Чи можна робити лазерну епіляцію під час місячних (новини компаній)

Чи можна робити лазерну епіляцію під час місячних (новини компаній)

Для боротьби з небажаним волоссям більшість жінок віддають перевагу сучасній і безпечній лазерній епіляції. Інноваційна методика апаратної косметології завоювала високу популярність у представниць прекрасної статі по всьому світу. Але оскільки вона проводиться курсом, що складається з 7-12 процедур та тривалістю близько 1 року, то візит до салону легко може збігтися з критичними днями. Тому дівчата часто запитують, чи можна робити на лазерну епіляцію при місячних і як це може вплинути на жіноче здоров'я.

У цьому матеріалі ми детально розберемо ці питання разом із косметологами спеціалізованого центру EpiLaser.com.ua.

Що потрібно знати

Перед тим, як зважитися на лазерку, багато хто вже перепробував постійне гоління, болючу депіляцію цукром і воском, депілятор та інші способи. На тлі них лазер здається складним і ненадійним, а іноді небезпечним методом. Але це не так. При правильному використанні лазеротерапія не несе небезпеки для організму і не викликає негативних відчуттів. Довірившись професіоналам, які використовують інноваційне обладнання, клієнт отримає чудові результати.

Лазерна епіляція - точний та цілеспрямований вплив на волосяні фолікули із застосуванням спеціального косметологічного апарату, що випромінює вузьконаправлений світловий промінь. Його робота ґрунтується на принципі селективного фототермолізу. Він передбачає поглинання світла волосками із вмістом пігменту меланіну, та подальшого перетворення на теплову енергію. Це тепло руйнує фолікули волосся, перешкоджаючи подальшому його зростанню. За допомогою точного налаштування лазерного пристрою можна досягти максимальної ефективності видалення волосся при мінімальному впливі на навколишні тканини. Такий підхід забезпечує тривалий та стійкий ефект для будь-якої зони (руки, ноги, верхня губа, підборіддя, пахви, бікіні).

Чи варто робити епіляцію при місячних

Процедура не відноситься до протипоказань. Як свідчать відгуки на форумах, Фейсбук, Інстаграм навіть лазерна епіляція бікіні під час місячних не впливає на стан здоров'я. Її можна робити у будь-який день циклу. Але не все так однозначно. За наявності індивідуальних особливостей організму процедура не є бажаною. Існують ситуації, коли запис до лазеротерапевта потрібно відкласти.

Менструація - це період, що протікає у жінок індивідуально. В одних він проходить легко та безпроблемно, не викликаючи неприємних відчуттів. Але в інших при менструації виникають дискомфортні відчуття, такі як сильні болі внизу живота, попереку, погіршення самопочуття, дратівливість, зміни настрою.

Якщо у дівчини критичні дні не позначаються на звичайному житті, скасовувати лазерну епіляцію немає сенсу. Але, якщо місячні супроводжуються тяжкими болючими симптомами, то варто задуматися про можливість перенесення візиту до косметолога.

Якщо вирішили не відкладати похід у салон, важливо забезпечити належну особисту гігієну, насамперед під час епіляції в області бікіні. Рекомендується застосовувати тампони або менструаційні чаші. За категоричному бажанні вибрати прокладки, краще перенести втручання в інтимну зону на іншу дату.

Особливості лазерної епіляції в період місячних

У особливі дні вона проводиться за звичайною схемою. Але якщо хочете перестрахуватися, запишіться на прийом до лікаря-косметолога у середину циклу. Після місячних та при овуляції принцип проведення сеансу не змінюється. Все відбувається у стандартному режимі. Якщо є сумніви, коли краще йти в салон, проконсультуйтеся з лазеротерапевтом.

Багато тих, хто вже проводив епіляцію лазером, вказує на позитивний результат. Але є й ті, що залишились незадоволеними отриманим ефектом. У цьому випадку важливу роль відіграє обладнання та професіоналізм фахівця. При правильному виборі лазерного центру та б'юті-майстра клієнт абсолютно нічим не ризикує навіть при місячних.

Апарати для епіляції постійно удосконалюються та розвиваються. Прогресивні косметологічні студії використовують апаратуру останнього покоління та передові технології в індустрії краси. Це забезпечує найвищий рівень безпеки та результативності.

Коли категорично заборонено лазерну епіляцію

Хоча місячні не є протипоказанням, існують інші обмеження:

  • алергічні реакції на сонце;
  • хронічне неінфекційне захворювання головного мозку;
  • не загоєні операційні шви, порізи, подряпини;
  • доброякісні, злоякісні новоутворення;
  • тяжкий декомпенсований цукровий діабет;
  • прийом антибіотиків тетрациклінової групи, фторхінолонів;
  • свіжа засмага, використання засобів автозасмаги;
  • захворювання імунної системи;
  • шкірні вірусні патології у фазі загострення (герпес на обличчі, бікіні);
  • гормональні збої;
  • алкогольна інтоксикація;
  • ішемічна хвороба серця, аритмія, стенокардія, порушення згортання крові, варикоз, встановлений кардіостимулятор, гіпертонія;
  • грип, застуда, ковід, підвищена температура тіла.

Присутність татуювань не є обмеженням, але майстер має бути обережним. Малюнок тату фахівець обводить спеціальним олівцем і обходить маніпулою лазерної установки на відстані 2 см. Це запобігає видаленню татуювання з опіками.

Робити епіляцію під час критичних днів не забороняється. Питання доцільності її проведення рекомендується самостійно вирішувати з лікарем-косметологом. Якщо при місячних підвищується больовий поріг або є деякі причини, є сенс перенести сеанс. Лазер ніяк не впливає на жіночі хвороби, але в ці дні можливе посилення болючих відчуттів. У решті випадків сміливо можна йти на лазерну епіляцію під час місячних.

keyboard_arrow_up