Хмельницькі студенти презентували постановку «Тарасові Небеса»

Хмельницькі студенти презентували постановку «Тарасові Небеса»
Днями у Хмельницькому палаці творчості дітей та юнацтва відбулася прем’єра театральної вистави «Тарасові Небеса…». Постановка у акторів студентського літературного театру «Глорія» присвячена 200-річному ювілею від дня народження Тараса Шевченка та Дня слов’янської писемності.

Театральна вистава «Тарасові небеса» побудована на інтерпретації творів Тараса Шевченка, на цікавих фактах приватного життя поета, дружби з українськими та російськими патріотами, митцями, аристократами. Акцент інтелектуальної вистави скеровано на невідомі українському загалові факти з біографії митця, малодосліджені та вилучені у свій час вульгаризаторською критикою твори «Великий льох», «Сон».


Роль Тараса Шевченка виконував філолог-першокурсник Сергій Марцонь. Солісти-актори театру «Глорія» Вікторія Лімбах та Яна Лиса співали композиції «Тополя», «Думи мої, думи мої», «Вітре буйний», «На Україну повернусь», «Україна»… Балет «Доля» виконала професійна балерина Ольга Трембач. Роль скрипаля-цигана, кріпосного Паганіні, музичної душі Великого Кобзаря зіграв переможець міжнародних та всеукраїнських конкурсів Антон Вараниця У фіналі під супровід пісні «На Україну повернусь» демонструвався фотомонтаж поїздок-екскурсій до Канева і театральних виступів «Глорії» на Тарасовій горі.
 

Відео дня
Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up