У польському Чехануві триває виставка робіт митців з Хмельницького (ВІДЕО)

У польському Чехануві триває виставка робіт митців з Хмельницького (ВІДЕО)
  • В польському  місті-побратимі діє виставка мистецьких робіт хмельничан.

  • Польські ініціатори виставки записали відеозвернення українською мовою. 

Триває боротьба з російськими окупантами на всіх напрямках: на передовій і в тилу. Працівники культури, артисти, діячі мистецтв міста об’єдналися у свій культурний фронт, щоб підтримувати та надихати ЗСУ, «лікувати» душі дітей та дорослих, відкрити красу нашої культури світові. Повідомляє пресслужба міськради.

У місті-побратимі Хмельницького – польському Чехануві  – триває виставка художніх робіт учнів та викладачів хмельницьких мистецьких шкіл. Експозицію було розгорнуто 1 квітня з нагоди Великоднього ярмарку. Вона триватиме до 18 квітня. 

Ініціаторами цього проєкту стали Культурно-освітній центр у місті Чеханові на чолі з Магдою Яблонською та Управління культури й туризму Хмельницької міської ради. На виставці просто неба можна побачити численні фото художніх робіт у різних техніках та видах образотворчого мистецтва: кераміка, живопис, вишивка, витинанка, писанкарство, іконопис тощо. Роботи знайомлять поляків з українськими традиціями, демонструють високий естетичний рівень нашої культури.

Відео дня

Цією мистецькою акцією польські друзі прагнули привернути увагу до України, підкреслити силу духу  та щирість українців, наше прагнення до свободи та миру.

«Дякуємо всім серцем, ми з вами думками, посилаємо багато сонця, надії та спокою», - запевнила  куратор виставки пані Магда та вся команда культурно-освітнього центру.

Друзі з польського міста-побратима надіслали відеозвернення, у якому українською мовою висловлюють підтримку хмельничанам та усьому українському народу від жителів Чеханува та польського народу:

«Від нас, жителів Чеханува, для вас, жителів міста Хмельницького, від польського народу для народу України. Пам’ятайте, можете на нас розраховувати. Не піддавайтеся! Ми зробимо все, щоби вам допомогти. Слава Україні! Героям Слава!».

Відеозвернення можна переглянути за посиланням:

Читайте також:

 

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (1)
  • Новини Хмельницького на vsim.ua

    ‼️Коротко про головне — долучайся до нашого Telegram-каналу: https://t.me/vsimnews

keyboard_arrow_up