ГРВІ у Хмельницькому: за тиждень госпіталізували 30 хворих

ГРВІ у Хмельницькому: за тиждень госпіталізували 30 хворих
Фото ілюстративне
  • Більшість пацієнтів інфекційної - діти. 

  • Епідеміологи запевняють, що ситуація поки не критична. 

  • Лікарі радять вакцинуватися.

Морози відпустили. На вулиці сонячно, і як для зимової пори, досить тепло. Це означає, що віруси в повітрі починають активізуватися. І вразливому імунітету їх легко підхопити. За минулий тиждень у Хмельницькому захворіли на ГРВІ понад 2 тисячі хмельничан. Поки, запевняють епідеміологи, ситуація не критична.  

Школярі та вихованці садочків найбільш уразливі до вірусних хвороб. А в колективі вони розповсюджуються миттєво. Щоб убезпечити дітей лікарі радять батькам зробити малечі щеплення від грипу. Педіатр Ірина Герасимяк зазначає, що підсилити імунітет може і спеціальне харчування.

Відео дня

Ірина Герасимяк, педіатр

- Грип - це вірусна інфекція, яка характеризується ураженням верхніх дихальних шляхів, вираженою інтоксикацією і гарячкою. Це високо заразне захворювання, здатне до пандемічного поширення із високим ризиком госпіталізації, і, навіть, смерті. Найперший та найважливіший крок до профілактики грипу - це вакцинація. Щорічне щеплення збереже від зараження та значно знизить ризик захворювання на грип. Також це попереджує ризик серйозних ускладнень. Вакцинація проти грипу рекомендується всім діткам, окрім немовлят до 6 місяців. Найважливіше провести вакцинацію дітям з груп високого ризику - це: діти молодшого віку, діти з захворюваннями дихальних шляхів, діабету, астми. Немовлятам до 6 місяців вакцинацію не проводять, але люди, які за ними доглядають, мають бути щеплені. До профілактичних заходів, які допоможуть вберегти від зараження можна віднести загартовування, ранкову гімнастику, правильне харчування. Діти мають вживати велику кількість овочів, фруктів. З овочів варто віддавати перевагу: яблукам, цитрусовим, гранатам, ківі, імбиру. З овочів - це: буряк, морква, капуста. Дуже корисний відвар шипшини.Треба включати в раціон: цибулю, часник. В жодному разі не можна обмежувати прогулянки з дітьми на свіжому повітрі. Вітаміни можна давати лише за рекомендацією лікаря, а не обирати самостійно чи за порадами знайомих. Здійснювати провітрювання та вологе прибирання приміщення. Одяг підбирати відповідно до сезону, щоб він був вільний і дитина могла без зусиль рухатися. Не можна перемерзати та довго знаходитися на морозі.

Як не захворіти дорослим

У дорослих імунітет стійкіший до подібних хвороб. Однак, вакцинація їм теж не зашкодить, кажуть епідеміологи. У ДУ "Хмельницький обласний лабораторний центр МОЗ України" нагадали про правила, яких слід дотримуватися, щоб не підхопити недугу: 

  • одягайтеся по погоді; 
  • ведіть здоровий спосіб життя, виконуйте ранкову гімнастику; 
  • не обмежуйте себе в прогулянках на свіжому повітрі;
  • уникайте контакту з хворими людьми; 
  • регулярно провітрюйте приміщення, робіть вологе прибирання; 
  • обов’язково мийте руки, протирайте їх спиртовим розчином, особливо після громадського транспорту; 
  • повноцінно харчуйтесь, вживати варто продукти, які містять вітамін С (капуста, морква, цитрусові) а також цибулю, часник; 
  • користуйтесь одноразовими масками при нежиті та кашлі; 
  • застосовуйте засоби народної медицини: (трави) та неспецифічні профілактичні препарати: оксолінова мазь, амізон та вітаміни.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Facebook, Telegram, Instagram, Viber та в YouT

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
16:49 Двоє мешканців Хмельниччини постануть перед судом за жорстоке вбивство 15:59 Жителька Хмельниччини, яка відзначила 100-річчя, розповіла про секрет довголіття 15:15 На Хмельниччині суд оштрафував члена ВЛК за хабарництво 14:38 У Хмельницькому попрощались із 31-річним військовим Романом Бочковським photo_camera Від читача 17:01 ЯКЩО ТИ НЕ МОЖЕШ ДОНАТИТИ СВОЇМИ СИЛАМИ АБО ФІНАНСАМИ, ТО МИ МОЖЕШ ДОНАТИТИ СВІЙ ЧАС! 14:14 На Кам'янеччині затримали чоловіка, який встромив ножа у груди свого сина 13:46 Рекрутинговий пункт ЗСУ на Хмельниччині: що це таке і як працює 13:16 Алкоголю в 15 разів більше норми: на Шепетівщині водія притягнули до відповідальності 12:31 Шахрайство на криптовалюті: історія хмельничанки, яка хотіла навчитися заробляти 12:07 Коли у школах Хмельницького розпочнуться літні канікули 11:58 Валюти дорожчають. Курси в обмінниках та банках Хмельницького (ІНФОГРАФІКА) 11:32 На Хмельниччині п’яний чоловік стріляв у патрульних photo_camera 10:32 Середня пенсія на Хмельниччині – 4 870 гривень, – ПФУ 09:40 П’яний водій на смерть збив хмельничанина і тікав з місця події 09:21 На Львівському шосе 25 квітня не буде води 19:24 У Хмельницькому 30-річний чоловік побив двох школярів 18:27 Військових запрошують на «бакототерапію»: що це за проєкт photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up