертці сир.
- Цибулю дрібно порубати. Яблука очистити від шкірки, натерти на тертці та збризнути лимонним соком.
- Збираємо салат. Викладаємо шарами: лосось, цибулю, жовтки, майонез, яблука, сир, майонез, кукурудза, яєчні білки, майонез.
- Готовий салат прикрасити слабосоленою фореллю, зеленню і майонезом.
До слова, замість натуральної консерви лосося можна використати консервований тунець.
Салат «Гніздо глухаря»
Складові:
- 1/2 цибулини
- 2 огірка
- 1 пучок салатного листя
- 3 варені яєчні білки
- 500 г філе індички
- 4 картоплини
- 1 пучок кропу
- 3 варені перепелині яйця
- соняшникова олія
- майонез
- сметана
- сіль, перець
Спосіб приготування:
- Цибулю дрібно порубати. Огірки нарізати соломкою. Листя салату порвати. Білки яєць натерти на тертці.
- Філе індички відварити до готовності і розібрати на волокна.
- Картоплю нарізати тонкою соломкою і обсмажити у великій кількості соняшникової олії. Частину відкласти для прикраси готового салату.
- Усі інгредієнти змішати. Додати сіль і перець. Заправити майонезом і сметаною до смаку. Прикрасити картоплею і рубаним кропом.
До слова, індичку можна замінити куркою, а перепелині яйця – курячими.
Салат «Гранатовий браслет»
Складові:
- 300 г курячого філе
- 1 цибулина
- 4 картоплини
- 1 буряк
- 50 г волоських горіхів
- 1 великий гранат
- майонез
- сіль
Спосіб приготування:
- Філе відварити в підсоленій воді до готовності та розібрати на волокна.
- Окремо відварити картоплю і буряк, а потім натерти овочі на дрібній тертці.
- Цибулю дрібно порубати і обсмажити в невеликій кількості рослинного масла до золотистого кольору. Додати куряче філе і також злегка обсмажити.
- Горіхи порубати ножем і змішати з буряком. Гранат почистити і розібрати на зерна.
- Перш ніж збирати салат, у центр тарілки поставити склянку. По колу, промащуючи кожен шар майонезом, викласти терту картоплю, буряк з горіхами, куряче філе з цибулею. Останній шар – знову буряк з горіхами. Також промазати майонезом, а зверху викласти зерна граната. Прибрати склянку і покласти салат в холодильник на 1–2 години.
Салат з авокадо і лососем
Складові:
- 200 г слабосоленої сьомги
- ½ склянки рису
- 1 авокадо
- 100 г вершкового сиру (наприклад, «Філадельфія»)
- 100 г твердого сиру
- 2 ст. л. лимонного соку
- 2–3 гілочки кропу
- сіль, перець
Спосіб приготування:
- Рис відварити до готовності та остудити.
- Авокадо розрізати навпіл, видалити кісточку і очистити від шкірки. М’якоть нарізати кубиками і збризнути соком лимона. Такими ж кубиками нарізати філе сьомги.
- Для соусу кріп дрібно порубати і з’єднати з вершковим сиром. Додати сіль, перець і перемішати.
- Зібрати салат, викладаючи шарами: сьомга, рис, авокадо, соус, сьомга. Зверху присипати тертим твердим сиром і прикрасити за смаком.
Вегетаріанський салат з руколою і фруктами
Складові:
- 1 пучок руколи
- 300 г червоного винограду
- 3 мандарина
- 1 гранат
- 100 г волоських горіхів
- 2 ст. л. червоного винного оцту
- 2 ч. л. гірчиці
- оливкова олія
- сіль, перець
Спосіб приготування:
- Руколу розібрати на листя.
- Виноград нарізати на половинки. Мандарини очистити від шкірки, видалити жорсткі волокна і розібрати на дольки. Розрізати вздовж тонкими пластинами.
- Гранат очистити від шкірки, зерна відокремити. Волоські горіхи крупно нарізати.
- Для заправки з’єднати винний оцет, гірчицю, сіль, перець і оливкову олію. Ретельно перемішати.
- Змішати всі інгредієнти для салату і заправити.
Салат з буряком і курячою печінкою
Складові:
- 400 г курячої печінки
- 3–4 яйця
- 3 солоні огірки
- 2 буряка
- 2 моркви
- 1 цибулина
- майонез
- сіль, перець
Спосіб приготування:
- Буряк і моркву відварити до готовності, очистити, а потім натерти на крупній тертці. Окремо відварити круто яйця і також натерти.
- Печінку відварити до готовності і нарізати соломкою.
- Цибулю нарізати дрібними кубиками. Огірки нарізати соломкою.
- Зібрати салат. Викласти інгредієнти шарами, кожен промащуючи майонезом, в такому порядку: печінка, половина буряка, цибуля, морква, огірки, яйця, друга половина буряка. За бажанням прикрасити тертим сиром, кропом і гранатом.
Салат з крабовими паличками і сухариками
Складові:
- 1 банка консервованої кукурудзи
- 300 г крабових паличок
- 3 помідори
- 200 г твердого сиру
- 2–3 скибочки батона
- 2 зубчики часнику
- рослинна олія
- майонез
- сіль, перець
Спосіб приготування:
- Банку з кукурудзою відкрити і злити воду.
- Помідори нарізати кубиками і змішати з дрібно рубаним часником.
- Крабові палички нарізати кубиками. Сир натерти на тертці. Хліб також нарізати кубиками, злегка змастити олією і підсушити в духовці.
- Зібрати салату порційних ємностях. Викласти шарами: помідори, майонез, кукурудза, крабові палички, майонез, сир, сухарики.
Салат «Нісуаз»
Складові:
- 1 пучок листового салату
- 1 банка тунця у власному соку
- 300 г червонокачанної капусти
- 10 помідорів чері
- 3 яйця
- 1 цибулина
- 3 пера зеленої цибулі
- оливкова олія
- сіль, перець
Спосіб приготування:
- Консервований тунець відкрити і злити рідину. Розім’яти виделкою.
- Листя салату порвати. Капусту нашаткувати. Помідори чері розрізати на половинки. Цибулю дрібно порубати.
- Яйця відварити, почистити і крупно нарізати.
- Змішати всі інгредієнти, посолити, поперчити і заправити оливковою олією.
Салат «Кролик»
Складові:
- 200 г шинка
- 160 г рис
- 150 г кукурудза консервованої кукурузки
- 4 яйця
- 60 ріпчастої цибулі
- 30 г оргірків
- 1 пучок (15 г) свіжий кріп
- 80 г майонез
- 1/2 ч. ложки солі
- 1 щіпка перцю чорного меленого
- 300 г твердого сиру
- 1 маслина без кісточки
- Кілька гілочок свіжої зелені
- 1 морква
Спосіб приготування:
- Зварити рис і яйця.
- Нарізати шинку, цибулю, огірки, кріп, висипати їх у велику миску. Після того, як охолонуть яйця і рис, додати їх туди ж.
- Яйця порізати дрібними кубиками.
- Додати кукурудзу, сіль, перець за смаком і залити все майонезом.
Тепер ми переходимо до головного етапу - створення форми кролика. Викладіть ваш салат на блюдце, сформувавши тулуб і голову тварини. На дрібній тертці натріть сир і ретельно посипте все це. Потім виріжте з шинки вушка, носик і шию. З'єднайте їх з тулубом і головою кролика. Щоб зробити очі, вам досить розрізати маслинку навпіл. Прикрасьте все це морквою, яку так любить господар року.
Салат з копченою куркою і лавашем
Складові:
- 300 г курячої грудки копченої
- 1 тонкий лаваш
- 1 морква
- 0,5 пучка зеленої цибулі
- 0,5 пучка свіжого кропу
Спосіб приготування:
- Наріжте скибочками лаваш, варену моркву, копчену курячу грудку, зелену цибулю і кріп. Висипте все це в салатницю і залийте смачною заправкою з рослинної олії і гірчиці.
- Додайте сіль і перець за смаком, зверху посипте кропом або петрушкою для краси.
Салат «Анастасія»
Складові:
- 0, 5 кг моркви
- 20 шт. волоських горіхів
- 0,5 пучка ріпчастої цибулі
- 1 кг печериці
- 250 г чорносливу
- Рослинна олія - для обсмажування
- Майонез пісний - за смаком
Спосіб приготування:
- На олії обсмажте гриби з морквою і цибулею, подрібніть горіхи, дрібно наріжте чорнослив і змішати все це в одній мисці.
- Додайте майонез і сіль і перець за смаком.
Салат з мандаринами і морквою
Складові:
- 500 г мандарин
- 2 морквини 2 ст. л. кунжуту Кунжут 2 ст. л. оливкової олії
- 2 ст. л. кунжутної олії
- Петрушка - невеликий пучок
- Сіль - за смаком
- Чорний перець - за смаком
Спосіб приготування:
- Натріть моркву на крупній тертці. Подрібніть петрушку. Очистіть мандарини від шкірки і плівок. З одного мандарина відтисніть сік, а мандарини, що залишилися, розберіть на скибочки.
- Для заправки змішайте сік мандарина, оливкову і кунжутну олію.
- Змішайте моркву, мандарини і петрушку, посоліть і поперчіть. Полийте заправкою, зверху посипте насінням кунжуту.
Салат «Коул Слоу»
Складові:
- 500 капусти білокачанної
- 500 г капусти червоної
- 300 г моркви Морква
- 3 ст. л. сметани
- 1 ст. л. французької гірчиці французька
- 1 ч. л. солі
- 1 ст. л. цукру
- 1 ст. л. оцту
Спосіб приготування:
- Наріжте білу і червону капусту, натріть моркву на крупній тертці, змішайте. Посоліть і додайте цукор, перемішайте.
- Для заправки змішайте сметану, гірчицю, оцет і перемішайте.
- Заправте салат і знову перемішайте.
Салат «Їжачок» із копченою ковбасою
Складові:
- 300 г сирокопченої ковбаси
- 300 г моркви по-корейськи
- 200 г маринованих опеньків
- 200 г твердого сиру
- 4 відварених курячих яйця
- 1 цибулина
- сіль, спеції та майонез за смаком
- зелень і чорні оливки для прикраси
- рослинна олія для обсмажування цибулі.
Спосіб приготування:
- Ковбасу наріжте шматочками або соломкою.
- Відварені яйця подрібніть будь-яким зручним способом.
- Цибулю почистіть, наріжте соломкою, обсмажте в олії та остудіть. Сир натріть на крупній тертці.
Салат «Сонечко» з буряком і чорносливом
Складові:
- 1 відварений буряк
- 2 картоплини, відварені в мундирі
- 1 яблуко
- 150 г чорносливу
- 3 відварені яйця
- 70-80 г твердого сиру
- 20 г будь-яких горіхів
- 1/3 червоної цибулини
- 1-2 зубки часнику
- сіль, спеції, зелень, майонез і сметана за смаком.
Спосіб приготування:
- Сметану і майонез змішайте за смаком, за необхідності додавши сіль, спеції та дрібно нарізану зелень.
- Картоплю очистіть від шкірки, натріть на крупній тертці. Викладіть у салатницю нижнім шаром. Нанесіть соус.
- Натріть на тертці яблуко з’єднайте з цибулею, нарізаною соломкою. Добре перемішайте і перемніть їх між собою. Покладіть у салат наступним шаром.
- Третій шар – натріть на крупній тертці яйця, четвертий – волоські горіхи.
- Можна промазати майонезом кожен шар або тільки деякі з них.
- Наступним шаром покладіть натертий на крупній тертці сир і знову полийте та промажте салат соусом.
- Використовуючи подрібнений чорнослив, змайструйте «голівку» і «хвостик» сонечка. Решту простору заповніть буряком, змішаним із соусом. Використовуючи соус і шматочки чорносливу, зробіть сонечку «очі». Під час подачі на стіл прикрасьте салат зеленню.
Салат «Червоні маки» з куркою
Складові:
- 300 г відвареного курячого філе
- 300 г сирих печериць
- 150 г твердого сиру
- 100 г чорних оливок без кісточок
- 2-3 томати
- 2 ст. л. рослинної олії
- сіль, спеції та майонез за смаком
- для прикраси – чорні оливки без кісточок, томати чері, кріп, насіння маку.
Спосіб приготування:
- Печериці розріжте на кілька частин і обсмажте на сильному вогні в рослинній олії до хрусткої скоринки.
- Відварене філе і томати для салату наріжте кубиками, сир натріть на крупній тертці. Злийте маринад з оливок і наріжте їх кільцями.
- Викладіть салат шарами – філе, печериці, томати й оливки. Кожен шар або деякі з них (на вибір) промажте майонезом. Рясно посипте салат тертим сиром.
- Кріп розділіть на гілочки, промиті томати чері тонко наріжте кружальцями, оливки для прикраси розріжте навпіл.
- Із перерахованих компонентів викладіть на поверхні сиру «маки». Посипте «чашечки квіток» у центрі насінням маку.
Читайте також:
Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.