Лікування коронавірусу вдома: поради від МОЗ

Лікування коронавірусу вдома: поради від МОЗ
Фото ілюстративне
  • В Україні не госпіталізують пацієнтів з легкою формою коронавірусної інфекції.
  • Однак, лікування вдома має ряд правил, яких слід дотримуватися не лише хворому, але й людям поруч з ним.

Пацієнтам із легкими проявами захворювання COVID-19 лікар може рекомендувати залишатися вдома на самоізоляції. У цьому разі йому та людям, які проживають з хворим, необхідно дотримуватися низки правил.

У Центрі громадського здоров'я пояснили українцям, яким має бути догляд за пацієнтом з COVID-19 у домашніх умовах:

  • Розмістіть пацієнта у добре провітрюваному приміщенні.
  • Краще, щоб доглядала одна людина, яка не належить до осіб із ризиком появи ускладнень.
  • Відвідування пацієнта заборонено.
  • Пацієнт має бути в окремій кімнаті. Винятком є матері, що годують грудьми. Вони повинні носити медичну маску, коли перебувають поряд з дитиною, і мити руки теплою водою з милом протягом 20-40 секунд перед контактом.
  • Варто обмежити рух пацієнта місцями спільного користування.
  • Людина, яка доглядає, має носити медичну маску, коли перебуває в одній кімнаті з пацієнтом. 
  • Мийте руки після будь-яких контактів із пацієнтом чи його найближчим оточенням.
  • Після миття рук  їх варто одноразовими паперовими рушниками.
  • Прикривайте рот і ніс під час кашлю або чхання одноразовими серветками. У разі відсутності серветок слід чхати і кашляти у згин ліктя.
  • Використовуйте одноразові медичні рукавички для догляду за пацієнтом і прибирання приміщення. До та після зняття медичних рукавичок слід мити руки.
  • Рукавички, маски та інші відходи після догляду за пацієнтом складайте в окремому контейнері (поліетиленовому пакеті) в тому ж приміщенні, де перебуває хворий, до їх утилізації.
  • Уникайте обміну зубними щітками, предметами спільного користування, постільною білизною тощо. Посуд після індивідуального використання необхідно мити з мийним засобом.
  • Необхідно щодня очищати і дезінфікувати поверхні в найближчому оточенні хворого, а також ванну кімнату і туалет.
  • Прати речі пацієнта можна звичайним милом. Для машинного прання рекомендовано температуру 60–90 °C і звичайні пральні порошки. 
  • Люди із симптомами хвороби мають залишатися вдома до зникнення клінічних проявів та отримання негативного результату лабораторних досліджень.

У ЦГЗ звертають увагу, усі контактні особи у разі появи перших симптомів ГРВІ мають негайно звертатися до сімейного лікаря. Якщо ви не знаєте, до кого звернутися, телефонуйте на гарячу лінію Центру громадського здоров’я України для консультації щодо нової коронавірусної інфекції: 0-800-505-840.

Відео дня

Читайте також: Коронавірус та карантин: останні новини за 8 квітня (ОНОВЛЮЄТЬСЯ)

 Слідкуйте за новинами Хмельницького у Facebook, Telegram, Instagram, Viber та YouTube.

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (1)
  • Олекса Шумейко

    Дурдом. Легка форма, важка форма, фуфлова форма. Таке враження що завели кудись, не знаяючи куди.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
19:25 ВСІМ Бізнес-ліга 2024 - відеоогляди матчів 1-2 туру play_circle_filled 18:06 Великодній ярмарок у центрі Хмельницького: збиратимуть гроші на турнікети 17:27 Працівник судової охорони обіцяв підслідному поліцейському «вирішити» питання з кримінальною справою, — ДБР 16:52 Яка зарплата у головного поліцейського Хмельницького району. Огляд декларації Василя Птащука Від читача 16:47 Кіберполіція запускає проєкт "БРАМА" для боротьби з ворожими фейками 16:14 У хмельницькому «Електротрансі» є 88 вакансій (СПИСОК) 15:40 «Мені потрібен син, а не герой»: спогади про 21-річного розвідника Олексія Вітюка photo_camera 15:27 Квадромарафон «RUN 4 VICTORY»: компанія МХП проводить благодійний забіг у чотирьох містах України (новини компаній) 14:42 У Хмельницькому відремонтували терапевтичне відділення міської лікарні photo_camera 12:45 У Хмельницькому на два тижні відключать гарячу воду (АДРЕСИ) 12:06 Житель Хмельницького району вкрав квіти з могили загиблого воїна 11:41 ВСІМ Бізнес-ліга 2024: календар матчів 4 травня 11:26 Як хмельничани називають дітей: підбірка рідкісних і поширених імен за квітень 11:22 Що таке зубні імпланти, чи боляче їх ставити і як довго служитимуть. Огляд стоматологій Хмельницького 10:11 Допомога рідним військових й пораненим захисникам: прийом будуть вести в Славутському ЦНАПі 09:03 У Хмельницькій міській раді скликають сесію: які питання розглянуть
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up