Традиційна і не зовсім: ТОП-3 рецепти куті на Різдво

Традиційна і не зовсім: ТОП-3 рецепти куті на Різдво
  • Одним із головних компонентів різдвяного столу є кутя. Вона, є головною стравою на Святвечір.
  • Ми пропонуємо вам три цікавих рецепти куті. Обирайте, який вам до вподоби.

 

Пшенична кутя

  • пшениця - 1 стакан
  • сухофрукти (яблука, груші, сливи, курага)  - 150 грамів
  • родзинки - 100 грамів
  • мак - 100 грамів
  • горіхи волоські - 100 грамів
  • мед - 3 столові ложки
  • цукор - 2 столові ложки

Потрібно добре перебрати пшеницю, промити її та замочити на декілька годин, а краще на ніч. Вранці злити з пшениці воду і залити її новою. Після цього зерно слід варити на повільному вогні до повної готовності.

Тим часом варто налити в каструлю 2 літри води і поставити її на вогонь. Сухофрукти ретельно промити і після закипання води викласти їх у каструлю. Варити 10-15 хвилин на повільному вогні. Зняти з вогню й залишити узвар настоюватися на кілька годин.

Тим часом потрібно промити мак і залити його окропом. Злити воду, ще раз промити мак і знову залити окропом, накрити кришкою й залишити на пів години. Після цього з розпареного маку потрібно злити воду і перетерти його разом із цукром.

Родзинки залити на 10-15 хвилин окропом.

Горіхи висушити в духовці або на сковороді, очистити і подрібнити.

Готову пшеницю викласти у миску, додати до неї мак, узвар, родзинки, горіхи та мед. Перемішати всі інгредієнти. Такий рецепт страви пропонує нам УНІАН. 

ua.depositphotos

Рисова кутя

  • рис - 200 грамів 
  • мигдаль - 100 грамів
  • волоські горіхи - 100 грамів
  • мак - 100 грамів
  • родзинки - 100 грамів
  • курага - 100 грамів 
  • мед

Мигдаль залити окропом на 15 хвилин. Те ж саме слід зробити з родзинками і курагою.

Мак витримати в гарячій воді протягом години, після чого подрібнити.

Рис потрібно варити на повільному вогні без кришки. Коли він охолоне, до нього слід додати каструлю мед, мак, сухофрукти і горіхи. Рецепт від Сьогодні.

МедіаТОР

Перлова кутя з журавлиною

  • перлова крупа - 250-300 грамів
  • журавлина (сушена) - 50 грамів
  • половини лимону
  • мак - 50 грамів
  • родзинки - 30 грамів
  • горіхи волоські - 50 грамів
  • мед - 1 столова ложка

Перлову крупу промиваємо і замочуємо в холодній воді на ніч при кімнатній температурі.

Мак запарюємо окропом, даємо йому набрякнути 30 хвилин, проціджуємо через сито і перетираємо в ступі або чаші блендера.

У невеликій мисці змішуємо всі інгредієнти, добре перемішуємо, заправляємо медом і лимонним соком. Даємо настоятися мінімум 30 хвилин. Це рецепт від Євгена Клопотенка.

 Друзі, а ви маєте свій особливий рецепт куті? Діліться ним у коментарях.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
17:22 Що роблять на дорозі Хмельницький-Волочиськ і коли завершать ремонт photo_camera 16:31 Українці просять обладнати всі садочки камерами відеоспостереження. За чи проти? 15:44 Взяли під варту «гастролера», який обікрав дві квартири у Хмельницькому 14:44 Натисніть «один», якщо робили щеплення. В мережі поширюють новий фейк Від читача 08:24 Хмельницький обласний серцево-судинний центр вітає хірургів з професійним святом! 13:59 Хмельницький в Instagram: обрали кращі ваші фото за останній тиждень photo_camera 12:59 Атмосферні фронти принесуть дощі: прогноз від Укргідрометцентру 11:31 Куди піти у Хмельницькому наступного тижня: план заходів 10:27 На Хмельниччині «BMW» врізалось у вантажівку. Постраждала 23-річна дівчина 09:24 Фіксують ріст. Ще понад 6 тисяч українців захворіли на Covid 01:27 Реаліті «Холостячка»: хмельничанин Олег продовжить будувати стосунки зі Златою Огнєвіч play_circle_filled photo_camera 20:05 Новий рейтинг українських міст: яку сходинку посів Хмельницький stars 19:05 На Хмельниччині зафіксували нові випадки сказу 18:35 Все разом і ще більше: Київстар проводить розіграш серед нових та наявних абонентів (Новини компаній)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up